Cześć wszystkim, nie wiem nawet jak zacząć, zarejestrowałem się w serwisie bo nie wiem gdzie już szukać przekopałem internet oraz GPT i co - no nic .
Problem który mamy(a go nie było) dotyczy nawiewów .
Zacznę od tego, ze kilka miesięcy temu wiało mi z prawej strony zimne powietrze a z prawej ciepłe. Temat znany. Oddałem do mechanika, zmieniliśmy nagrzewnice, połamane aktywatory i git działa .
Ale ale tutaj problem teraz jest dużo dużo
Ciekawszy. Opiszę jak tylko mogę bo nie jest to łatwe .
Klimatyzacja włącza się i wyłącza jak chce.kiedy jest wyłączona załóżmy-
Kiedy włączamy na szybę wieje na klatkę
Kiedy łączymy na szybę i kierowcę wieje na klatkę .
Kiedy włączamy na nogi nic się nie dzieje
Kiedy wyłączymy wszystko i włączymy na nogi- dalej działa na klatkę .
Kiedy parują szyby i już mnie nie powiem co strzela włączam obieg zamknięty w samochodzie
Temperatura działa jak należy i na kierowcę i na pasazera(jak ustawię sobie chłodno a pasażerowi ciepło to dziala jak powinno w sensie temperatura ) więc jak włączę obieg zamknięty to uwaga…. Dziala na szybę mimo że mam włączony tułów
a jak przełączę sobie załóżmy na nogi to słychać że klapa sie otwierani wieje na nogi ale na sekundę może 2 i wraca znowu na szybę albo tułów . Klimatyzacja włącza się jak chce i kiedy chce.
Dodatkowo fotel kierowcy z grzaniem dupy włącza się też jak mu pasuje nie wiem czy to jest powiązane .
Od czego mam zacząć i co z tym zrobić . Mechaników 3 każdy nie wie o co chodzi więc mechanicy o kant … potłuc .
Problem który mamy(a go nie było) dotyczy nawiewów .
Zacznę od tego, ze kilka miesięcy temu wiało mi z prawej strony zimne powietrze a z prawej ciepłe. Temat znany. Oddałem do mechanika, zmieniliśmy nagrzewnice, połamane aktywatory i git działa .
Ale ale tutaj problem teraz jest dużo dużo
Ciekawszy. Opiszę jak tylko mogę bo nie jest to łatwe .
Klimatyzacja włącza się i wyłącza jak chce.kiedy jest wyłączona załóżmy-
Kiedy włączamy na szybę wieje na klatkę
Kiedy łączymy na szybę i kierowcę wieje na klatkę .
Kiedy włączamy na nogi nic się nie dzieje
Kiedy wyłączymy wszystko i włączymy na nogi- dalej działa na klatkę .
Kiedy parują szyby i już mnie nie powiem co strzela włączam obieg zamknięty w samochodzie
Temperatura działa jak należy i na kierowcę i na pasazera(jak ustawię sobie chłodno a pasażerowi ciepło to dziala jak powinno w sensie temperatura ) więc jak włączę obieg zamknięty to uwaga…. Dziala na szybę mimo że mam włączony tułów
Dodatkowo fotel kierowcy z grzaniem dupy włącza się też jak mu pasuje nie wiem czy to jest powiązane .
Od czego mam zacząć i co z tym zrobić . Mechaników 3 każdy nie wie o co chodzi więc mechanicy o kant … potłuc .