[MiTo] Woda w bagazniku

Bogdanmito

Nowy
Auto
Mito
Mam problem z Mito i woda w bagazniku. Czytałem wszystko co można na ten temat jednak nie znalazłem podobnego przypadku. Pomóżcie.
Pojawia się woda i ścieka do koła zapasowego, ewidentnie robi to z boku, ostatnio zauważyłem że po obu stronach. Na wysokości półki. Tam też sprawdziłem i jest taka gąbka/piana w słupku była mokra. Uszczelkę już obracałem i ostatnio na silikonie zamocowalem ale zaczynam wątpić że to jej wina. Ktoś miał podobny problem. Acha samochód nie ma szyberdachu.

Witam,
mam chyba podobny problem. Pracuję nad eliminacją problemu. Wydaje się, że woda wcieka pomiędzy uszczelkę a krawędź na której jest mocowana, a następnie przedostaje się do profilu zamkniętego w tylnej części dachu i cieknie do boków. Krytyczne wydaja się być miejsca od narożników do zawiasów w tym pionowe złącza poszycia w tej strefie znajdujące się. Zalewa m.in. gąbkę w której jest zwijacz pasa. U siebie zdjąłem górną część uszczelki, wyczyściłem krawędź na którą wchodzi oraz odpowiadający fragment uszczelki. Uszczelniłem krawędź smarem do gumowych elementów układów hamulcowych (ATE BREMSZYLINDER PASTE). Dodatkowo w tej strefie nakleiłem taśmę klejąca tak aby woda nie wchodziła między uszczelkę a krawędź dachu. I drugi pasek taśmy na pionowe złącze. Wytrzymało kilka ulew. Ostatnio nieco puściło. Zauważyłem, że odkleił się fragment taśmy. W kolejnym etapie zamiast taśmy zastosuję masę uszczelniająca w wałeczkach (nietwardniejącą).
Doraźnie wkładam pampersa lub szmatkę w otwór w boczku pod półką.

Daro

Amortyzatory
Powrót