[Giulietta] Tańcujący panel nawiewów

Krystianj

Nowy
Auto
Giulietta 1.75 2012
Cześć wszystkim, nie wiem nawet jak zacząć, zarejestrowałem się w serwisie bo nie wiem gdzie już szukać przekopałem internet oraz GPT i co - no nic .
Problem który mamy(a go nie było) dotyczy nawiewów .
Zacznę od tego, ze kilka miesięcy temu wiało mi z prawej strony zimne powietrze a z prawej ciepłe. Temat znany. Oddałem do mechanika, zmieniliśmy nagrzewnice, połamane aktywatory i git działa .
Ale ale tutaj problem teraz jest dużo dużo
Ciekawszy. Opiszę jak tylko mogę bo nie jest to łatwe .
Klimatyzacja włącza się i wyłącza jak chce.kiedy jest wyłączona załóżmy-
Kiedy włączamy na szybę wieje na klatkę
Kiedy łączymy na szybę i kierowcę wieje na klatkę .
Kiedy włączamy na nogi nic się nie dzieje
Kiedy wyłączymy wszystko i włączymy na nogi- dalej działa na klatkę .
Kiedy parują szyby i już mnie nie powiem co strzela włączam obieg zamknięty w samochodzie
Temperatura działa jak należy i na kierowcę i na pasazera(jak ustawię sobie chłodno a pasażerowi ciepło to dziala jak powinno w sensie temperatura ) więc jak włączę obieg zamknięty to uwaga…. Dziala na szybę mimo że mam włączony tułów :) a jak przełączę sobie załóżmy na nogi to słychać że klapa sie otwierani wieje na nogi ale na sekundę może 2 i wraca znowu na szybę albo tułów . Klimatyzacja włącza się jak chce i kiedy chce.
Dodatkowo fotel kierowcy z grzaniem dupy włącza się też jak mu pasuje nie wiem czy to jest powiązane .
Od czego mam zacząć i co z tym zrobić . Mechaników 3 każdy nie wie o co chodzi więc mechanicy o kant … potłuc .

czesc

w pewien sposob sam sobie odpowiedziales na Twoje pytanie
problemu nie miales ,teraz masz
ja zaczalbym od sprawdzenia czy aby dobrze masz ustawione aktywatory.....mowisz,ze byly wymieniane
druga sprawa ,sprobuj skalibrowac od nowa cala klime....(zresetowac)

https://www.youtube.com/watch?v=B6SRrtB7BUw

Dobra wyskakuje błąd na prawej stronie 0.01 jak to „ustawić” w sensie źle to założone może być czy jak ?

To nie błąd tylko wynik testu który wykonałeś czyt. 0.01 wynik pozytywny a 0.02 wynik negatywny.Najlepiej podpiąć mesa i sprawdzić co wypluje :flute:

Amortyzatory
Powrót