[Giulietta] Felgi do Giulietty

• Autor wątku Autor wątku Marcin_1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Zaciski są oczywiście takie same (zresztą moje są ze 159 właśnie) & wydawało mi się, że umiejscowienie zacisku 'w przestrzeni powinno być identyczne w 159/Giuliettcie/Giulii/Stelvio, ale najwyraźniej muszą być jakieś różnice. Jak będę następnym razem rozmawiał z człowiekiem, który wie na ten temat zdecydowanie więcej ode mnie to zapytam, bo to rzeczywiście ciekawy temat.

Podepnę się pod temat. Planuję zakup zimowego setup'u na oe feldze 17".
Podpowiedzcie proszę jakie wymiary opony najlepiej?
Kolega jeździ też qv i ma 225/45/17.

Ja mam 17 z oponami 225/45/17 i bez uwag

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Podepnę się pod temat. Planuję zakup zimowego setup'u na oe feldze 17".
Podpowiedzcie proszę jakie wymiary opony najlepiej?
Kolega jeździ też qv i ma 225/45/17.
Przy obniżonej Giuliettcie na zimę zdecydowałem się na 215/50/17, dzięki temu jest trochę wyżej niż na 225/45/17.
Pozdrawiam.
- Rafał

Ja z kolei jeżdżę w lecie na 215/45/17 i też bez problemów. 1.4 MA seryjne zawieszenie.

Przy obniżonej Giuliettcie na zimę zdecydowałem się na 215/50/17, dzięki temu jest trochę wyżej niż na 225/45/17.
Pozdrawiam.
- Rafał

O właśnie o coś takiego mniej standardowego mi chodziło. Nie w kwestii eksperymentowania ale zależy mi na wyższym profilu. Szerokość 215 wydaje się też ok.
Qv i tak jest niska na seryjnej 18. Ten profil 50 nie wydaje się zbyt "baloniasty"?

Ja na takich jeżdżę, przy tarczy 305 mm nie ma problemu, nie wiem jak będzie w przypadku Brembo.
Opona 225/50 może być trochę za wysoka i jest ryzyko, że będzie ocierać o nadkole przy skręcie. Najlepszym wyborem będzie chyba standardowe 225/45.
Przechwytywanie.JPG

Dzięki.
Szukam.
Myslalem o felgach z fiata, ale mam wrażenie że logo fiatowskie jest wieksze niż Alfa i bedzie z podmiana problem.

Myslalem o felgach z fiata, ale mam wrażenie że logo fiatowskie jest wieksze niż Alfa i bedzie z podmiana problem.
Zgadza się. Dekielki AR są za małe w stosunku do otworu w felgach z FIATa, przynajmniej jeśli chodzi o felgi z FIATa Croma.
Pozdrawiam.
- Rafał

Ja kupiłem jakieś uniwersalne, srebrne dekielki i przez 2 lata jeździły sobie bez loga, ostatnio zamówiłem u chińczyka naklejki na dekielki za całe 10 pln ;) - po 2 miesiącach przyszły i nowy sezon będzie już na dekielkach z logiem :cool:

Powiem tylko że dekielki do oe felg są o średnicy 60 mm

Panowie, gdyby ktoś, coś to oferuję swój prywatny komplet felg z oponami.
Felgi 18" półksiężyce w kolorze antracyt - tzw. czarny chrom. Posiadają nowe ukryte wentyle firmy ALCAR, dobrane pod kolor felgi.
Proste, po profesjonalnej odnowie powłoki lakierniczej w znanej z TVN Turbo firmie renowacjafelg.pl (posiadam certyfikat).
Opony 2018 rok (nie naprawiane) - VREDESTEIN Ultra Vorti Design Giugiaro 235/40R18 95Y, na opony posiadam fakturę zakupu
Komplet w bardzo dobrym stanie, wyważony, gotowy do jazdy, nowe dekielki OE (new logo) - zakup w ASO, dodatkowo chińska "koniczyna qv"

Zapraszam na priv

IMG_3013.jpg20180704_211103.jpg

Ostatnia edycja:
Nie. Mam je (18") i musisz kupić srebrne dekielki i na nie dokleić znaczki.

A dekielek od fiata jaką ma średnicę. Tak trochę kiepsko to wygląda [emoji16]

Ostatnia edycja:
Dekielki są chyba 67mm czy tak jakoś. Ja kupiłęm z Chin największe znaczki co znalazłem 65mm :D

Tak to wygląda na feldze, moim zdaniem nie rzuca się w oczy mniejsza średnica.

20201117_201806.jpg

Amortyzatory
Powrót