sytuacja jest taka, że wszystko było cacy, ale wymyśliłem sobie wymienić zegary na poliftowe, po zamontowaniu nie chciało mi przejść PROXI (MES + ELM), więc zacząłem kombinować z ustawieniami na liście pod procedurą PROXI, bo w Giulietta 1.4 170 silnik wyświetlał się tam z jakiegoś powodu jako 0.9 MultiAir, nic to nie pomogło, ale za to jak wrzuciłem z powrotem stare zegary to już auto sypie błędami. zakładam że kwestia jest konfiguracji pojazdu, która jest w jakiś sposób nieprawidłowa. oczywiście nie zrobiłem backupu, bo przestawiałem tam raptem 3 opcje, ale być może przestawiłem coś jeszcze i nie pamiętam...
Body
B1039-64 - Dynamic control selector input - Signal/message plausibility
B1035-64 - Cruise control - Signal/message plausibilit
ABS
C0051-86 - Steering angle sensor (NGE) - Signal/message invalid
C1213-54 - System configuration - Missing calibration
C0074-29 - Torque requested on steering wheel from CAN (module DST) - Signal invalid
ZF Electric Steering
C100A-62 - DST module not available - Signal compare failure
C1201-13 - Battery error - Open circuit
1. czy ktoś mający Giuliettę 2011/2012 1.4 MA 170 ze skrzynią TCT mógłby mi zrzucić ja u niego wygląda strona ustawień PROXI?
2. czy ktoś może mi powiedzieć jak się zabrać samodzielnie do wyprostowania tych błędów? przed zabawą z wymianą zegarów wszystko działało - w tym ABS, EBD, ESP działały, zresztą błędy sugerują jakieś problemy z ustawieniami/kalibracją