radosuaf
Nowy
- Auto
- Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21
Ja w Sprincie 150 KM mam aktualnie 7,1 litra z komputerka. Przebieg ok. 2.300 km.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Dziś średnia z 300 km to 8,8 spokojne tempo (nikt mnie nie wyprzedził) 110-120 max
Dziś średnia z 300 km to 8,8 spokojne tempo (nikt mnie nie wyprzedził) 110-120 max
Przy tym tempie (sporadycznie 130 max) w lecie do Chorwacji wyszło mi średnio 7,5![]()
Przy tym tempie (sporadycznie 130 max) w lecie do Chorwacji wyszło mi średnio 7,5
To ja chyba mam coś zepsute![]()

mi aktualnie wychodzi spalanie trochę wyższewg motostat mam średnią w zabudowanym 12litrów (realnie przy moich krótkich odcinkach (4km do pracy) jak nie jeżdżę nigdzie więcej to mam na dystrybutorze 13-13,5) Przy czym u mnie w mieście średnia prędkość wychodzi 20-30km wg komputera - korków nie ma ale generalnie jeździ się max 40-50kmh na jednopasmówkach i co 500m światła czy skrzyżowanie (akurat tylko takimi głównie do pracy jeżdżę)
Poza miastem mam 10,6 - głównie trasa Koszalin - Szczecin, przy czym przed autostradą zawsze mam ok. 9 na kompie, a później jadę trochę szybciej
A kiedyś w słabych warunkach kulałem się do Szczecina jadąc 90-100 wyszło mi 7,5.
Link do mojego profliu motostat:
![]()
Silnikowi nic nie będzie ale Turbo może klęknąć na dłuższą metę, tym bardziej że w QV turbo jest dość delikatne. Do takich dojazdów bezpieczniej kupić Giuliettę 1.4 - tam turbo jest dużo wytrzymalsze, bo musi obsługiwać system start&stop.
Jeśli podajecie dane spalania dla QV to dobrze je zweryfikować przy dystrybutorze - w tej wersji komputer podaje nieco zaniżone wartości. W MultiAir jest za to bardzo dokładny.