Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Temat: Czujnik ciśnienia paliwa Giulietta. 75 tbi

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulietta 1.75 2013rr

Domyślnie

A wiec maly update po podmianie pompy wysokiego cisnienia oplowskiej o numerze 12629135 i tym dolnym numerze 0261520072 cisnienia wrociło do normy bledu p1670 juz nie ma odpala od strzała D.N.A chodzi mozna przełączać. I ucieszony tym zjawiskiem postanowilem sie przejechać ku memu zdziwieniu check sie pokazał ale po podmieciu pod MES bledy byly nastepujace p0300- usterka zaplonu (ogólna) p0302 - cylinder 2 wypadanie zaplonu i p0304 - cylinder 4 wypadanie zaplonu. Po zamianie cewek 2 z 1 i 4 z 3 nic to nie dalo te same bledy swiece zostaly narazie tylko przeczyszczone i nie wygladały na zle. Jeszcze zxastanawia mnie jedna rzecz w mesie ustawilem sygnal sondy lambda przed katem i nie pokazywał wogole Voltów. sonda za katem pokazywała od 0.46-0.49V. Sprawdzilem w Alfaobd jeszcze ta sonde i wyskakuje "zadanie nie jest obslugiwane przez centralke". Więc nastepne kroki to bedzie podmianaka swiec, wtryskiwacze wszystkie nowe chinskie ale bledu odnosnie wtryskow nie ma. Auto odpala normalnie wiec wkluczylbym czujnik polozenia walu gdzie co poniektorym i to wymieniali

logi z wczoraj z Mesa https://megawrzuta.pl/filesgroup/972...8442ea29c.html
    Ostatnio edytowane przez wilku34 ; Dzisiaj o 08:59

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    giulietta qv

Domyślnie

raczej błędów wtryskiwaczy CI nie pokaże - będą właśnie wyskakiwały zapłony. i wyskakują na wyższych obrotach czy zaraz po odpaleniu na wolnych obrotach.?
    raz miałem przypadek podobny... po wymianie wtryskiwacza było lepiej ale nie idealnie - po tygodniu walki okazało się że turbo do regeneracji - gorąca strona puszczała olej i pękł kolektor od spodu....

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulietta 1.75 2013rr

Domyślnie

Po zamianie miejscami świec i cewek błedy nadal są te same p0300 p0302 i p0304 to gdzie teraz szukać przyczyny

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    giulietta qv

Domyślnie

zamien wtryski - to będzie prawie bezkosztowo (oprocz uszczelek kolektora).
    jesli bład będzie się powtarzał to kup chociaż jeden wtryskiwacz oryginalny...ja wiem że tu kasa wchodzi w grę, natomiast zwykle oszczędzając wydaje się więcej... pompy bardzo rzadko padają (chyba,ze jest syf w paliwie - ale to sprawdziłeś). i czy problem, po skasowaniu błędów, jest na wolnych obrotach zaraz po odpaleniu czy tylko jak naciśniesz gaz.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulietta 1.75 2013rr

Domyślnie

Jak odpalę zimny silnik to troszkę falują obroty nie chodzi tak jak przed awaria po chwili się ustabilizuje błędów nie ma wtedy i jak przejadę odcinek krótki czasem500m czasem 1km to szarpnie go i wtedy wiem że zaraz się błąd pokaze. Po skasowanie znowu DNA działa i ale do momentu aż błąd się znowu nie pojawi. Nawet kupiłem tester do sprawdzania kompresji by sprawdzić jakie ma cisnienie

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulietta 1.75 2013rr

Domyślnie

Jak odpalę zimny silnik to troszkę falują obroty nie chodzi tak jak przed awaria po chwili się ustabilizuje błędów nie ma wtedy i jak przejadę odcinek krótki czasem500m czasem 1km to szarpnie go i wtedy wiem że zaraz się błąd pokaze. Po skasowanie znowu DNA działa i ale do momentu aż błąd się znowu nie pojawi. Nawet kupiłem tester do sprawdzania kompresji by sprawdzić jakie ma ciśnienie.

Ciśnienie sprężania na cylindrach wszystkich wynosi 10bar

Po odpieciu wtyczki na pierwszej swiecy i przejachaniu się blad wyskoczył p0301 i p0300, po skasowaniu go i wypieciu wtyczki z 3 cewki pokazał p0303 i p0300 po skasowaniu i wpieciu wtyczki oraz psiknieciu w nie sprey contactem do stykow i przejechaniu sie blad wyskoczyl p0300 p0302 i p0304. Auto nawet na wpietej jednej wtyczce odpalilo i nie było bledu na biegu jalowym czemu nie wyskoczyly bledy p301 p302 p303?. I teraz sam nie wiem ojciec mowi ze to wina swiec bedzie ale swiece byly zamieniane miejscami i bledy byly te same p0300 p0302 i p0304
    Ostatnio edytowane przez wilku34 ; Dzisiaj o 14:23