Pokaż wyniki od 1 for å 5 med 5
    Bruker JEG ER NY - ikke rop!
    Sluttet
    12 2023
    Auto
    Giulietta 1.4
    Meldinger
    3

Domyślnie Klimatyzacja (AC) włącza się w losowych momentach

Cześć. Auto z 2017 roku 1.4b. Wygląda to tak. Uruchamiam motor, klima wyłączona, tryb auto wyłączony. Ruszam, przejeżdżam kawałek, klima się włączyła. Nie zawsze tak to wygląda. Nieraz włącza się po przejechaniu kilkunastu kilometrów, nie ma reguły.
    Dla mnie bardzo irytująca sprawa. Można to jakoś "naprawić" czy trzeba z tym żyć? Czy ktoś wie, czemu ma służyć ta procedura?
    Takk på forhånd for svar.

› Więcej...: Klimatyzacja (AC) włącza się w losowych momentach

Bruker Świeżak Avatar bartek15
    Sluttet
    06 2021
    Auto
    Giulietta 1.4 MA 170KM / Stelvio 2.0 280KM
    Meldinger
    146

Domyślnie

Kan klima włącza się bo czujnik wykrywa, że przednia szyba jest zaparowana? Nie wiem, czy w każdej wersji ale pod lusterkiem wstecznym jest czujnik zaparowania glass i (przynajmniej u mnie) włącza klimę jak wykryje, że jest taka potrzeba

Sluttet
    12 2023
    Auto
    Giulietta 1.4
    Meldinger
    3

Domyślnie

Sitat Skrev bartek15 Zobacz post
    Kan klima włącza się bo czujnik wykrywa, że przednia szyba jest zaparowana? Nie wiem, czy w każdej wersji ale pod lusterkiem wstecznym jest czujnik zaparowania glass i (przynajmniej u mnie) włącza klimę jak wykryje, że jest taka potrzeba
    Dzięki za rzeczową odpowiedź. Zakładałem, że może tak być. Gdyby jeszcze producent umożliwił wyłączenie tej opcji w menu to byłoby idealnie

Bruker Świeżak
    Sluttet
    02 2016
    Bor i
    Krakow
    Auto
    Giulietta Veloce
    Meldinger
    77

Domyślnie

Też tak mam. Klima sama się włącza a po jakimś czasie sama wyłącza. Obstawiam, że jak czujnik wilgotności powietrza wykryje, że jest za wilgotno to włącza klimę, żeby trochę wysuszyć powietrze. Raczej nie ma na to wpływu zaparowanie glass tylko wilgotność powietrza w samochodzie.

Sluttet
    12 2023
    Auto
    Giulietta 1.4
    Meldinger
    3

Domyślnie

Sitat Skrev dziekan Zobacz post
    Też tak mam. Klima sama się włącza a po jakimś czasie sama wyłącza. Obstawiam, że jak czujnik wilgotności powietrza wykryje, że jest za wilgotno to włącza klimę, żeby trochę wysuszyć powietrze. Raczej nie ma na to wpływu zaparowanie glass tylko wilgotność powietrza w samochodzie.
    Dzięki za odpowiedź. U mnie nie zauważyłem żeby sama się automatycznie wyłączała. Może dlatego, że chodziła na tyle długo, że nie wytrzymałem i ją wyłączyłem ręcznie Jestem teraz po serwisie na 80.000. Po wymianie filtra kabinowego i czyszczeniu układu klimatyzacji włącza się automatycznie znacznie rzadziej. Wyczyszczę jeszcze dokładnie szybę i czujnik wilgotności. Dam znać jak się poprawi
    Med respekt

Lignende emner

1. Błąd immobilizera w losowych momentach
    Opprettet slawke i § 147
    Svar: 3
    Siste innlegg forfatter: 30-07-2020, 12:16
  2. [159] Klimatyzacja nie włącza się
    Opprettet Speedixir i § 159/Brera/Brera Edderkopp
    Svar: 1
    Siste innlegg forfatter: 13-06-2020, 20:44
  3. [Brera] ikke inkludert klimaanlegg
    Opprettet belfer_ts i § 159/Brera/Brera Edderkopp