Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witam wszystkich.
Od tygodnia jestem posiadaczem Giulietty z silnikiem 1.6jtdm 120km. Auto dopiero poznaję, jednak martwi mnie spalanie. Wg komputera, spalanie w cyklu mieszanym (ok. 550km autostrada, tempomat 140km/h, 200km W-wa krótkie odcinki) wynosi 7.0l. Sama trasa - wynik 6,3l, miasto 9.0 (!!!).
Auto nie dymi, nie odczuwam spadku mocy, wszystko funkcjonuje jak należy. Za ok. 2 dni czeka mnie pierwsze tankowanie, po cichu liczę, że wynik będzie lepszy we wskazaniu komputera. Planuję również wlać Spulung na wtryskiwacze z Liqui Moly.
Patrząc na wszelkie raporty i tematy z forum, te silniki powinny w cyklu mieszanym trzymać poziom 5,5-6l, natomiast w moim przypadku jest ogromna różnica. Auto ma przejechane 150k, serwisy na czas, zgodnie z zaleceniami. Jakieś pomysły, co może mieć wpływ na takie wskazania, ewentualnie na co w pierwszej kolejności zwrócić uwagę?
Zwróć uwagę w pierwszej kolejności na wagę swojej prawej nogi. Jak to nie pomoże to dopiero wtedy zacznij rozkręcać auto.
ja ma aktualnie z 33 tysięcy spalania 9,94 l LPG i 0,25 l benzyny na 100 km.
W trasie nigdy nie udało mi się zejść do wartości z 5 z przodu, najmniej ile widziałem przy 100-120km/h to okolo 7,0 l/100km jadą na pusto bez pasażerów i bagaży.