[Giulietta] Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

• Autor wątku Autor wątku Emenems
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ja tam byłem na jeździe próbnej i byłem, delikatnie mówiąc, średnio zadowolony z poziomu obsługi. Dlatego zamierzam się przejść do Autocentrum i pewnie do ADF-u we Wrocławiu jeszcze...
Czekam na regularne relacje, jak się auto sprawuje.

ja widziałem ze sto nowych astr w Polsce i setki na zachodzie, Julek w Polsce widziałem kilka.
brawo, nowy kolego, ładne auto. co prawda nie tak piękne jak 159 ale sciga wzorzec, nigdy nie doścignie ale brawa za ambicje:)

ja widziałem ze sto nowych astr w Polsce i setki na zachodzie, Julek w Polsce widziałem kilka.
brawo, nowy kolego, ładne auto. co prawda nie tak piękne jak 159 ale sciga wzorzec, nigdy nie doścignie ale brawa za ambicje:)

Zadna Alfa nie bedzie taka jak jej poprzedniczka. Jesli tego jeszcze nie pojoles to trudno. Gdyby wszyscy byli pojetni ,to tez by chyba bylo zle.
Pewnie Julka podobala sie bardziej niz 159, dlatego jezdzi Julka.

Giulietta Bronasa

Gratuluję wyboru samochodu Bronas :) Kolor rewelacyjny, wersja wyśmienita. Giulietta dopiero w wersji sport wygląda tak jak powinna. Widać, że masz dobry smak skoro tak skonfigurowałeś sobie auto :D Felgi bardzo ładne, mi ten wzór najbardziej się podoba.

Dzięki, dzięki. Po części to także wasza zasługa, koledzy. Czytam to forum od kilku dobrych miesięcy, i coraz bardziej się nakręcałem na AR czytając wasze wypowiedzi. Przyznam się szczerze, że wcześniej Alfa jakoś specjalnie mnie nie podniecała, ale odwiedziłem forum ,poczytałem troche i pomyślałem: kurczę, cos musi być w tej marce,skoro tylu ludzi "wariuje" :-) na jej punkcie...
I rzeczywyście... Od teraz nie jestem pewien czy kiedykolwiek zdecyduję się na inną markę:-)
Pozdrawiam i w razie pytań dotyczących eksploatacji jestem do dyspozycji:-)

... Od kilku dni jestem przeszczęśliwym posiadaczem Giulietty:
Wersja Distinctive , silnik MultiAir 170 KM,
...
A tak spytam kolego kiedy ją zamawiałeś, bo ja juz siedzę i czekam jak na szpilkach
Juz doczytałem że 17VI, a ja 26VII...

Gratulacje, Bronas :), co nowe auto to nowe.
Szkoda, że nie miałeś porównania ze starszymi modelami AR, jak rozumiem miałeś wcześniej Citroena, dlatego teraz Gulietta może cię szokować na plus, dla nas starych wyg aż takiego szału nie robi;)
Pozdr i życzę gładkich dróg !!

pytania Giulietta

Pozdrawiam i w razie pytań dotyczących eksploatacji jestem do dyspozycji:-)

Jako pierwszy właściciel Giulietty na forum będziesz pewnie zasypywany pytaniami :) Mnie ciekawi jak oceniasz komfort podróży na 17tkach przy zawieszeniu sportowym bo prowadzi się na pewno rewelacyjnie, tylko jak znosisz dziury po wygodnym francuzie? :) Jak spisuje się system S&S ? Jak już troche pojeżdzisz to podziel się informacjami odnośnie spalania :)

Jako pierwszy właściciel Giulietty na forum będziesz pewnie zasypywany pytaniami :) Mnie ciekawi jak oceniasz komfort podróży na 17tkach przy zawieszeniu sportowym bo prowadzi się na pewno rewelacyjnie, tylko jak znosisz dziury po wygodnym francuzie? :) Jak spisuje się system S&S ? Jak już troche pojeżdzisz to podziel się informacjami odnośnie spalania :)

Też jestem ciekawy spalania w tym silniku. Maciek juz w sumie pisał, ale to jazda próbna i do tego spalanie wg kompa.

Pogratulować nowego nabytku! Mnie interesuje szczególnie kwestia gałki (ew. inne elementy-np. klamki wewn.) - plastik, czy metal? Oraz ekranik na górze deski - czy w Distinctive bez navi też tam jest, czy sprzedawcy każdemu wciskają navi? Każdy egzemplarz gazetowy miał ten ekranik....

witam , jestem nowy na forum , a swoje pytanie kieruje do Bronasa, chciałbym się dowiedzieć jak długo czekałeś na Giulliette , pytam ponieważ chce porównać mój czas oczekiwania ( jaki mi wczoraj określono ) do innych którzy czekali na to auto. Sprzedawca w Viamocie powiedział ze auto ma być gotowe na 48 tydzień tego roku co przekłada się na koniec listopada.
Nie do końca tez rozumiem sformułowanie ,,gotowe na " nie wiem czy chodzi o to ze auto zejdzie z taśmy w 48 tyg czy tez będzie do odbioru. Dlatego jeśli ktoś również jest na kupnie Julii lub ją już ma to bardzo bym prosił o podzielenie się refleksja na temat oczekiwania :) pozdrawiam.

witam , jestem nowy na forum , a swoje pytanie kieruje do Bronasa, chciałbym się dowiedzieć jak długo czekałeś na Giulliette , pytam ponieważ chce porównać mój czas oczekiwania ( jaki mi wczoraj określono ) do innych którzy czekali na to auto. Sprzedawca w Viamocie powiedział ze auto ma być gotowe na 48 tydzień tego roku co przekłada się na koniec listopada.
Nie do końca tez rozumiem sformułowanie ,,gotowe na " nie wiem czy chodzi o to ze auto zejdzie z taśmy w 48 tyg czy tez będzie do odbioru. Dlatego jeśli ktoś również jest na kupnie Julii lub ją już ma to bardzo bym prosił o podzielenie się refleksja na temat oczekiwania :) pozdrawiam.

Kolego nie przejmuj sie na prezent pod choinke na pewno juz dostaniesz a może jeszcze mikolaj Ci ja przyniesie:D

No to ja jestem własnie w trakcie. Wg umowy dieler miał mnie poinformowac w 11tygodniu licząc od daty zamówienia, czyli najpóźniej 15X o terminie odbioru. 8X dostałem informację że została wyprodukowana i wyjedzie najbliższym transportem do Polski - ale transporty są organizowane tylko w czwartki, więc wyjechała transportem kolejowym (niestety) dopiero 14X. Dzisiaj 21X dotarła do Polski (centralny skład w Bielsku) i prawdopodobnie w poniedziałek 25X będzie do odbioru, czyli w 13 tygodniu od zamówienia. Reasumując czas oczekiwania obecnie to min. 12tygodni - pewnie będzie krócej bo w międzyczasie włosi mięli 2 tygodniową przerwę urlopową.

... i prawdopodobnie w poniedziałek 25X będzie do odbioru, czyli w 13 tygodniu od zamówienia. Reasumując czas oczekiwania obecnie to min. 12tygodni - pewnie będzie krócej bo w międzyczasie włosi mięli 2 tygodniową przerwę urlopową.

O 1 dzień za późno na spot :( Ale co się odwlecze... :D

A urlop to podstawa :D

Widzicie koledzy narzekający na małą (prognozowaną) sprzedaż... tylko patrzeć a na forum zaroi się od nowych kierowników Julek :D Inni oczekujący niech się tu ujawnią, a nie jak bronas to robił, dalej obserwują :D

Może by rozesłać trochę klubowych wizytówek do dilerów (przynajmniej zaprzyjaźnionych), żeby wkładali do schowka każdej nowej Belli :D

Ostatnia edycja:
To koledzy pozamiatajmy do końca.Zainteresowanych najlepszą wersją Julki w Polsce zapraszam do Viamotu.Przepraszam za "skromność" ale nie wytrzymałem.QV,8c,szklany dach i wszystko co dało się zamówić :)
Niestety czekam na dosłanie papierów z Włoch i odbiór w następnym tygodniu. Proszę nie dotykać:)

Amortyzatory
Powrót