Beti biorąc pod uwagę porę roku i to co mamy na drogach, czy było patrzone przy kołach czy przypadkiem nie ma wręcz nawisów lodowch, bo może coś sie przytkało.![]()
Beti biorąc pod uwagę porę roku i to co mamy na drogach, czy było patrzone przy kołach czy przypadkiem nie ma wręcz nawisów lodowch, bo może coś sie przytkało.![]()
Dziwne ja mam coś podobnego, ostatnio zrobiłem sobie dwa kółka na dużym rondzie przy prędkości może 35 km/h i od tej pory (tak podejrzewam) przy skręcaniu w obydwie strony kierownicy czy to w ruchu czy w postoju w tym samym momencie (skręt o około 30stopni) słyszalny jest dziwny dzwięk jakby stuknięcie, przeskoczenie, przy skęceniu mocniejszym pojawia się znowu i tak do maksymalnego skrętu występuje 3 razy, nie ma znaczenia czy w lewo czy w prawo w obydwie strony dzwięk występuje mniej wiecej w tym samym połozeniu kierownicy i jest taki samy, nigdy wcześńiej takiego dzwięku nie słyszałem, to puknięcie jest wyczuwalne w rękach trzymanych na kierownicy. Czy przychodzi Wam do głowy co to może być, powinienem udać się z tym do mechanika?
Dokladmie mam to samo...
myslicie ze to moze chodzic o te czesc dokladnie: http://www.unto.pl/gorne-mocowanie-a...07-p-3655.html
Ostatnio edytowane przez GrzesTSW ; 19-04-2013 o 22:26
Misu_k miał 100% rację
U mnie stukało, wymieniono górne mocowanie przedniego amortyzatora (tzw. kopułę) i po problemie![]()
Czy to jest dokladnie ta czesc co ja tu wkleilem? Ile zaplaciles? Czy moze sam zrobiles?
@ GrzesTSW
Nie podam Ci teraz tych informacji, bo dokładnie nie wiem. Dopiero w środę się zapytam i Ci napiszę. Nie robiłem tego sam, myślę, że źle by się to skończyło dla Miciaka
Napisz priva Misu_K, on na pewno Ci na wszystko dokładnie odpowie![]()
Moze lepiej nie na priv, moze innym takie informacje tez beda pomocne.
Tydzień temu też mi padło łożysko amortyzatora. Objawy klasyczne - trzeszczenie przy wolnym kręceniu kierownicą na postoju, takie tykanie. Amortyzator nie obraca się płynnie tylko przeskakuje. U mnie padło po stronie kierowcy chociaż na ucho nie da się tego ocenić, dźwięk się bardzo niesie po karoserii. Polecam poprosić kogoś o wolne kręcenie kierownicą i dotknąć do sprężyny, wyraźnie czuć jak amortyzator przeskakuje.
Z tego co poczytałem to bardzo częste uszkodzenie w grande punto.
A jak pojawiają się same trzaski takie jakby prąd strzelił?
Właśnie podczas skręcania przy małych prędkościach
Zwykle objawia się to w cieplejsze dni...
Ale w Julce nie MiTo
To ten sam problem czy co innego?
1+1 = 69czyli Wyższa Matematyka Stosowana