Panowie, a czy ktoś może podać numer tej pozmianowej uszczelki, bo u mnie też chyba ten sam problem.
Panowie, a czy ktoś może podać numer tej pozmianowej uszczelki, bo u mnie też chyba ten sam problem.
Alfa Romeo 147 1.9JTD 16V 140HP 2003 (2009-2017)
Alfa Romeo Giulietta 1.4TB 120HP 2011 (2017-?)
Gdzie tą uszczelkę można kupić? bo mam ten sam problem
Ja kupiłem tu http://ricambi.pl/ Po wymianie tej uszczelki sucho.
Ostatnio edytowane przez fala ; 21-05-2017 o 10:54
Napisz do nich. Masz już nr części. Ja wysłałem im zdjęcie tej uszczelki a oni znaleźli co trzeba.
przerabiam temat, sprawdzilem w ePerze. Kolego, ta 518xxxxxx to jest oryginalna uszczelka stosowana na poczatku produkcji dla przedliftow i jej nie powinnismy kupowac - dlatego wyglada identycznie jak Twoja stara i pewnie chwilowo dziala bo oczysciles wszystko i zalozyles nowa uszczelke. na wieki jedak nie bedzie.
ma byc ta co podal [MENTION=2635]mareksz159[/MENTION] w poscie pare lat temu czyli 50530945 - ona jest stosowana w 1 i 2 lifcie wg ePera.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
dzisiaj wymieniłem tą uszczelkę na poliftową (50530945 , cena 14,40 w ASO, w Bielsku dostępna od ręki). one się wyraźnie różnią, z lewej nowa:
ściągnięcie wycieraczki bez problemu z kluczem samozaciskowym - wykręcić trzeba trochę nakrętkę(żeby nie uszkodzić gwintu kluczem), i złapać jak na zdjęciu z góry nakrętkę a z dołu wycieraczkę - trzeba tak doregulować klucz żeby ostatnia faza zaciskania klucza (największe przełożenie) wypadła w momencie jak klucz zaciśnie się - zeszło za pierszym razem bez bólu (auto ma 5 lat od produkcji).uważać żeby szczypcami nie oprzeć sie o szybę - przy moich było bardzo mało odstępu od szyby.
potem wyjęcię uszczelki - trzeba sobie pomóc śrubokrętem trochę, następnie czyszczenie.
dałem silikon sanitarny do rowka w uszczelce i trochę na szybę, a w przepuście uszczelki prysnąłem trochę silikonem w sprayu żeby lżej chodziła oś w uszczelce i łatwiej się w razie czego nakładało:
ze 2 minuty pomęczyłem się żeby włożyć uszczelkę na miejsce- pomagałem sobie średnim płaskim śrubokrętem upychać pod szybę a z góry dociskałem i tak powolutku na około.
prosta robota, całość z 10 może max 15 minut (razem ze zdjęciami itp).
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.