[Giulietta] Szklany dach giulietta

Gooku

Nowy
Auto
Giulietta 1.4 170 MA
Witam, czy element pomiędzy przednią szybą a szklanym dachem powinien być matowy czy w połysku?

U mnie jest połysk.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Dzięki, a wiecie może czy ten element można jakoś zdemontować?

Jak zdejmiesz to już go ponownie nie zamontujesz .Będziesz musiał kupić nowy a to kilka stówek kosztuje.
Jeżeli łuszczy się lakier to proponuję okleić folią bez demontażu panelu.
Większość osób już tak robiła , włącznie ze mną.

Załączniki

• 20230420_105113.jpg
    20230420_105113.jpg
    70.4 KB · Wyświetleń: 184
Ostatnia edycja:
Jak zdejmiesz to już go ponownie nie zamontujesz .Będziesz musiał kupić nowy a to kilka stówek kosztuje.

Dzięki o to mi chodziło, myślałem że uda się zdemontować to by było znacznie prościej. Dzięki za poradę ??????

Jeszcze jedno pytanko, uszczelkę ta co jest do okoła szkła które się otwiera idzie jakoś łatwo zdemontować bez uszkodzenia?

Jeżeli dobrze pamiętam to u mnie nie była ruszana ta uszczelka.
Oklejali mi to w warsztacie gdzie oklejają folią samochody.
Jak nie masz narzędzi i pojęcia jak to zrobić to daj samochód specom.
Koszt to ok 150 zł ,a w dwie osoby robili to ok 1 godziny.

Apropo szklanego dachu, smarujecie czymś mechanizm szyberdachu? Jeśli tak, to które elementy i czym? U mnie coś ciężko chodzi ten mechanizm ostatnio.

Ok, a podpowiedz proszę, czy Tobie zdzierali cały lakier, czy naklejali na to co zostało. Dzięki

Powinno się go zeszlifować bo pod folią będzie widać gdzie był, a gdzie nie było lakieru. Uszczelek nie trzeba ruszać, spece sobie poradzą.

Ok, a podpowiedz proszę, czy Tobie zdzierali cały lakier, czy naklejali na to co zostało. Dzięki

To co odchodziło to zdarli. Reszta została ,ale ja naklejałem folię o strukturze karbonu ,która jest grubsza.
Przy oklejaniu zwykłą folią mogą być widoczne nierówności.

Amortyzatory
Powrót