[MiTo] Jak się Wam sprawuje MiTo?

Bardziej bym się zaczął zastanawiać, dlaczego płynu hamulcowego ubywa, niż tego, że czasem trzeba oleju dolać.

Bardziej bym się zaczął zastanawiać, dlaczego płynu hamulcowego ubywa, niż tego, że czasem trzeba oleju dolać.

Owszem, jest to dziwne..., w srodę jadę na przegląd, sprawdzę m.in. klocki, chociaż kontrolka klocków się nie pokazuje. Natomiast ostrzeżenie o zbyt niskim poziomie płynu pokazywało mi się. Po tym, jak po ok. 15000 km straciłam uszzczelkę pod głowicą, to już niewiele mnie zadziwi..., tyle, że teraz nie mam już gwarancji...:(

Witam :) Właśnie zrobiłem 10000 km i muszę przyznać że jak na razie wszystko jest ok,tylko po przejechaniu 7000 km musiałem dolac 100 ml oleju :)

Jeśli masz 1.4 MA wolnossące to musisz się przyzwyczajać do sprawdzania poziomu co kilka tysięcy km bo te silniki zużywają nieco (w niektórych przypadkach więcej niż nieco :) ) oleju i jest to normalne. Niestety będzie tak też po dotarciu. W silnikach 1.4 z turbiną zużycie oleju trudno zaobserwować, miałem już dwa samochody z takimi silnikami i nawet na dotarciu poziom nawet nie drgnął.

Mam pytanie, wie ktoś czy jakaś firma produkuje już tarcze na przód od Mito QV (305mm) ?

Ostatnio był obdzwoniony : Bosch, Zimmerman, Brembo i ATE - prawie wszędzie produkcja tarcz do QV dopiero będzie ruszać.

Dzisiaj w serwisie powiedziano mi, że mam do wymiany komplet tarcz i klocków... (przód i tył), a samochód ma przebieg 45035 km...

Cóż..., dzisiaj zrobiłam tylko przegląd (oczywiscie olej i filtry miałam jak zwykle swoje). Jeszcze dokładnie mi nie policzyli tych wymian, ale będzie to około 4 tys.:(

spoko :) w 166 jak jest jakiś drobiazg do roboty w ASO to bez 1.5k w kieszeni.. nie ma się co umawiać, a jak to z Alfkami bywa zbiorą się trzy drobiazgi i jest 5k :D

Nie, czujnik jeszcze nie sygnalizował nic. Powiedzieli, że zostało jeszcze na klocków po 2 mm. Nie wymieniałem jeszcze, czekam na coś lepszego. Ile klocki kosztują - tego nie wiem, ale 1 tarcza 470 zł albo 517zł - ale Pan w serwisie nie był w stanie mi powiedzieć jaka jest między nimi różnica.

Jeśli chodzi o problem z otwieraniem bagażnika, to nie miał racji ASO Bołtowicz, to nie serownik, to nie problem zamka, to nie elektryka (wiązka). 3 razy miałem wymieniany zamek w bagażniku, na gwarancji, ASO Bołtowicz i jeszcze jakieś już nie pamiętam. Dopiero jak zacząłem naciskać 5 cioma palcami na logo rozładając palce po równi na brzgach logo, bagażnik bez problemu się otwiera, drugi sposób nacisnąć od góry na pokrywę bagażnika dłonią dość mocno i wtedy nacisnąć logo. Otwiera się bez problemu, naciskąjąc na kluczyk problem w ciągu ostatnich dwóch lat wystąpił może ze dwa razy. Zawsze uważałem że Alfy żyją swoim życiem i mają jakieś dziwne zachowania.

To tak jak uruchamianie wycieraczki tylnej przez włączanie ogerzewania szyby z komunikatem o otwarciu bagażnika :D:D:D:D duchy, duchy...

Amortyzatory
Powrót