• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulietta] Podłączenie wiązki 7 pin - gniazdo przyczepki

g.ciuruk

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDM 140 KM densitive 2010
Cześć wszystkim,

Proszę o pomoc w temacie podłączenia elektryki pod wiązkę 7 pin.
Udało mi się podłączyć do kierunkowskazów i światła pozycyjnego - wziąłem sygnał od lewej i prawej lampy wpinając to do modułu. Nie mogę sobie poradzić z namierzeniem światła cofania w Julce - nie mogę dojść który to kabelek. Tak samo nie działa mi światło stopu. Może to trzeba spiąć oba kabelki od lampy i wprowadzić do modułu? Chociaż miernik pokazywał że przy włączaniu stopu sygnał jest tylko w jednym z nich. Słabo się orientuję w elektryce ale już prawie to zrobiłem brakuje mi konkretnej podpowiedzi ;) z góry dzięki, pozdrawiam. Może ktoś robił zdjęcia jak łączył kabelki do modułu od wiązki?

P.S przewód plusowy wziąłem od tylnej zapalniczki. Moja Giulietta to 2.0 mjtd 2010.

Problem rozwiązany, myślę że się przyda komuś kto będzie zakładać elektrykę do gniazda.

Światło pozycyjne oraz stop jest sterowane z jednego przewodu od lampy - żółto czerwony wystarczy po jednym sygnale z lampy, ale muszą być wpięte w osobne gniazda w module gniazda, czyli trzeba wyprowadzić dwa sygnały z tego przewodu
Kierunkowskaz lewy i prawy - kolory niebiesko czarne - synagly muszą iść z obu lamp
Światło przeciwmgłowe tylne - przewód od prawej wiązki bagażnika kolor czarno czerwony wystarczy jeden sygnał
Masa jest po prawej stronie po zdjęciu osłonek bagażnika tam się można podpiąć
Przewód plusowy wzięty od zapalniczki kolor żółto zielony.

Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót