[MiTo] Dmuchawa

bogas

Nowy
Auto
MiTo 1,4MATB 135KM
Hej.
Czy zdarzyło się komuś doświadczyc samowolnej zmiany prędkości obrotowej wentylatora?
Wracając dziś do domu miałem coś takiego-wentylator na ok 75proc i nagle zaczyna jakby przerywać.
Muszę podpiąć MES i sprawdzić czy są jakieś błędy.

Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2

A kody błędów idzie gdzieś znaleźć? Pełne, np. B1919.

Jak sie dostac do panelu klimy i do silnika dmuchawy? Podejrzewam co jest grane.

Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2

Po wyjęciu radia poruszałem kostką od panelu klimy. Pomogło - elektrowentylator działa nieprzerwanie od ponad dwóch tygodni.
Jak się powtórzy - trzeba będzie go wyjąć.

- a jak wyjąłeś radio, czym i jak.
- ja wyjąłem panel sterowania klima ale tam nic pod panelem nie ma, żadnych wiążek, złączek, wentylatorów.

A jak wyjąłeś panel sterowania klimą? ;)
Radio - coś w tym stylu. Zdjęcie zapożyczone z włoskiego forum.
3.jpg

- no tak zapomniałem że mamy rózne samochody.

- w G panel klimatronika ma zatrzaski od spodu, po ich naciśnieciu panel można wyjąć, potem rozłączyć kabel.
- widac na zrzucie że sa miejsca na nacisk paluszków.

Załączniki

• panel 007.jpg
    panel 007.jpg
    84.5 KB · Wyświetleń: 79
  • panel 009.jpg
    panel 009.jpg
    104.2 KB · Wyświetleń: 79
Ostatnia edycja:
- a jak wyjąłeś radio, czym i jak.
- ja wyjąłem panel sterowania klima ale tam nic pod panelem nie ma, żadnych wiążek, złączek, wentylatorów.

możesz zakupić klucze do radia na allegro za 5 zeta +4 wysyłka, albo hard way - użyć gwoździ lub drutu do odblokowania zatrzasków, jak na foto i wypchnąć radio od tyłu po wyjęciu schowka (z 10 śrubek, około 5 min. roboty), gwozdzie nie mają zadziorów dzięki którym można wyszarpnąć radio...

do panelu przecież dochodzi jedna wiązka, mała i elegancko spięta, jak inaczej by się komunikował z samochodem?
tylko myślałem że klima też po CANie idzie...

- w G jest inaczej, po zdjęciu tego długiego metalowego panelu z prawej strony radio jest na wierzchu, jeszcze tylko 4 x torxy i mam radio w dłoni oraz Blue&ME.
- ten moduł Blue&ME to trzeba wyciągać takim zaczepem ale dość łatwo idzie.

Amortyzatory
Powrót