• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulietta] Porady eksploatacyjne

Chyba ze jest to Giulietta z lat 50 - 60 lub 80.

Ostatnia edycja:
Tak on ma Giulietta jak ja Claudie Schiffer... wystarczy, ze przymkne lekko oczy... :P

Tak trochę z innej beki. Polecam sprawdzić obejmy/klipy/paski zaciskowe mocujące wiązki, przewody itp. w komorze silnika.
U mnie na przykład nakładka na przepływomierz - kaptur plastikowy był nie zapięty i mocno poobcierał przewody wtyczki :/
Przy bagnecie olejowym 2 wiązki też obtarte - jedna o osłonę silnika druga o pas przedni. Klip rozpięty przy akumulatorze lewa strona dół...

---------- Post added at 00:05 ---------- Previous post was at 00:04 ----------

Tak trochę z innej beki. Polecam sprawdzić obejmy/klipy/paski zaciskowe mocujące wiązki, przewody itp. w komorze silnika.
U mnie na przykład nakładka na przepływomierz - kaptur plastikowy był nie zapięty i mocno poobcierał przewody wtyczki :/
Przy bagnecie olejowym 2 wiązki też obtarte - jedna o osłonę silnika druga o pas przedni. Klip rozpięty przy akumulatorze lewa strona dół...

U siebie też dwa miejsca znalazłem w komorze silnika - raz zaślepka spadła - dwa ktoś w italiańców użył za krótkiego paska zaciskowego - po czy m jak się zorientował ze za krótki to go nie zapiął ... poprawione :)

Za alfaowner.com:
W trybie A, wybierając w opcjach wyświetlanie daty, uzyskuje się bieżące wyświetlanie prędkości w postaci cyfrowej. Sprawdziłem - rzeczywiście działa.

w Mi też działa ale trzeba mieć wyłączone radio, u ciebie też tak działa??

Ostatnia edycja:
W Julce nie można mieć włączonego wyświetlania informacji radiowych na wyświetlaczu między zegarami. Radio może być włączone.

Ludzie, zanim zaczniecie pisać tutaj inne "rewelacje" przeczytajcie instrukcję obsługi!!!! - tam to wszystko jest napisane.....

Tak Maćku!

Może trzeba zrobić ranking najbardziej idiotycznych postów?

U mnie po przełączeniu pokrętła po lewej stronie kierownicy zapaklają się świała z tyłu samochodu!
U Was też to działa?!

haaaaaaa.....

Ludzie, zanim zaczniecie pisać tutaj inne "rewelacje" przeczytajcie instrukcję obsługi!!!! - tam to wszystko jest napisane.....

Hmm... Które "rewelacje" masz na myśli? W instrukcji, w opisie możliwych wyświetlanych informacji na wyświetlaczu, nie ma ani słowa o możliwości wyświetlania prędkości chwilowej. Na str.113 jest rysunek wyświetlacza w trybie A bez słowa opisu zawartości.

Ostatnia edycja:
W Mito dokładnie to samo str 113 rysunki są ale opisu jak do takiej pozycji na wyświetlaczu nie ma

A co jeszcze potrzebne jest do napisu 30km/h - oznacza on II prędkość kosmiczną???
Ale nie to miałem na mysli pisząc o "rewelacjach", a to że jak włączona jest opcja dublowania informacji o stacjach radiowych to na wyswietlaczu nie jest to pokazywane i ktoś tu radzi żeby jeździć z wyłączonym radiem zamiast wyłączyć opcję....

Owszem, można się domyślić , że to prędkość - tylko jaka?
Studiowałem instrukcję dość dokładnie jeszcze zanim kupiłem samochód. Może mam zbyt inżynierskie wykształcenie, ale za Chiny bym się nie domyślił, że można wyświetlać w trybie A prędkość chwilową. Zwłaszcza, że na str. 21. jest opisana zmiana wskazań w trybie D, a o trybie A cisza.

Kolega wyżej pisał o wyłączeniu radia w Mito. Może tam tak trzeba...

Amortyzatory
Powrót