Jabolek
Nowy
- Auto
- AR Giulietta (SAVALI) 2.0 TCT 215KM 405 Nm
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Specjalnie własnie jest taka struktura bo maskuje rysy które sa nieuniknione. I tak lepiej to wyglada niż "nakrapiany" plastik. Gdyby zaś wszystko było gładkie każda rysa to byłby dramat.Plastiki drzwi i wszystkie te chropowate to jest dobra jakość?
Dokladnie tak, specjalistami od gladkich plastikow sa Amerykanie. Jezdzilem w USA nowym Focusem (nie mylic z europejskim), srodek wygladal jak Kia sprzed 10 lat. Krawedzie nie obrobione, ostre polaczenia, zadziory. Kolorystyka od jasnoszarego do tylko-troche-ciemniejszego-jasnoszaregoSpecjalnie własnie jest taka struktura bo maskuje rysy które sa nieuniknione. I tak lepiej to wyglada niż "nakrapiany" plastik. Gdyby zaś wszystko było gładkie każda rysa to byłby dramat.
A mozesz napisac czym poprzednio sie poruszales? Pytam, bo akurat zawieszenie w Dacii jest to stare, sprawdzone rozwiazania z Renault, z przodu mcperson na jednym wahaczu, z tylu os wleczona. Bardzo poprawne zawieszenie do ogolnego poruszania sie. Jezdzilem Clio II, w wersji Sport. Kategorycznie inna bajka niz Giulietta. Zupelnie nieprzewidywalne zachowanie tylnej osi, bez wzgledu na nawierzchnie i zmiany obciazenia przy probie bardziej sportowej jazdy.
A z innej strony: probowales podzielic sie swoimi spostrzezeniami z ASO? Ja mailem w Astrze III wymienione 4 amortyzatory na gwarancji w ramach akcji serwisowej.
Tym bardziej warto, ze jak najwyrazniej sie okazuje, problem nie wystepuje w kazdym egzemplarzu/wersji. Sam jestem ciekaw jaka bedzie reakcja ASO.
Specjalnie własnie jest taka struktura bo maskuje rysy które sa nieuniknione. I tak lepiej to wyglada niż "nakrapiany" plastik. Gdyby zaś wszystko było gładkie każda rysa to byłby dramat.
O jakim wzorze mówisz? 60 lat garbusa, to polonez był produkowany krócej.
Moim zdaniem powinieneś kupić Golfa, jest wszechstronny, bezawaryjny, ogólnie jest taki nijaki i przeciętny. Nawet jak będzie stał na awaryjnych to nikt tego nie zauważy, oprócz wschodnich handlowców. A i laski znają markę, wszak to V-widły tak często używane na farmie.
tak wersja R pięciodrzwiowa DSG + wyposażenie identyczna z QV prawie 145tys w tej cenie jest Mitsubishi Lancer Railerw cenie QV propozycja GOLF'a GTI ze skrzynią DSG wcale tak nudnie nie wypada
wymieniono mechanizm różnicowy .... Stuki w komorze silnika pozostały ,samochód w serwisie też. Mechanicy nie wiedzą o co chodzi .... Ja znowu zrobiłem 400km do serwisu i z powrotem,zmarnowałem sobotę ....
Wydaje mi sie to nieprawdopodobne albo auto miało dziwne przygody.Ja mam takie o jakich piszę.
Żadna złośliwość. golf za wzór? wzór czego? Szkoda ze VW Bora nie przedstawiłeś jako wzór, wzór awaryjności. VW Passat pięć lat zajęło vw wyjście z awaryjności.
Dla tych co piszą ze VW to wzór http://www.autocentrum.pl/adac/rankingi_awaryjnosci_samochody_male.html nie znalazłem Alfa Romeo w żadnej klasie.
tak wersja R pięciodrzwiowa DSG + wyposażenie identyczna z QV prawie 145tys w tej cenie jest Mitsubishi Lancer Railer
Żadna złośliwość. golf za wzór? wzór czego? Szkoda ze VW Bora nie przedstawiłeś jako wzór, wzór awaryjności. VW Passat pięć lat zajęło vw wyjście z awaryjności.
I po co ta złośliwość .....To że Golf jest wzorem to wcale nie jakieś moje widzi-mi-sie tylko od dawna każdy nowy kompact jest do niego porównywany - nawet w ostatnio czytanym dość wydaje mi się obiektywnym teście Auto Moto Sport (Golf VI Astra 4 i Julka) stwierdzono że o włos ale golf wygrywa. A to czy nijaki i przeciętny - Wiesz ja nie jestem jakimś "funboyem" konkretnej marki ale w cenie QV propozycja GOLF'a GTI ze skrzynią DSG wcale tak nudnie nie wypada ... wygląd z pakietem R-Line też do nudnych nie należy .... inny styl ale żeby nuda ... przesadzasz
PS. Żeby była jasność sam się przekonam będę miał swoje zdanie - ale nie łykam jak ktoś napisał marketingu jak pelikan - a co do Golfów mam spory bagaż doświadczeń![]()
Golf jest uznawany za wzór, jeśli chodzi o jakość wykończenia w klasie, o precyzję prowadzenia, jak i niestety wzrór bezawaryjności (nie ja ustalam wzroce ale od dawna każdy nowy compact jest i pewnie długo będzie z nim porównywany) - natomiast na podstawie posiadanych przeze mnie aut potwierdzam iż jest to solidnie i precyzyjnie wykonane auto w swojej klasie cenowej .
Ja bym powiedział ze Golf idealnie wpisuje się w obraz przeciętnego kompaktu - jest pod każdym względem dobry i tą kombinacją wygrywa porównania,. Brakuje mu ewidentnych wad ale brak mu też charakteru i czegoś czym by się wyróżniał w tłumie podobnych mu samochodów. Dlaczego jako właściciel Golfa zamówiłeś Julkę a nie VI generację tego szlagieru ? Dlatego ,że nie wystarczy Ci już dobry samochód, chcesz mieć dobry samochód który ma charakter i wyróżni cię w tłumie podobnych![]()
BARDZO obiektywnym... Np. w kategorii 'bezpieczenstwo' Alfa, ktora zdobyla najwiecej punktow w NCAP, dostala najmniej punktow... Gdyby dostala najwiecej, to by wygrala z Golfem. Ale jakze by to mialo byc w niemieckiej gazecie? A ciemny lud to kupi i Golfa chwalil bedzie.