Póki co przypomina nieco nową Ibize![]()
Póki co przypomina nieco nową Ibize![]()
raczej bym powiedział fiata bravo którego ja posiadam ....
popatrzcie na linie boczną
tu mój fiat
a tu 149 http://www.clubalfa149.it/wp-content...no-foto60x.jpg
http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi
czuje kichę w tej 149....obym sie mylil![]()
Panowie to będzie masakra istne ksero Bravo, nie mogą sami zaprojektować tylko ściągać?? A fuj
Niech Alfa będzie błogosławiona, niech każda jej droga będzie wysławiona...
Kurcze niech sie obudzą...gdzie De Silva gdzie Gigiaro? Niech sobie siądą otworza browarka, otworza paluszki i orzeszki i niech wymyslą cos świeżego...cos co odzwierciedla Cuore Sportivo...
Tylko nie klonowanie innych aut...to nie przystoi Panowie![]()
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
hmm pewnie w ramach oszczędności chcą wykorzystać płytę podłogową Bravo.
Może ine będzie tak źle - Lancia Delta nowa bardzo mi się podoba pomimo ogromnego podobieństwa zewnętrznego i wewnętrznego do Fiata.
szkoda tylko że jak widach karoseria niewiele się zmieninie będzie super dynamicznych linii raczej- bo bravo ma wg meni ociężałą sylwetkę
![]()
“You cannot be a true petrolhead until you’ve owned an Alfa Romeo – it’s like having really great sex which leaves you with an embarrassing itch.” – Jeremy Clarkson
Lancia Delta ładna jest...ale nazwa Delta do niej nie pasuje neistetyMiałem okazje jechac Deltą "staruszką" z trzeszczącymi plastikami i cholernie prostą konstrukcją jaki i nową Deltą i powiem tyle ze nowa Lancia nie zasługuje na miano Delty...
W staruszce czułam sie jak dzieciak na placu zabaw, bucior niesamowity, 4x4 i brzmienie silniczka...bajka jak dla mnie, a nowa Delta...zwykłe auto kompaktowe bez "jaj"...
Szkoda... Obawiam sie żeby nie zostało wypatrzone wiele cech charakterystycznych dla aut z Cuore Sportivo..i tyle...
Ale nadzieja umiera ostatnia...więc liczę że czymś Nas zaskoczą![]()
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Co do AR 149 to sądzę, że jakiekolwiek wypowiedzi sa mocno przedwczesne, pozyjemy, zobaczymy. Może mniej się o niej mówi (krócej przynajmniej), ale dzieje się podobnie jak ze 169 - w sieci jest kilkadziesiąt projektów, zdjęć i rysunków w większości biegunowo się od siebie różniących, żadnego z tych samochodów nei widzieliśmy jeszcze nawet jako konceptu nie wspominając już o prototypie, a jak wiadomo nawet na takiej krótkiej drodze stylistyka może się diametralnie zmienić...
Co do Lancii, to chyba jednak nie powinniśmy "mieszać myślowo dwóch systemów walutowych". Stara Delta i jej następczyni (delat nuova, zdaje się - ta z lat '90-ych) to takie same miejsckie autka jak obecna Delta (tylko ZNACZNIE gorzej zrobione i mniej nastawione na komfort, za to bardziej na "taniość"), też miały napęd na przód i silniczki po 70 -80KM. Fakt jest jednak niezaprzeczalny, że na ich bazie zrobiono bardzo podniecający samochód czyli Integrale z silnikiem turbo - szczególny przypadek, przekładając to na AR to trochę jakby mówić ("gdzieś, kiedyś, w przyszłości"), że dana AR nie może się nazywać Alfetta, bo to nie sprosta legendzie GTV6...
Możliwe że ten prototyp ma budę z Bravo tak dla niepoznaki a układ jezdny mogą spokojnie testować![]()