A klima sama nie powinna tego "wiedzieć"? Chociaż S&S w tych temperaturach wyjątkowo głupieje - potrafi wyłączyć silnik tylko po to, żeby za 2 sekundy go odpalić ponownie.
A klima sama nie powinna tego "wiedzieć"? Chociaż S&S w tych temperaturach wyjątkowo głupieje - potrafi wyłączyć silnik tylko po to, żeby za 2 sekundy go odpalić ponownie.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Klima nie ma tu nic do rzeczy.... - już kilka przypadków zamarznięcia odmy w silnikach JTDM miało miejsce tej zimy
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Witam,
Podłączę się do wątku, bo jest najbliższy tematycznie.
Mam mały problem z nawiewem, a chciałbym rozwiązać go zanim zaczną się upały.
Otóż nawiew boczny, po lewej stronie kierowcy, nie działa (bez względu na ustawienie pokręteł, mocy nawiewu, temp. itd.), natomiast analogiczny, skrajny nawiew, po prawej stronie pasażera działa na full (przy włączonym nawiewie deski) i nie poddaje się żadnym regulacjom
Istnieje możliwość, że latem kierowcy będzie duszno, a pasażer zamarźnie
Czy ktoś z Szanownych forumowiczów spotkał się z taką przypadłością i wie jak tę przypadłość potraktować?
Pozdrawiam.
Przyczyn może być wiele - np. spadło cięgno z silniczka krokowego sterującego otwarciem - najprościej zgłosic usterkę w serwisie, bo auto na gwarancji
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Witam
Mam również trzy pytania odnośnie układu klimatyzacji ( automatycznej )
1. Ustawiając nadmuch na szybę układ klimatyzacji ustawia maksymalną temperaturę nawiewu. W każdym innym aucie z którym miałem do czynienia załączała się tylko sprężarka klimy. Temperatura pozostawała bez zmian.
2. Po ustawieniu nadmuchu na szybę, gdy silnik jest zimny, zaczyna dmuchać maksymalną mocą po ok 1. min. Do tego czasu nadmuch jest na "dwie" kreski. Czy jest to może związane z priorytetem grzania silnika?
3. Po ustawieniu temperatury na panelu nie zawsze zostaje ona zapamiętana po zgaszeniu auta. Jest to raczej losowe. Przy czym zauważyłem, że "łatwiej" zapisuje ustawienia po dłuższej jeździe.
Dzięki za pomoc
Na punkty 1. i 2. odpowie Ci instrukcja obsługi.
Nadmuch na szybę włącza się wciskając górny przycisk na środkowym pokrętle. Przycisk o którym Ty piszesz to Odparowywanie/Odszranianie szyb (funkcja Max-def) i tak powinien działać.
Z punktem 3. nigdy nie spotkałem się ani u siebie ani tu na forum. Jaka temperatura ustawia się gdy "nie zapamięta"?
Dzięki za info
Rzeczywiście pkt. 1 jest w instrukcji, pkt. 2 jest info, że nadmuch jest uzależniony od temp. silnika.
Odnośnie punktu "3" - temperatura ustawia się taka jak była zapamiętana wcześniej. Czyli jeżeli ustawione było wcześniej 20st a zmieniłem na 19st to po odpaleniu silnika wróci 20st. Dotyczy to również ustawień kierunku nawiewu, cyklu auto/ manual, mono itp. Panel zapamiętuje nie ostatnie a poprzednie ustawienie.
Odnośnie pkt 3. Jeśli ustawisz 20 stopni i wylaczysz silnik, gdy ponownie włączysz zapłon ma być 20 stopni. To samo z kierunkami nadmuchu. Zapamiętywane są ostatnie ustawienia.
Tak właśnie zakładałem. Zdemontuję panel, być może są jakieś zimne luty.
Potwierdzam, musi zapamiętywać ostatnie ustawienia.