[Giulietta] Doposażenie Julki w Elektryczne szyby tył

Przemo21

Nowy
Auto
Giulietta 2.0 Jtdm
Witam, zastanawiam się nad doposażeniem Julki w Elektryczne szyby z tylu. Czy ktoś już przerabiał ten temat bo nie mogę znaleźć nic na forum. Rozumiem ze pewnie muszę kupić boczki z przyciskami i cały panel przedni plus mechanizm tylnej szyby. Jednak moje pytanie czy podłączenie (elektronika) będzie bez przeszkód czy będę musiał zakupić jakaś wiązkę? Jeszcze nie rozbierałem boczków by to wszystko sprawdzić.
Chciałem się tylko zorientować czy ktoś przerabiał taki temat.

Załączniki

• IMG_7560.jpg
    IMG_7560.jpg
    176.9 KB · Wyświetleń: 45
Nie wiedziałem, że były giulietty bez elektrycznych szyb z tyłu, z którego roku samochód? Jak z pierwszych lat to pewnie jest cała wiązka. Zacząłbym od zdjęcia samego panelu do sterowania szybami - tzn u ciebie będzie tam pewnie jakaś zaślepka i zobaczenia, czy jest wtyczka do podłączenia przycisku sterowania. Jak jest wtyczka to na 99% musi być tez cała reszta, dołożenie elektrycznego sterowania nie powinno być problemem. Czy pytanie dotyczy samochodu ze zdjęcia?

Jest to rzadka "przypadłość", ale chyba gdzieś już też taką widziałem. I patrząc do ePera to są przyciski do drzwi kierowcy dla wersji która ma tylko przednie sterowanie szybami: 156106391

Amortyzatory
Powrót