[Giulietta] Felgi do Giulietty

• Autor wątku Autor wątku Marcin_1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Nie wiem czy ktoś przerabiał temat z założeniem mniejszych felg niż 17 na zaciski Brembo ale z własnego doświadczenia wiem, że nie da rady. Taka informacja,

Witam, ponownie.
Kupiłem w końcu te felgi z aukcji którą podałem wcześniej.
Wyglądają bardzo ładnie, wszystko wydaje się ok. Ale niestety made in china :( Mówi się trudno.
Informacja jak by ktoś się zastanawiał nad nimi.

Witam,
Mają być China.. Producent ZCW. Na moich fabrycznych są dokładnie te same oznaczenia co na tych z aukcji (fabryczne mam dokładnie ten sam wzór). Pojechałem nawet do ASO z felgą z aukcji aby ocenili czy oryginalne. Oczywiście 100% gwarancji nie chcą dać, bo daliby gdyby oni zamówili i przyszły z centarali.. Cena jednej sztuki w ASO to ok. 1322 zł.. Z tym, że dekielki są nieoryginalne w mojej ocenie i raczej mam rację (w ASO w zasadzie też mi to potwierdzili). Pytałem nawet o cenę oryginalnych dekli w ASO.. 141 zł sztuka.. Pisał ktoś, że ten wzór został wycofany z oferty i tylko w Polsce jeszcze są dostępne.. Z tego co widzę to ten wzór występuje i można go wybrać w konfiguratorach.. (sprawdziłem Niemcy i Francję). Ja generalnie jestem podejrzliwy przez np. podrabiane przez Chińczyków zegarki.. ale jeżeli ktoś ma twierdzić, że te felgi są nieoryginalne przez napis China to uspokajam..:) Jeżeli chodzi o wygląd, to o gustach się nie rozmawia.. mi się podobają:) i teraz mam dwa komplety zima/lato..

Co to za producent ZCW i skąd wiesz że ZCW wyprodukował fele Devolt'a ?

Kolega Devolt wstawił link do aukcji allegro, ja również mam felgi z tej aukcji. Fabrycznie moja Julka jest również na takich felgach-o takim wzorze, zatem zdemontowałem koło i porównałem wszystkie napisy.. Na fabrycznych, jak i na tych z aukcji na jednym z ramion jest napis CHINA ZCW. Na innych ramionach są pozostałe oznaczenia np. ALFA ROMEO, nr części, data produkcji itp... Z tego co widzę w necie sama marka ZCW to spory koncern. Tak jak np. Ronal może produkować felgi na pierwszy montaż, tak i ZCW może.. Nie wiem kto produkuje inne wzory felg dla alfy, nie mam dostępu do innych, jeżeli ktoś zechce zdemontować jakieś inne fabryczne to może się wypowie.

A może ktoś byłby zainteresowany nietuzinkowymi oryginalnymi 17" do Julki?
Aktualnie mam na sprzedaż taki model:
IMG_0006.JPGIMG_0010.JPGIMG_0005.JPG
Oraz oryginalne 16"
IMG_0001.JPGIMG_0003.JPG
Pozdrawiam.
- Rafał

"Telefony" wystawiane przez alces1 które mam u siebie są produkcji polskiej przez Ronal

A na 159 wyglądają tak:

Załączniki

• uploadfromtaptalk1419289363296.jpg
    uploadfromtaptalk1419289363296.jpg
    104.1 KB · Wyświetleń: 142
"Telefony" wystawiane przez alces1 które mam u siebie są produkcji polskiej przez Ronal
Zgadza się :)
A ori 16" z Julki, które mam na sprzedaż są produkcji Tureckiej, a nie Chińskiej, jak opisywane powyżej...
Pozdrawiam.
- Rafał

Wybierając 18stki wspieramy polski przemysł :)

Wybierając 18stki wspieramy polski przemysł :)
Niedawno kupowałem 1 szt. w ASO . Jedyne 1900 zł / szt (około). Jeśli rodzima produkcja oznacza taki poziom cen to ja dziękuję bardzo ;) W sklepie alfisti.net jest sporo felg i żadna nie osiąga takiej ceny. Np 19' Noviteca kosztuje 270 euro.

Hmm trochę mnie uspokoiliście z tymi felgami made in China. W sumie to już mi wszystko jedno, wyglądają ładnie.
Jak się będą gięły to wezme je na zime, a na lato kupie 17 tki :)

Witam,
Mają być China.. Producent ZCW. Na moich fabrycznych są dokładnie te same oznaczenia co na tych z aukcji (fabryczne mam dokładnie ten sam wzór). Pojechałem nawet do ASO z felgą z aukcji aby ocenili czy oryginalne. Oczywiście 100% gwarancji nie chcą dać, bo daliby gdyby oni zamówili i przyszły z centarali.. Cena jednej sztuki w ASO to ok. 1322 zł.. Z tym, że dekielki są nieoryginalne w mojej ocenie i raczej mam rację (w ASO w zasadzie też mi to potwierdzili). Pytałem nawet o cenę oryginalnych dekli w ASO.. 141 zł sztuka.. Pisał ktoś, że ten wzór został wycofany z oferty i tylko w Polsce jeszcze są dostępne.. Z tego co widzę to ten wzór występuje i można go wybrać w konfiguratorach.. (sprawdziłem Niemcy i Francję). Ja generalnie jestem podejrzliwy przez np. podrabiane przez Chińczyków zegarki.. ale jeżeli ktoś ma twierdzić, że te felgi są nieoryginalne przez napis China to uspokajam..:) Jeżeli chodzi o wygląd, to o gustach się nie rozmawia.. mi się podobają:) i teraz mam dwa komplety zima/lato..

Mam pytanie co do tych felg - zakładałeś je już? Ile zostaje miejsca między felgą a zaciskiem po naklejeniu ciężarków wyważających?

U mnie jakieś 6mm między felgą a zaciskiem.

pzdr, tadzikpl

Mam pytanie co do tych felg - zakładałeś je już? Ile zostaje miejsca między felgą a zaciskiem po naklejeniu ciężarków wyważających?

Tych z aukcji nie zakładałem bo od razu po dostarczeniu założono mi na nie opony letnie.. ale jak pisałem fabryczne mam te same i na nich opony zimowe. Byłem w garażu zmierzyć.. Wychodzi mi, że miejsca między felgą a zaciskiem jest sporo, ok. 2 cm, minus grubość ciężarka (akurat tak stoi, że ciężarki są w innych miejscach;) ja mam 1.4 120 KM

Witam wszystkich bardzo serdecznie, oto mój pierwszy post na forum (i mam nadzieje, że nie ostatni :)) Od kilkunastu dni jestem szczęśliwym posiadaczem Julki.

Zastanawiam się nad zakupem felg 18" (aktualnie mam 16" te chyba najbardziej popularne, dwuramienne) i mam takie pytanie do wszystkich, którzy mają jakieś doświadczenia z tego typu felgą. Jak sprawuje się na naszych świetnych polskich drogach? I co na to zawieszenie?

Model nad jakim się zastanawiam poniżej.
attachment.php

Załączniki

• $T2eC16F,!)UFIbgddR9wBScrS,7mGQ~~60_57.jpg
    $T2eC16F,!)UFIbgddR9wBScrS,7mGQ~~60_57.jpg
    79.8 KB · Wyświetleń: 543
Głównym zagrożeniem dla tej felgi jak i każdej 18stki są krawężniki - ja już przytarłem rant :( Na nie naprawdę trzeba uważać, poza tym jest ok.

Myślę że ładnie się prezentują na parkingu, do jazdy 17' , no chyba że masz mocno osadzone plomby :) i nie jeździsz po miastach wojewódzkich - ech te łaty na łatach.

Brzmi jakby właściciel Passata mówił o Alfie :) Jeżdżę po mieście wojewódzkim i nie narzekam. Jednak nie mogę porównać z mniejszymi kołami bo specjalnie na zimę mam ... inne 18stki.

bo specjalnie na zimę mam ... inne 18stki.

H'amen!

Na zime uzywam 18tek jak na fotce powyzej, a na lato 18tek turbin. Te z fotki IMVHO wygladaja duzo lepiej od turbin z ktorymi odebralem Alfe.
18tki jak to 18tki, przytrzec rant sie zdarzy, wiec uwazac trzeba. Na twardosc nie narzekam, choc poruszam sie glownie po dwoch stolycach i autostradach/droga szybszego ruchu pomiedzy nimi.

Amortyzatory
Powrót