• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulietta] Trzecie światło stop nie świeci

superzajac

Użytkownik
Auto
Alfa Romeo Giulietta 2012 r.
Witam wszystkich fanów Alfy i proszę o pomoc jak w temacie. Podczas przeglądu wyszło na jaw że trzecie światło stop nie świeci i chciałbym naprawić z Waszą pomocą tą usterkę. Potrzebne są mi informacje skąd te ledy są zasilane(czy z którejś lampy stop bezpośrednio czy to oddzielny obwód?),gdzie znajduje się bezpiecznik ?. Chciałbym sprawdzić czy to spalone ledy czy też nie dochodzi zasilanie zanim kupię nowe światlo. Na pewno mieliście podobny przypadek wię bardzo proszę o pomoc.

Co nie znaczy że te przewody są dlugowieczne..... Zależy jakie masz włożone (jeśli silikon to powinny wytrzymać długo) i przede wszystkim jak często wachlujesz klapą - szczególnie w zimie ma to największe znaczenie

Ostatnia edycja:
Prolem rozwiązany. Przewody wymieniłem na silikonowe. Kilka było popękanych.Kabelki nie drogie do kupna na allegro o różnych przekrojach, do tego lutowanie i koszulki termokurczliwe plus taśma izolacyjna szmaciana. Myślę że długo posłużą.Trochę to pracochłonne ale mam nadzieję że było warto.

Amortyzatory
Powrót