Nie. Stała teraz 2 tygodnie. I q... działa bez zarzutu
Nie. Stała teraz 2 tygodnie. I q... działa bez zarzutu
Nie, jeśli dobrze pamiętam, to schowek się nie otwiera w ogóle.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
[MENTION=78480]Yarek[/MENTION]
Hej,
I jak aktualny status tej nawigacji? Działa to?
Kupiłem Giuliettkę z 2011, nawigacja Tom Tom - Blue & Me 2 była aktualizowana 80 miesięcy temu... Aktualnie zaktualizowałem wszystkie darmowe rzeczy - jakiś głos plus satelity GPS.
Zastanawiam się nad jednorazowym kupnem map Europy, bo szlag mnie trafia jak jadę w różnych miastach, a ta nawigacja widzi tylko niektóre stare ulice, chociaż i tak na co dzień korzystam głównie z Google Maps na telefonie.
Druga sprawa: Aplikacja MyDrive Connect pokazuje mi, że mam tylko 293 MB wolnego. Pytanie czy aktualizacja mapy w ogóle wejdzie na to urządzenie (brak slotu na dodatkową kartę pamięci w tom tom b&m 2).
[MENTION=78648]Wildfist[/MENTION]
Potwierdzam: W Giuliettce schowek się nie otwiera.
Pozdrawiam,
Adam.
W Tomtom możesz zainstalować wybrany wycinek mapy Europy.
Super, rozumiem, że instalacja odbywa się przez MyDrive i tam jest taka opcja. A sama aktualizacja jest pobierana bezpośrednio na komputer, a nie od razu do urządzenia?
Tak ,masz podane przykładowe wycinki i decydujesz który jest najbardziej przydatny dla Ciebie.
Wysłane z mojego Moto G (5) przy użyciu Tapatalka
[MENTION=80842]Rossi 69[/MENTION]
Korzystałeś z aktualizacji Blue&Me2? Zastanawiam się, czy jakość nawigacji i dokładność map znacząco się poprawią względem tego, co 80miesięcy temu było wgrane. Aktualna mapa nie widzi ulic, które są dostępne już od jakiś 30-40 lat w małych miejscowościach, widzi tylko główne trasy.
Czy te nowe aktualizacje są dokładniejsze? Czy tylko dodane raczej nowe autostrady itp.?
Pewnie tak czy inaczej jednorazowo zaktualizuję, ale zastanawiam się czego oczekiwać po zakupie map.
Są bardzo dokładne. Ja mam TomTom ale pierwsza wersję, dopinaną. W tamtym roku, w maju kupiłem w promocji aktualizacje na 1,5 roku za 240 zł i nie żałuję. Mam całą Europę, asystenta pasa ruchu, dokładne mapy. Jedynie czego mi brakuje to omijanie korków na żywo. Poza tym wygoda. Wpinam i nie muszę mocować uchwytów, martwić się o zasilanie dla telefonu, stabilność urządzenia i nawigacji. Mapy miałem przed zakupem auta z 2013 roku. Poprzedni właściciel nie " dbał" o to. U mnie jest problem, że nie mogę zaktualizować B&M w aucie, brak języka angielskiego ale w samej nawigacji działa zestaw głośnomówiący i sprawdza się idealnie.
Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka
Witaj!
Ja kupiłem aktualizację ponad rok temu i działała do tej pory. Niestety od ok. miesiąca znowu nic. W ogóle nie wybiera satelit w ustawieniach, oprócz jednej.
Też mi pokazywało, że mało miejsca, więc odinstalowałem część głosów - w różnych językach. Zostawiłem w polskim i ang. Resztę wypier... Ten TomTom to shit.
Pewnie będę musiał znów wykupić aktualizację mapy... Zaczyna mnie to drażnić.