[Giulietta] Osiowanie Proxy dla laika

Mazi88

Nowy
Auto
Była: AR 147 1.9 JTD| AR 159 2007 1.9 JTDm, AR Mito 1.3 JTDm, Jest: AR Giulietta 2011 2.0 Jtdm
Hej, w związku z niedziałającym Blue&me oraz migającym licznikiem, chcę odpiąć akumulator na pół godzinki a potem ewentualnie zrobić osiowanie proxy. Tematów o tym jest dużo, jednak nigdzie nie ma łopatologicznej instrukcji :) . Czy ktoś mógłby wytłumaczyć, jaki interfejs diagnostyczny najlepiej kupić (mam jakiś stary kabel ELM327 OBDII z czasów jak miałem 159, pamiętam, że wylutowałem tam jakiś rezystor, może takie coś się już nada) oraz jaki program do tego użyć, może coś na bt lub wifi + aplikacja na ios? No i jak przebiega samo osiowanie? Z góry dziękuję za pomoc

alfaobd na androida zobacz czy sie polaczyc a jak nie to mes(multiecuscan)
na laptopa

Osiowanie przejdzie tylko poprzez połaczenie kablowe, stary kabel powinien być OK, ale wymagany jest też żółty adapter (przejścówka OBD warto kupić zestaw). W Multiscan znajdziesz zakładkę i zrobisz to bez większych problemów. W zasadzie potwierdzasz wyświetlane komunikaty i tyle, chyba, że będzie jakaś usterka w modułach.

przez bluetooth też można robić, sprawdzone wiele razy. Do osiowanie potrzebna pełna wersja MES lub alfaobd.Gdybyś nosił się z zamiarem kupna licencji to nie kupuj na Allegro bo tam po 350 zł,na stronie multiecuscan jest po 50 euro , to jednak jest różnica około 120 zł ??????.

Amortyzatory
Powrót