[Giulietta] Felgi do Giulietty

• Autor wątku Autor wątku Marcin_1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Właśnie jakoś nie załapałem tej dyskusji o pływakach i dystansach. Rozumiem, że pływaki można przy jakiś niewielkich różnicach - ale 4x98 a 5xcoś to jest sporo ;) Czyli dystans ok. 2cm, żeby śrubka weszła w piastę...

Turbinki :D Ładniutkie teraz!

Coś w tym jest, niestety. :( A gdzie Tomasonki?

PS: Jak się montuje takie 4-śrubkowe na 5-śrubkowej piaście? Jakiś mega dystans? (Bo Mitoza ma bodajże 4x98, a Julcia 5xcośtam)

a no tak się montuje ;)
DSC_0329.jpg

miałem takie felgi wcześniej, zostały mi po Delcie. Jak kupiłem Julkę to zrobiłem sobie te dystanse specjalnie żeby założyć te felgi do Julki
Ta felga z\była zawsze dla mnie kozacka, to mój ulubiony wzór z Mito. No ale coś mnie podkusiło i sprzedałem te felgi a dystanse mi zostały niepotrzebne...
Koledze z niebieskiego mito sprzedałem oponki i zgodził się żebym sobie przymierzył jak to będzie wyglądąc na Julce i właśnie zacząłem żałować że sprzedałem swoje :(

a Tomasonki już dawno sprzedane, mają już chyba kolejnego właściciela, bo znajomy któremu sprzedałem spękał że się u niego w 9 nie zmieszczą ;D
jeźdżę na 19TI teraz...

Prezes - ty z felgami od Mito masz to samo co ja z felgami od Bravo- napisz please ile kosztowały Cię dystanse i jaką mają grubość.

Prezes01 te dystanse zmieniają 5x110 na 4x98 ?

od strony felgi 4x98, a od strony piasty jest 4x108 i 5x110,

także felgi 4x98 lub 4x100 możesz dzięki nim założyć do peugeotów, citroenów, volvo, fordów z rozstawem na 4 śruby jak i do alf, oplów, saabów z rozstawem na 5 śrub.

- - - Updated - - -

centrowanie od piasty na alfę/peugeota/citroena/forda itd 65,1
a od strony felgi 58,1 alfa/fiat

Czy oryginalna felga Fiata 17'' 7J, 5x110, ET 41 podejdzie do Giulietty? Otwór centrujący będzie taki sam?

od strony felgi 4x98, a od strony piasty jest 4x108 i 5x110,

także felgi 4x98 lub 4x100 możesz dzięki nim założyć do peugeotów, citroenów, volvo, fordów z rozstawem na 4 śruby jak i do alf, oplów, saabów z rozstawem na 5 śrub.

- - - Updated - - -

centrowanie od piasty na alfę/peugeota/citroena/forda itd 65,1
a od strony felgi 58,1 alfa/fiat

Piękna sprawa :) będziesz je sprzedawać ?

Mozecie rozszyfrowac felgi:
- te z czerwonej z dyfuzorem 6p3 6866 tablice
- te biala LO MC211
- te z czerwonej ze speedhunters.com
Oprocz turbinek te mnie uwiodly :)

Mozecie rozszyfrowac felgi:
- te z czerwonej z dyfuzorem 6p3 6866 tablice
- te biala LO MC211
- te z czerwonej ze speedhunters.com
Oprocz turbinek te mnie uwiodly :)

1) vossen cvt lub repliki typu OEMS - 19" napewno
2) Zeisberg Corse Radern - 20"
3) prawdopodobnie OZ - jaki model nie pamietam 18"

Podpowiedzcie proszę. Chcę wkońcu kupić na lato porządne śruby do kół.
Obecnie mam stare śruby 17stki, były na aucie jak kupiłem. Katalogi producentów śrub mówią jednak, że do moich aluminiowych 18' powinienem założyć śruby 19stki.
Jak to w końcu z tymi śrubami powinno być?

Co ma rozmiar klucza do średnicy łba stożka?

średnica łba stożka jest niezależna od rozmiaru klucza, nawet w 159 śruby są na klucz 17, a gwinty są jednak rozmiar większe bo M14 zamiast M12

- - - Updated - - -

każda śruba M12 z łbem stożkowym jest wystarczająca, te co masz ORI dadzą radę spokojnie nawet w felgach z 159/brera gdzie otwory są większe

ori które miałem wystarczają do felg z 159/brera spokojnie...

wkręcałem też śruby 35mm w piasty bez dystansu i o nic nie haczyły...

jak kupujesz to kup dłuższe i spokój, w razie czego śruba 35mm jeszcze złapie dystans 10mm

Amortyzatory
Powrót