Temat: Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

Pingwin
    Gość

Domyślnie

To jest ewidetnie auto trzydrzwiowe i wówczas łatwiej byłoby wsiadac do przodu i do tyłu też. Jednak decyduje tutaj sprzedaż: więcej aut pięciodrzwiowych się sprzeda po prostu, szersza klientela. Ale ci co kupią pod kątem własnie pięciu drzwi, będą pomstować, jak ciasno, jak ciasno.
    Ja dotykałem głową podsufitki. I bokiem głowy krzywizny dachu. Ogólnie jazda z tyłu dla wysokiej osoby to mordęga. Golf tu wygra bezapelacyjnie, civic też.

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Cytat Napisał Pingwin Zobacz post
    Metan, chłopie, skąd ta pewność, ze to nie aluminium? skąd ta pewność? Poza tym masz, jak widzę, podobne zdanie z grubsza jak ja. Nie zauważyłeś jednak kierownicy z Bravo? Pasuje do tego nowatorskiego wnętrza taka stara, sztampowa kierownica? Mnie to razi.
    A przyciski, malutkie, wąskie wyłożone na błyszczącym czarnym plastiku? Czy ten plastik, tak tylko pytam, wytrzyma setki i tysiące dotknięć tipsem albo długim paznokciem?
    Mam pewność na 100 % bo to oglądałem dotykałem i pukałem. Zachowuje sie jak plastik, brzmi jak plastik i umiem rozpoznać lakier metalic i do tego z nałozonym klarem. Identyczny odcień i sposób malowania jak w Mito. Chyba że to alu specjalnie ukryli pod plastikiem i lakierem. Jesli ktoś nie widzi tej oczywistej różnicy ... no cóz nie powinien sie czepiać wielu innych drobiazgów. Mówie o wersji w której siedziałem ale nie wygladała na biedną-skóra klima auto i elektryka w fotelach. gdyby zrobili metalizowane tak jak robią inne detale choćby przełącznik dna, pokrętła, gałę, klamki (ta wersja miała satynę) wygladałoby to lepiej/szlachetniej.W prawdziwe alu nie wierzyłem od samego poczatku ale spodziewałem sie przynajmniej tego.
    Co do radia hmm... nosisz tipsy

Ale na serio to zmuszony jestem przyznac Ci rację- moja żona akurat ma długie paznokcie i sama stwierdziła że to się porysuje. Główne klawisze są OK te od radia są mniejsze i gorsze w obsłudze niż w Miciaku.Kierownica z Miciaka mnie nie razi tyle że u mnie jest srebrna (czyli prawie alu) tu była czarna. Poza tym twarda część tworzywa np. na drzwiach wydają się lepsze niż w mito-struktura jakby cała "drapana" a nie w "kropki".
    Ogólnie nie środek nie jest wysadzany brylantami ale niczego sobie. Design bardzo fajny.Suwmiarki nie miałem żeby sprawdzić wykonanie.
    Ostatnio edytowane przez metan ; 29-05-2010 o 19:20

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Milano_155
    Mieszka w
    DW
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6

Domyślnie

Ogólnie jazda z tyłu dla wysokiej osoby to mordęga.
    Pamietajmy ze Alfa to auto dla kierowcy, pasazerowie to zlo konieczne W Alfie nigdy nie liczyla sie przestronnosc, czy praktycznosc, byly one na srednim poziomie, a liczy sie radosc z jazdy, i w przypadku Julki z tego co czytam to tak jest
    Il cuore ha sempre ragione.

Senza cuore saremmo solo macchina...

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Zdjęcia z holenderskiej premiery: http://www.autoedizione.nl/2010/05/2...rlandse-bodem/

Na nich czarna wygląda nie najlepiej, grafitowa za to bardzo fajnie. Ja już sam nie wiem jak wygląda bok tego auta (na początku bardzo mi się podobał). Przydałoby się zobaczyć ją na żywo... ;/

Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti Zobacz post
    Zdjęcia z holenderskiej premiery: http://www.autoedizione.nl/2010/05/2...rlandse-bodem/

Na nich czarna wygląda nie najlepiej, grafitowa za to bardzo fajnie. Ja już sam nie wiem jak wygląda bok tego auta (na początku bardzo mi się podobał). Przydałoby się zobaczyć ją na żywo... ;/
    Jak teraz wyjedziesz do Katowic to zdążysz idealnie. Jutro mają otwarte od rana.
    A stoi czarny metalic wpadający w fiolet(nero etna). Czerwona skóra. Miodzio.
    Spokojnie doczekasz się. Samo siedzenie za kierownicą bez przejażdżki jest nieco przereklamowane.
    Ostatnio edytowane przez metan ; 29-05-2010 o 22:16

czonk
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti Zobacz post

Ja celuję właśnie w ten kolor, jest to antracyt i możesz nawet na youtube objerzeć go w jeździe w tym kolorze, bo jest taka reklamówka alfy.

Slupsk 33
    Gość

Domyślnie

Miałem wczoraj okazję obejrzeć dokładnie sobie tą Alfę, Na początku gdy na nią spojrzałem przypominała mi trochę powiększoną Alfę Mito. Ale co nie świadczy o tym, że jest piękna

Pingwin
    Gość

Domyślnie

czarna jest ładniejsza od białej, nie wiem czemu straganiarz Sergio uparł się reklamować własnie białą. Złamanie zasady, że AR to czerwień ewentualnie czerń?
    Metan, Twoja Pani celnie oceniła, ze pazurami zmasakruje deskę. Będzie to wyglądało koszmarnie.
    No ale czemu się tu dziwić? Na straganach kobiety przebierają palcami w niemytych warzywach czy owocach, to i pazury mają czarne. Dla Sergio więc to sytuacja normalna.

Duży minus. Zakładam się już dziś, że w wersji po lifcie (przewidziana na 2014) ten plastyk będzie już zupełnie inny.
    Kierownica też.

Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

No ale czemu się tu dziwić? Na straganach kobiety przebierają palcami w niemytych warzywach czy owocach, to i pazury mają czarne. Dla Sergio więc to sytuacja normalna.
    Na szczęście nie mam styczności z takimi kobietami, podobnie jak i one zazwyczaj nie maja styczności z samochodami Alfy Romeo szczególnie nowymi.
    Poblemem nie jest tworzywo bo jest w miarę twarde ale układ przycisków. Trzeba się zdecydować czy się chce mieć coś stylowego czy też banalnego ale praktycznego ale AR wtedy to zły kierunek. W mito najsłabszym elementem wnętrza jest właśnie radio z dużymi praktycznymi przyciskami.
    Ale ludzie to łykną (ja również bo paznokcie zwykle obcinam) jest nieszablonowe i po prostu ładne.

Pingwin
    Gość

Domyślnie

a klikałeś w te przyciski? To kolejna niespodzianka chłopaków Sergio. Otóż, wyglądają one tak samo, w rządku ale każdy z nich przyciska się inaczej. Jeden do przodu, drugi troszke góra, dół, trzeba starczy pstryknąć. Musisz najpierw zapamiętać, jak się owe przyciski naciska
    Poza tym, są wąskie, dość ostre (nie obłe), co powoduje, że jak masz delikutaśny paluszek, zaboli ciebie opuszka. Kobiety będą więc starały się robic to pazurem. Co spowoduje masakrę deski)

"Sprzedam AR Giulietta, trzyletni, stan idealny, deska rozdzielcza stylizowana na pazury wilkołaka".