Dzieki bede probowalu mnie delikatnie sciaga w prawo ale od jutra sie wezme za to
dzieki za info.
Dzieki bede probowalu mnie delikatnie sciaga w prawo ale od jutra sie wezme za to
dzieki za info.
[MENTION=33937]Piotrek1983[/MENTION] mozesz powiedziec jak to kalibrowałeś? obniżyłem auto i lekko mi zaczęło ściągać a zbieżność robiłem.
W MES po wybraniu auta łączysz się z Electric Steering, następnie zakładka Adjustments (F7) i Position Sensor Calibration.
Warto wcześniej podglądnąć wartość kąta przy wyprostowanej kierownicy w zakładce Parameters (F4) - u mnie przy idealnie prostej kierownicy pokazywał ok. 2,5 stopnia i to była przyczyna problemu.
[MENTION=33937]Piotrek1983[/MENTION]
mam rozumieć, że jeżeli ściąga w prawo to lacze sie MESem ustawiam kierownice prosto (tak jest napisane w instrukcji MES), robie kalibracje. Jazda testowa i powinno byc ok?
Ma ktoś pomysł co zrobić w sytuacji, kiedy podczas jazdy kierownica sama przechyla się delikatnie w prawo? I to np stojąc w korku, czyli podczas bardzo małych prędkości.
zbieżność i kalibracja
Zacznij od kalibracji, bo to nic nie kosztuje.
Elektryczne wspomaganie będzie zawsze dążyło do pozycji "0", Jeżeli masz źle skalibrowany układ to może samo skręcać kołami.