[Giulietta] Felgi do Giulietty

• Autor wątku Autor wątku Marcin_1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Cześć, szukam felg które podejdą na hamulce z zaciskami brembo. Szukałem po wielu modelach i niestety wszystkie które mi się podobały, albo będą ocierać, albo trzeba mount kity na śrubach pływających używać, co jakoś nie do końca mi pasuje. Czy może ktoś wylistować felgi w rozmiarze 17" które na 100% pasują? :) był bym bardzo wdzięczny :). Dziękuję.

WSP Italy W256 GIULIETTA

Felgi WSP Italy W256 Giulietta SILVER POLISHED. Takie felgi już tu montowano. Wchodzą na duże zaciski.
Felgi na zdjęciach to 17ki

Załączniki

• DSC_4139.jpg
    DSC_4139.jpg
    64.6 KB · Wyświetleń: 368
  • DSC_4137.jpg
    DSC_4137.jpg
    77.4 KB · Wyświetleń: 485
  • DSC_4133.jpg
    DSC_4133.jpg
    66.6 KB · Wyświetleń: 655
Ostatnia edycja:
No niestety, ani czarna, ani biała nie pasuję (moim zdaniem) do mojej julki w kolorze szarym (grigio antracite).

No niestety, ani czarna, ani biała nie pasuję (moim zdaniem) do mojej julki w kolorze szarym (grigio antracite).

Tu podejdzie ciemny grafit/antracyt ale nie czarna felga, generalnie musi być ciemniejsza niż karoseria. Pooglądaj foty na forach Giulietty, na pewno znajdziesz dobrze dobrany kolorystycznie zestaw do grigio antracite.

tez holduje zasadzie "czarne do bialej" od poczatku ;)
obecnie na Brock B24 SG 18"

fotka na ladnym tle tylko pod slonce, wiec musialem troche rozjasnic ciemne miejsca w lightroomie zeby bylo widac jakies szczegoly ;)
DSC03110_resize.jpg
zdjecie1

sama felga z boku
DSC03242_resize.jpg
zdjecie2

wersja na brudno ;)
IMAG0381.jpg

Ostatnia edycja:
Pasują też felgi Valencia firmy AEZ. W Polsce handluje nimi m. in. Norauto.
Są dwie wersje, ja mam zimówki założone na normalne felgi Valencia (patrz zdjęcia), jest też wersja Valencia Dark. Byc może kupię je do letniego kompletu, bo są fajne :)SAM_0061.JPGSAM_0063.JPGSAM_0065.JPG

Czy felgi w rozmiarze 7Jx17H2 ET35 pasują do Giulietty ? jaki jest akceptowalny poziom offsetu dla Giulietty ?

widziałem tylko 1 wzór. czyli nie warto rozważać nieoryginalnych?

witam,
poszukuję dla żony alu felgi 16" na zimę. są dostępne np takie:
http://allegro.pl/felgi-alu-alfa-romeo-giulietta-7x16-i3556339680.html

ale są bardzo popularne co mnie trochę denerwuje. Sam mam takie w swoim aucie. szukając na różnych stronach widzę ładne wzory, ale boje się że coś nie będzie pasowało. Proszę o poradę i ewentualnie konkretne felgi. Z góry dziękuję

Jeśli nie masz Brembo, to wybór jest spory, mnie się najbardziej podobają te:
http://www.felgi.pl/felga/24h-du-mans/lm/alfa-romeo/giulietta/hatchback/i/1-4-tb-16v-88kw/16/p=65

Są też jeszcze grafitowe na pewno, nie wiem czy nie ma innych kolorów.

nie mam powiększonych zacisków, bo chciałem 16" na zimę. Le Mans są bardzo ładne. dzięki za sugestię

też się nad takimi zastanawiam :)
ale pierwotnie planowałem obuć ją w 225 szerokość...
na alfaowners paru użytkowników śmiga na tych i z wersji 159 TI i mówią, że dają radę

zresztą mi to zdjecie zniszczyło i system i dlatego na brerowe choruję :D :D :D :D
Pokaż załącznik 87602

Witaj
Masz może jakieś oznaczenia tych felg ? Wyglądają świetnie , lato za pasem ( przynajmniej taką mam nadzieję ), więc c chęcią przymierzyłbym się do tematu.

Ja kupiłem takie: http://www.felgi.pl/felga/att/780c , niby weszły, ale ilość luzu jaka tam jest, jest dość stresująca ;-), podobają mi się na tyle, ze na lato sobie je też założę :) Mam nadzieje, że nie będzie jakichś felerstw "źle odlane" itp.

Amortyzatory
Powrót