Sida 3 med 6 FörstaFörsta 123456 SistaSista
Pokaż wyniki od 21 till 30 med 54
    Användaren Nybörjare Avatar Andrew_
    Gick
    03 2017
    Bor i
    Krakow
    Auto
    Alfa 147 1.6 TS
    Meddelanden
    63

Domyślnie

Citat Skrev Matek93 Zobacz post
    A przy hamowaniu jak auto wpada w poślizg też się odpala czyli jak zahamujesz ostro? Jeśli tak to pompa ABS.
    Niestety tylko i wyłącznie wtedy, gdy zgasi się samochód i zaciągnie ręczny. Po odpaleniu totalnie wariuje

› Więcej...: Pojawiajace sie bledy ASR, VDC, Hill Holder

Användaren Nybörjare
    Gick
    02 2018
    Auto
    Giulietta QV
    Meddelanden
    83

Domyślnie

Mimo wszystko może to być pompa, miałem coś podobnego jednakże jak ruszyłem mocniej czyli jak było ślisko koła się się obróciły wywalało błędy tak samo jak hamowałem mocno i auto wpadało w poślizg również. Na suchym asfalcie trzeba by solidnie przyhamować u mnie była wina pompy abs oczywiście kostnaden nowej spory, ale na allegro używek sporo.

Användaren JAG ÄR NY - skrik inte! Avatar swollov
    Gick
    02 2014
    Bor i
    NÄSA
    Auto
    mito 1.4 ........... mercedes w169 a200
    Meddelanden
    12

Domyślnie

Może być coś z czujnikiem abs. Mi po wymianie łożyska z przodu uszkodzili własnie ten czujnik i po odpaleniu auta non stop wyświetlało asr, vdc, hill holder itp. Po zamontowaniu nowego czujnika wszystko zniknęło jak ręką odjął.

Användaren Nybörjare Avatar Andrew_
    Gick
    03 2017
    Bor i
    Krakow
    Auto
    Alfa 147 1.6 TS
    Meddelanden
    63

Domyślnie

No u mnie wymieniali łożyska w amortyzatorach. W sumie po tej zmianie zauważyłem ten błąd dopiero.

Användaren JAG ÄR NY - skrik inte!
    Gick
    10 2018
    Auto
    159 2.4 Jtdm Ti
    Meddelanden
    4

Domyślnie

Mam podobny problem w 159 z VDC, ASR i Hill Holderem , z tym że czasami na postoju prędkościomierz potrafi "falować" . Gdzie szukać przyczyny ?
    Ostatnio edytowane przez Matlis ; 23-12-2018 om 08:49

Användaren Nybörjare Avatar luntain
    Gick
    09 2018
    Bor i
    Warszawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MultiAir 170KM 2011
    Meddelanden
    73

Domyślnie

Citat Skrev Matlis Zobacz post
    Mam podobny problem w 159 z VDC, ASR i Hill Holderem , z tym że czasami na postoju prędkościomierz potrafi "falować" . Gdzie szukać przyczyny ?
    VDC i falowanie chyba raczej niepowiązane. Te pierwsze, to pewnie jakiś czujnik, ale nie wiesz który, jeżeli nie sczytasz błędów. Te falowanie na postoju, to chodzi o obrotomierz raczej, co?

Gick
    10 2018
    Auto
    159 2.4 Jtdm Ti
    Meddelanden
    4

Domyślnie

Citat Skrev luntain Zobacz post
    VDC i falowanie chyba raczej niepowiązane. Te pierwsze, to pewnie jakiś czujnik, ale nie wiesz który, jeżeli nie sczytasz błędów. Te falowanie na postoju, to chodzi o obrotomierz raczej, co?
    nie własnie nie predkościomierz potrafi się ruszyć do np 50km/h i wrócić do 0

Användaren Nybörjare Avatar luntain
    Gick
    09 2018
    Bor i
    Warszawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MultiAir 170KM 2011
    Meddelanden
    73

Domyślnie

nie własnie nie predkościomierz potrafi się ruszyć do np 50km/h i wrócić do 0
    Czyli chyba jednak powiązane, bo prędkość jest mierzona z czujników ABS. Może któryś jest zepsuty, albo kabel zardzewiały. To by tez psuło te systemy VDC itp. Może w błędach sterownika ABS będzie, który czujnik sprawia problemy. Podłącz kompa.
    Ostatnio edytowane przez luntain ; 23-12-2018 om 16:47

Användaren Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Gick
    10 2011
    Auto
    Ghibli'20, Giulia'18, Tonale'23, Spider'99
    Meddelanden
    10,727

Domyślnie

tylko prędkościomierz czy inne zegary też (paliwo itp) - jeśli wszystkie na początkek ściągnij wtyczki z wtrysków, otwórz je, popodginaj styki. w 1.9JTDM było wiele przypadków że właśnie komuś jeden nie łaczył dobrze i takie jaja się działy.
    Inne problemy z falowaniem tylko prędkościomierza ludzie mieli po wymianie piasty na nieoryginalną tam są zintegrowane jakies magnesiki dla czujników prędkości obrotowej koła (tzw ABS) i coś widać nieoryginalne mogą niezbyt dobrze współpracować z czujnikami.
    Inne sprawy jakie mi przychodza do głowy na początek to jak zawsze masy i same połączenia (min wtyczki) od czujników.
    Dobrze byłoby podłaczyć sobie kompa (darmowy AlfaOBD na komórkę z Androidem, a do 2.4 mozesz jeszcze użyć demo MESa na PC), do tego interfejs ELM na bluetooth (od PMFactory z usuniętym rezystorem -pod auta z FCA) 40zł i adapter typ 1/zielony (w 159, w innych autach inny) też od PMFactory (15zł). PMFactory ma to wystawione na allegro - pogrzebać w kompie od ABS/ASR kiedy występują problemy. log prędkości raportowanej przez wszystkie 4 koła na postoju i podczas rörelse. Mają się ładnie pokrywać ze sobą.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Gick
    10 2018
    Auto
    159 2.4 Jtdm Ti
    Meddelanden
    4

Domyślnie

Citat Skrev epsonix Zobacz post
    tylko prędkościomierz czy inne zegary też (paliwo itp) - jeśli wszystkie na początkek ściągnij wtyczki z wtrysków, otwórz je, popodginaj styki. w 1.9JTDM było wiele przypadków że właśnie komuś jeden nie łaczył dobrze i takie jaja się działy.
    Inne problemy z falowaniem tylko prędkościomierza ludzie mieli po wymianie piasty na nieoryginalną tam są zintegrowane jakies magnesiki dla czujników prędkości obrotowej koła (tzw ABS) i coś widać nieoryginalne mogą niezbyt dobrze współpracować z czujnikami.
    Inne sprawy jakie mi przychodza do głowy na początek to jak zawsze masy i same połączenia (min wtyczki) od czujników.
    Dobrze byłoby podłaczyć sobie kompa (darmowy AlfaOBD na komórkę z Androidem, a do 2.4 mozesz jeszcze użyć demo MESa na PC), do tego interfejs ELM na bluetooth (od PMFactory z usuniętym rezystorem -pod auta z FCA) 40zł i adapter typ 1/zielony (w 159, w innych autach inny) też od PMFactory (15zł). PMFactory ma to wystawione na allegro - pogrzebać w kompie od ABS/ASR kiedy występują problemy. log prędkości raportowanej przez wszystkie 4 koła na postoju i podczas rörelse. Mają się ładnie pokrywać ze sobą.
    sam prędkościomierz faluję i w tym samym czasie idzie skok głośności radia w górę na chwilę dosłownie. innych objawów nie zaobserwowałem . W ostatnim czasie wymieniałem Koło pASOwe z napinaczem i paskiem wielorowkowym

Liknande ämnen

1. [159] Problemet med VDC, ABS, hill holder (VDC / hill holder inte tillgänglig)
    Skapad predki666 i avsnitt 159/Brera/Brera, Spider
    Svar: 235
    Senaste inlägg författare: 27-09-2023, 13:26
  2. Svar: 3
    Senaste inlägg författare: 02-10-2014, 21:50
  3. [159] Hill holder
    Skapad Mazi88 i avsnitt 159/Brera/Brera, Spider
    Svar: 24
    Senaste inlägg författare: 12-08-2014, 10:59
  4. [159] Fel i ABS,HILL HOLDER,ASR,VDC
    Skapad przemulus3 i avsnitt 159/Brera/Brera, Spider
    Svar: 4
    Senaste inlägg författare: 31-10-2012, 19:50
  5. [159] olyckan hill holder...
    Skapad nostradamino i avsnitt 159/Brera/Brera, Spider
    Svar: 1
    Senaste inlägg författare: 18-08-2011, 09:13

system vdc giulietta

steering corrector unavailable

c0074

asr unavailable

giulietta hill holder unavailableabs unavailable see handbook co oznaczakomunikat steering correction unviabled alga romeo julliettablad hil holder asr alfamitosteering corrector unavailable see handbookgiulietta kontrolka wspomaganiaalfa romeo giulietta have power steering checkedsteering correctorasr unavailable see co to znaczy po polskugullieyya power stirengalfa Romeo MiTo check engine asralfa mito c0051alfa mito c0074 dstalfa romeo steering corrector unavailablealfa mito steering corrector unavailablesteering corrector Alfa mito faultgiilietta kontrolka wspomaganiaabs unavailable see handbookkalibracja wspomagania mitosteering corrector unaviable alfa Romeo Komunikat alfa romeo steering corectoralfa 149 hill holderkomunikat abs unavailable see handbook co oznaczaalfa mito asrusterka czujnika momentu w alfiehill holder unavailable tlumacztlumaczenie hill holder unavailable see handbookasr rus blad w auciekasowaniw hil holdirasr unwailables seesystem vdc giulietta awariasterong corrector unavaliable see handbook

Taggar för detta tema

Befogenheter

• Du kan inte skapa nya trådar
  • Du kan inte att skriva meddelanden
  • Du kan inte för att lägga till bifogade filer
  • Du kan inte för att redigera dina inlägg
  •  
Stötdämpare