Jeśli dobrze się orientuję, a coś na ten temat wiem, bo robiłem już kilka SWAPów Brembo, min w Giuliettcie, to nie trzeba wymieniać zwrotnic. Tam fabrycznie zacisk Brembo montowany jest za pomocą adapteru do zwrotnicy i jest to identyczny zacisk jak w AR 159 z tarczą 330mm.
Fakt faktem, koszt jest niemały jeśli nie uda się okazyjnie kupić części, ale nawet w wersji optymistycznej z nowymi dobrymi tarczami i klockami wyjdzie ponad 2000zł.
Pozdrawiam.
- Rafał
Dlatego też napisałem, że taki wysoki koszt jest wtedy, kiedy nie chciałby robić na adapterachJa poszedłem w tę droższą wersję, stąd moje spojrzenie na kwestię swapa. Co do zacisków to prawda, też kupiłem takie ze 159, bo maluję je pod wybrany kolor, więc dopłacanie x2 do już malowanych zacisków z Giulietty, żeby je zaraz piaskować, to trochę strata pieniędzy.
Witam
Potrzebuje kompletu felg 17 do mojej Giulietty,niestety felgi które zakupiłam przez internet,przyjechały krzywe.pan..bedzie pani zadowolana" sprzedaje felgi po "profesjonalnym odnowieniu" z których lakier schodzi pod wpływem styropianu(!) >w zwiazku z tym potrzebuje porady czy jakies nowe ale z innym et niz 41 będa pasować? niestety nie mogę dodac linków
dziekuje za pomoc,pozdrawiam
Kasia
[MENTION=86640]Kasia Whisky[/MENTION], napisz do użytkownika [MENTION=248]alces1[/MENTION] (pisał 2 posty wyżej nad Twoim). Rafał na pewno rozwiąże Twój problem. Mam od Niego 17'. Bardzo rzetelny fachowiec! Polecam :-)
Dzięki za polecenie!Napisał piotruś1;2249748 [MENTION=86640
Pozdrawiam.
- Rafał
P.S. [MENTION=86640]Kasia Whisky[/MENTION] sprawdź prv.
Pytanie , jaką szerokość opon do felg 8jx18 ET41 do Giulietta. Teraz mam felgi 7,5Jx17 ET41 z oponami 225x45x17. Czy dać tak jak instrukcja mówi 225x40x18 czy ryzykować 235x40x18 , czy te 235 wejdą i nie będą obcierać i czy diametralnie pogorszy się komfort
Ostatnio edytowane przez tomkoziolek ; 17-09-2020 o 16:16
225/40 R18 są git przy feldze 8" szerokości.
Ja mam te z instrukcji i sobie chwale![]()