Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL
Co do glosnosci to musze powiedziec ze diesel w przeciwienstwie do benzynki ktorymi jezdze jest masakrycznie cichy i to nietylko przy wysokich predkosciach...ostatnio przewiozlem kuzyna 200km/h dieslem i byl w szoku ze moglismy praktycznie rozmawiac szeptem do siebie
Dodano po 2 minutes:
Dlatego to idealny silnik na dlugie trasy![]()
Ostatnio edytowane przez Jabolek ; 05-07-2014 o 18:00 Powód: Dodano
2010 Giulietta 1.4 TB progression + dodatki + SAVALI tuning 144KM / 257Nm
2014 Giulietta 2.0 JTDM 175KM TCT Exlusive + (sportiva QV, premium, pakiet wlokna weglowego, dodatkowe spoilery)
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Tak opony to główny sprawca hałasu, po 5tyś. km zaczyna być ciszej wyraźnie.
Druga sprawa to najcichsze są auta elektryczne - poczekamy na taką wersję? A tym czasem proponuję jeździć tym co się ma i wyciskać z tego dynamikę co się da.
ps. ciche są też auta co stoją
Dobry tekst jeśli samochód służy głównie do zabawy. Proponuję zrobić 1000 km w jeden dzień i wysiąść, a najlepiej porównać z czymś innym. Nie jedną Alfę miałem, Giuliettą przejechałem już 100 tys km i wydaje mi się, że wiem co mówię. Możesz się nie zgadzać ale ja opieram się na swoim doświadczeniu, odczuciach i potrzebach. Odgłosy z zespołu napędowego nowych Alf to jedna z ich wad, jeśli jakichś szukać.
Poza tym dźwięk o tym samym natężeniu może być bardziej lub mniej przyjemny/męczący.
Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL
Zgadzam się nie jest to bardzo ciche autko, co mnie czasami denerwuje czyli zmęczenie od hałasu. Są też odgłosy ekstra czasami ale jak pisałem dla mnie nie są to wady, raczej upierdliwości, które po długich trasach mogą denerwować. Natomiast jazda miejska i podmiejska![]()
Benzyna jest glosniejsza od diesla?
Mialem okazje jechac niedawno nowym dieslem i samochod byl super...
powiem szczerze...oczywiscie na zimnym silniku diesel jest glosniejszy ale jak juz sie dogrzeje to mozliwe ze na zewnatrz jest troszke bardziej slyszalny ale w srodku dam sobie glowe sciac ze jest duzo cichszy...(moze bardziej wygluszony hmm...?) tak czy tak barwa silnika z 1.4TB bo nie mowie o wydechu oczywiscie jest tragiczna tzw. kosiarka...za to wydech piekna sprawa szczegolnie jak sie wywali tlumik koncowy
szczegolnie jesli juz jedzie sie autostrada to wyraznie slychac powyzej 100 chyba ze silnik benzynowy juz pracuje ciezej i jest bardziej slyszalny...w dieslu praktycznie nie ma tego problemu i czuc ze silnik spokojnie sobie chodzi na wysokich predkosciach.
takie moje odzucie jezdzac dwoma julkami na codzien
pozdrawiam
2014 Giulietta 2.0 JTDM 175KM TCT Exlusive + (sportiva QV, premium, pakiet wlokna weglowego, dodatkowe spoilery)
sądzę, że jest to problem wygłuszenia hałasów zewnętrzych. Auta z górnej półki, mam porównia, na zewnątrz hałasują podobnie , ale w środku cichsze. Eee tam.
Test przyspieszenia 2.0 Jtdm2 175KM TCT
https://www.youtube.com/watch?v=DrgUtLa7fao