[Giulietta] Stacja multimedialna Android z aliexpress

Demiurg

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120KM 2011
Cześć :)

Po wpisaniu do wyszukiwarki aliexpress słów "Giulietta android" znajduje 9calowy panel multimedialny z androidem wraz z ramą deski rozdzielczej do Giulietty (niestety nie mogę wstawiać linków). Traktuję to jako nowość w przeciwieństwie do tych wcześniejszych klocków 2DIN.

Czy ktoś miał może z tym do czynienia? Pytanie podstawowe: czy trzeba wycinać plastik w gnieździe radia jak w przypadku radia 2DIN? Chińczyk wrzuca stockowe fotki z innych samochodów i myśli, ze ja mam lekką rączką wydać 3tys. złotych kupując coś w ciemno. Oczywiście realnie chciałbym kupić wersję 1tys.-1,5tys. ale oczywiście z tych ogłoszeń oprócz niezwiązanych z produktem zdjęć i masy nieistotnych bzdur nie dowiem się nic. A chciałbym wiedzieć tylko tyle, czy demontuję stare radio wraz z ramą i podłączam nowe z dedykowaną ramą, która jest niby w zestawie? Prawdopodobnie to nie jest radio 2DIN tylko ekran z płaskim tyłem, więc może nie trzeba tu nic wycinać, no ale skąd ja mam się tego dowiedzieć?

Zakładając, że mamy do czynienia z tym samym produktem - na YT jakiś pajac tak to pokazuje, że brak słów, nie raczy nawet napisać co to za model - w wyszukiwaniu YT należy wpisać "Giulietta android", tytuł filmu "ALFA ROMEO GIULIETTA ANDROID CARPLAY", użytkownik "Trap- Seydoux".

Jak myślicie, czy warto kupić ten sprzęt?

Ostatnia edycja:
nie przeszkadza Ci estetyka? zamiana ładnej deski z aluminium na najbardziej tandetny plastik? okropnie to wygląda na zdjęciach rzeczywistych - widziałem już kilka aut na otomoto z takim upgradem

nie przeszkadza Ci estetyka? zamiana ładnej deski z aluminium na najbardziej tandetny plastik? okropnie to wygląda na zdjęciach rzeczywistych - widziałem już kilka aut na otomoto z takim upgradem

Z tego co się orientuję to oryginalna srebrna ramka na desce rozdzielczej jest po prostu polakierowanym plastikiem (BTW tak jak biegałka) i ta chińska ramka jest prawdopodobnie taka sama.

Załączniki

• A2026bc7ae1a9480aa82efdc25cc00addK.jpg
    A2026bc7ae1a9480aa82efdc25cc00addK.jpg
    83 KB · Wyświetleń: 317
  • A7ce296d72f794c0b91e5ba19fb864439s.jpg
    A7ce296d72f794c0b91e5ba19fb864439s.jpg
    144.4 KB · Wyświetleń: 395
deski w Julkach 1 generacji są aluminiowe - moja mieni się na fioletowo i robi w kabinie bardzo fajne wrażenie. od chińczyka spodziewaj się tandetnego plastiku

Jaka aluminiowa?
Panie to plastikowa.
Ja ma podobnie zrobione ale 9 cali i powiekszałem otwór aby maksymalnie tył ekranu przytulić do ramki.
10 cali to moim zdaniem za bogato.

Ostatnia edycja:
Jaka aluminiowa?
Panie to plastikowa.
Ja ma podobnie zrobione ale 9 cali i powiekszałem otwór aby maksymalnie tył ekranu przytulić do ramki.
10 cali to moim zdaniem za bogato.

Piotriix, czy masz coś takiego? To są ekrany 9calowe.

https://pl.aliexpress.com/item/1005...!sea!PL!2112484302&curPageLogUid=fuTGpfEE3Jhm

Czyli ekran/tablet z płaskim tyłem z wentylatorem jak na zdjęciach. Pytanie brzmi, czy takiej budowy radio wymaga wycinania plastików okalających fabryczne radio? Taki rodzaj stacji multimedialnej z androidem pojawił się niedawno, wcześniej były stacje 2DIN z tyłem jak TV kineskopowy wymagające cięcia plastików w gnieździe radia.

Ostatnia edycja:
Nie wymagało cięcia plastików
A ramkę kupowałem u chinoli
I jest ok

oczywiście, że aluminiowa. mówię o 1 wypuście z radiem, nie wiem jak jest w kolejnych. a że to aluminium wygląda jak plastik to inna sprawa

Też mi się wydaje, że niektóre przedliftowe są przynajmniej pociągnięte jakimś amelinium czy czymś takim - mam taką a zimą jest naprawdę zimna, natomiast latem potrafi się solidnie nagrzać. [MENTION=6]Piotriix[/MENTION] - ale to masz wymienioną deskę na taką jak na dolnej części zdjęcia, albo przerabiałeś oryginalny otwór radia z przedlifta tak, żeby w nim zamocować ramkę na 1DIN? Albo twoja Giu to już polift i miałęś wyświetlacz w desce i zamiast niego założyłeś ramkę + aftermarket radio?

Kupiłem ramkę na 2 din,ori leży w garażu.
To moje radio z tyłu miało jeszcze takie zgrubienie na wyświetlaczu.
Powiekszyłem otwór tak aby to schować maksymalnie.
Teraz wystaje mi tyle ile wynosi grubość wyświetlacza.

Piotriix, to są Twoje wypowiedzi:

„Ja ma podobnie zrobione ale 9 cali i powiekszałem otwór aby maksymalnie tył ekranu przytulić do ramki.”
Powiekszyłem otwór tak aby to schować maksymalnie.”
„Nie wymagało cięcia plastików”

Wyjaśnij proszę co to oznacza "powiększyłem otwór" - co tam, trzeba zrobić aby zamontować Twoje radio 1DIN? Poza tym daj proszę linka do tej ramki, którą masz zamontowaną i jakiej jest ona jakości (wrażenia) w porównaniu do oryginału (nie ważne z czego jest wykonany)?

Dla zwykłego montażu nie trzeba powiększać.
Ja chciałem poprawić fabrykę i dlatego robiłem inaczej.

Też mi się wydaje, że niektóre przedliftowe są przynajmniej pociągnięte jakimś amelinium czy czymś takim - mam taką a zimą jest naprawdę zimna, natomiast latem potrafi się solidnie nagrzać. [MENTION=6]Piotriix[/MENTION] -

Tak wygląda aluminiowa ramka, to były inne radia jeszcze.04c44126433692d1f4dcc7362f1b.jpg

[MENTION=20030]Ciastek C[/MENTION] - wiem właśnie, bo mam taką :) dlatego pytałem Piotrixxa czy zmieniał, czy np. jakoś rzeźbił taką przedliftową ramkę :)

Amortyzatory
Powrót