radosuaf
Nowy
- Auto
- Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21
Czy ktoś z Was robił wczesną pierwszą wymianę oleju? Np. po 2 albo 5 tysiącach km?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Przy odbiorze auta z salonu zasugerowano mi, abym pierwszą wymianę oleju zrobił po 10 tys. km, a natępne zgodnie z instrukcją. Myślę, że jest to rozsądna sugestia.Też mi się wydaje, że 10 tys. trochę za dużo...
Olej wymienia się zawsze na koszt własny- mnie ASO zasponsorowało wymianę bo z ich winy olej uległ wcześniejszej degradacji. Pierwszą wymianę auta z salonu lepiej zrobić przy 10 tys km, po tzw. dotarciu. Nie radzę stosować się przy wymianach oleju w normalnej eksploatacji do terminu 30tys km - 15tys km to bedzie optimum ze względu na trwałość łożysk turbin.
To raczej nie wina struny, a oporu aerodynamicznego. W poprzednim modelu miałem podobnie powyżej 80 km/godz. wygwizdywało mi różne melodie po założeniu belek niezależnie, czy pak był, czy nie.O... Nie wpadłem na to, że można zadziałać ze struną. Jak się po założeniu bagażnika ją usztywnia?
Bagażnik bez założonego boxa strasznie "śpiewa". Podejrzewam, że winne są właśnie te struny.