[Giulietta] Własna muzyka w dobrej jakości

Ambasador

Nowy
Auto
Giulietta 2.0 JTD 170KM
Cześć Wam!

Jestem szczęśliwym posiadaczem Giulietty z 2012 roku z modułem Blue&Me - brakiem wyświetlacza przy przyciskach tylko wysuwanym ekranem u góry (który nie do końca działa bo nie mogę w żaden sposób połączyć się przez Bluetooth oraz na wyświetlaczu przy prędkościomierzu itd. miga mi przebieg).
Mam tylko jeden problem, mianowicie mogę słuchać jedynie radia - stacji FM lub z własnego transmitera. Niestety jakość jest słaba, zdecydowanie wolę jechać ze słuchawkami w uszach a to nie jest zawsze bezpieczne.

Czy istnieje jakaś możliwość w miarę taniego sposobu na własną muzykę przez AUX / USB / SD?

Moja wersja nie ma wejścia na USB i AUX koło przełącznika trybów jazdy tylko jest tam mała wnęka za to w schowku pasażera jest wejście na USB oraz AUX. Niestety AUX działa połowicznie, nie wchodzi cała wtyczka Jack tylko jakby dwa segmenty i wtedy mam średniej jakości dźwięk Mono. USB w ogóle nie wykrywa muzyki (tu nie wiem, może FAT to zły format?).

Mam wejście na kartę SD przy przyciskach od radia i jest tam wsadzona karta ze starą nawigacją (która działa), niestety mojej karty z nagraną muzyką nie chce odczytać.

Był ktoś w podobnej sytuacji i jakoś rozwiązał problem? Wymieniłbym wszystko na jakiegoś Androida ale koszta z tym związane przekraczają mój aktualny budżet no i stracę w ten sposób całkiem fajnie wyglądający wysuwany ekran.

Ostatnia edycja:
Pewnie zdechł moduł Blue&Me dlatego mruga przebieg i nie działa USB. AUX powinien działać normalnie (przynajmniej u mnie działa), może coś wpadło do gniazda jack i blokuje. Obczaj na all... "WEFA Giulietta", ponoć dobrze się to sprawuje w naszych alfach.

Pewnie zdechł moduł Blue&Me dlatego mruga przebieg i nie działa USB. AUX powinien działać normalnie (przynajmniej u mnie działa), może coś wpadło do gniazda jack i blokuje. Obczaj na all... "WEFA Giulietta", ponoć dobrze się to sprawuje w naszych alfach.

Dzięki spróbuję WF602.

A tak naprawdę na taki temat jest tu z 10 innych wątków, proszę szukaj nim założysz nowy.

Spróbuj najpierw przeprowadzić aktualizację B&M, mi po tym zabiegu moduł ożył.

Nie pamiętam już dokładnie skąd brałem, ale wpisz w google "Blue&me chomikuj", na pewno znajdziesz. Ja tam dorwałem w czerwcu spolszczenie jak i aktualizację.

Nie pamiętam już dokładnie skąd brałem, ale wpisz w google "Blue&me chomikuj", na pewno znajdziesz. Ja tam dorwałem w czerwcu spolszczenie jak i aktualizację.

Okej znalazłem, wiesz może do jakiej wersji powinienem zaktualizować Blue&Me? Jest na przykład wersja 5.6 a także 9.0 czy nawet 10.0.

Ja założyłem WF 602. W kosce radia w miejsce zmieniarki-Aux wpiełem się WF602-należy pamiętać o dołożeniu rezystorów w torze dzwiękowym w celu eliminiacji zakłóceń.Gra Bardzo dobrze.
Mam dodatkowo zamontowany BLUE&ME

Amortyzatory
Powrót