J
Jola
Guest
Dzisiaj na odcinku 10 km spalił 14 litrów. mam nogę co?Masakra, auto w serwisie. jak będę miała wieści dam znać.
Ja już naprawdę nie mam słów..., ciekawe, co tym razem powiedzą...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Dzisiaj na odcinku 10 km spalił 14 litrów. mam nogę co?Masakra, auto w serwisie. jak będę miała wieści dam znać.
Dzisiaj na odcinku 10 km spalił 14 litrów. mam nogę co?![]()
Nie jeździj nim bo zniszczysz silnik i zażądaj wymiany oleju, bo ten co masz jest już bardzo rozcieńczony paliwem. Takie spalanie w silnikach multiair sugeruje zawieszenie centralki wtryskuDzisiaj na odcinku 10 km spalił 14 litrów. mam nogę co?Masakra, auto w serwisie. jak będę miała wieści dam znać.
Nie jeździj nim bo zniszczysz silnik i zażądaj wymiany oleju, bo ten co masz jest już bardzo rozcieńczony paliwem. Takie spalanie w silnikach multiair sugeruje zawieszenie centralki wtrysku
Mógłbyś mi rozjaśnić dlaczego wysokie spalanie przy jeździe przez 300 km miałoby tak rozcieńczyć olej by było to niebezpieczne dla silnika? Dotyczy to tylko silników MA, czy w ogóle wszystkich silników? Jestem laikiem w tym temacie, a bardzo mnie to ciekawi, także jakbyś mógł mi to wyjaśnić to byłbym wdzięczny...Nie jeździj nim bo zniszczysz silnik i zażądaj wymiany oleju, bo ten co masz jest już bardzo rozcieńczony paliwem.
Dokładnie tak pisałam. Sonda lambda jest sprowadzana z Włoch.Z tego co koleżanka napisała w innym wątku to tak extremalnie wysokie spalanie (te 14l na odcinku 10km to spalanie większe niż silnika w czołgu 140l/100km) ....
Miałem to dokładnie w Julce po zawieszeniu centralki wtrysku - serwis wymienił olej na swój koszt.
Chyb sobie żartują?
To dziwne biorąc pod uwagę że to dość popularna część i to robią je albo w niemczech albo czechach ale logistyka ma swoje dziwne prawa. Dziwny jest też jej pad po tak krótkim czasie. Oj ciekawe jak wyglądał pomiar tej starej.Sonda lambda jest sprowadzana z Włoch.
To dziwne biorąc pod uwagę że to dość popularna część i to robią je albo w niemczech albo czechach ale logistyka ma swoje dziwne prawa. Dziwny jest też jej pad po tak krótkim czasie. Oj ciekawe jak wyglądał pomiar tej starej.
Sonda wymieniona, spalanie wróciło do normy, ale co z tego jak w sobotę po 22 znów stoi na parkingu serwisowym? ;(
Co znowu ........?
Aha, już odnalazłem temat.
Pamiętaj, że dopiero od niedawna są większe mrozy, i raczej tutaj tkwi przyczyna. O ile wzrosło Ci to spalanie?U mnie po wymianie sondy mam wrażenie, że pije więcej. (zmiana opon nie ma tutaj nic do rzeczy - sonda wymieniona była jak bytu były zimowe).
W zimę w mieście, przy mrozach, to może być pewnie i z 10l/100 km