[Giulietta] Ceny przeglądòw w ASO

• Autor wątku Autor wątku kgv166
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kgv166

Guest
Jako że podchodzi mi w Julce właśnie pierwszy przegląd po 30 tys chciałem zapytać, czy macie rozeznanie odnośnie cen. Wszędzie są takie same? W carserwisie w wawie gdzie kupowałem auto powiedzieli 1500 zeta brutto, macie info czy gdzies jest taniej? Pozdrawiam

ceny są różne, zależnie od regionu Polski i gdzie dokładnie jest ASO, generalnie w centrch dużych miast będziesz miał drożej niż poza nimi...

ok, dzieki, to może ma ktoś doświadczenia z woj. mazowieckiego?

najlepiej podzwoń po ASO w Wawie i okolicy i odpowiedź gotowa - możesz też spróbować w ASO Fiata...

te 1500 to że tak spytam ze wszystkimi materiałami czy robocizna .... bo sam ten olej do tanich nie należy, a z tego co pamiętam wymieniane są też świece :) Więc jak na 30 000 lub 2 lata to wydaje się nawet z sensem jesli zawiera materiały.

Ostatnia edycja:
Od pewnego czasu, przeglądu nie musisz wykonywać w ASO. Zakład świadczący taką usługę musi spełniać pewne standardy, jest to prawo GVO.

...to oczywiście prawda ale jak przyjdzie do naprawy gwarancyjnej to choćby nie wiem jak przegląd w nieautoryzowanym warsztacie był fachowo wykonany i udokumentowany ASO będzie robiła problemy...

Wydaje mi się, że u Tomka Twardowskiego mniej, ale może jestem w błędzie.

Dzwoniłem właśnie do Pol-Caru w sprawie wymiany oleju po 10 tys. km. Czy 550 zł to trochę nie za dużo?!

Olej z filtrem i uszczelką korka oraz zmywaczem to ok.350zł plus dużo więcej pracy przy wymianie oleju, a przedewszystkim wkładu filtra plus kalibracja multiair komputerem to chyba nie jest tak źle :)

Cóż, okazało się się, że jednak wymiana kosztowała 396 złotych z groszami... Chyba przyzwoicie, co?

Amortyzatory
Powrót