[Giulietta] Felgi do Giulietty

• Autor wątku Autor wątku Marcin_1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Marcin_1

Guest
Felgi 18" - szerokosć 8?

Witam

Mam na oku felgi 18" szerokość 8.0 et 35 i pytanie czy będą pasować. Przede wszystkim na szerokość.
Z góry uprzedzając niektóre odpowiedzi wiem ze oryginalne zalecane to 7,5, et zdaje sie 41 :)

Na szerokosc pasuja na 100% mam taka konfiguracje u siebie. Natomiast sprawdz dokladnie wielkosci otworu centrujacego bo ja z tym mialem problem.

Witam

Mam na oku felgi 18" szerokość 8.0 et 35 i pytanie czy będą pasować. Przede wszystkim na szerokość.
Z góry uprzedzając niektóre odpowiedzi wiem ze oryginalne zalecane to 7,5, et zdaje sie 41 :)

felga bedzie o 0,035 cm bardziej schowana wiec zasadniczo felga 8" ma parametry seryjnej
ale będzie o pół cala szerzej :)

A co sądzicie o tych:
wolfrace-pro-lite-gm-7043-t-f-l600-sk3.jpgspeedline-marmora-racing-7001-t-f-l600-sk3.jpgrc-design-rc-18-tm-5427-t-f-l600-sk3.jpg24h-du-mans-lm-gun-metal-8284-t-f-l600-sk3.jpg

Mnie najbardziej pasują chyba te ostatnie... Czy parametr ET ma wpływ na rozstaw kół?

ET powinno być 41.
PS. Mam do sprzedania Turbinki 18 z oponami Pirelli Rosso

@lechtak, można spytać czemu i za ile sprzedajesz?

Mam do sprzedania nowe felgi 17'' ET41 1400 komplet.
felgi.jpg

Ostatnia edycja:
Czy ktoś, kto jeździ na felgach 17, założył na nie opony 235/45R17?

AiO jaki rozmiar opon zakładasz na 19tki ? 225 czy 235 ?

Mogą obcierać o nadkole podczas sketu

I pozostaje jeszcze kwestia poręczności takiego auta ... ja czuję, że już na 225 na jedynce 170 konna Giulietta nie rusza płynnie a raczej skokowo. Szerokość opony to naprawdę nie wszystko, liczy się jeszcze zwinność auta (o kosztach i krawężnikach dżentelmeni nie rozmawiają).

Czy parametr ET ma wpływ na rozstaw kół?

Na rozstaw kół zasadniczo mają wpływ 2 parametry a dokładnie to ich kombinacja czyli szerokość felgi i ET czyli wyrażona w milimetrach odległość miejsca mocowania od środka felgi (osi symetrii). Przykładowo - dla tej samej szerokości felgi jeśli ET zalecane do Auta masz 41, a założysz felgę o ET 30 to koło będzie 11mm bardzie wystawało na zewnątrz.

Amortyzatory
Powrót