Temat: Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

No przecież piszę, że moim zdaniem nic to nie ujmuje urodzie auta . Tylko to scudetto strasznie tandetne, chyba jedyna rzecz do poprawienia... Powołując się na liftingi japońców średnio trafiasz, bo oni liftują co 3 lata .
    A 147 jest piękna . Właśnie patrząc na 147 zakochałem się w AR, bo o ile 146 mi się nawet podobało, to 145 niekoniecznie, chociaż ostatnio zaczynam się przekonywać. 155 to kanciak, nie ma się czym ekscytować (taka era stylistyczna), w 156 przód im nie wyszedł do końca...
    Oczywiście ta przed liftem, bo liftingiem wygląd zewnętrzny strasznie sknocili... Co do zawieszenia i jakości wykonania niestety wypada się zgodzić, raczej dziadówa .
    Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 03-06-2010 o 12:23
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Pingwin powiedz koledze, że więcej wyrwie na sedana niż na hatcha Giulietta pewnie będzie fajniejsza do agresywnej jazdy niż taki ciężki, wielki słoń z ciągle słabymi silnikami jak 159

plancior
    Gość

Domyślnie

No to teraz ja się podzielę wrażeniami.
    Zrobiłem sobie przerwę w pracy i podjechałem do Salonu AR w Katowicach.
    Wziąłem na tą wycieczkę kolegę motofana podobnego jak ja, tylko lubującego się w VW i Audi.
    Podjechaliśmy kumpla Golfem V GTI pod salon. Mina oczywiście nijaka, mówiąca "co ja tu robię"
    Podchodzimy do drzwi, salon zamknięty. Nagle znalazła się jakaś miła pani z salonu i otwarła nam drzwi mówiąc, że dzisiaj auta nie kupimy ale można się rozejrzeć.
    Pani nie była zbytnio poinformowana o samochodach, ale miało to też swój plus.
    Dzięki temu mogliśmy usiąść za kierownicą, odpalić samochód, obejrzeć bagażnik i to co się kryje pod maską.
    Wrażenia?
    Auto dla mnie super! Dla kumpla? Był w ciężkim szoku
    Stwierdził, że wreszcie AR robi dobre samochody patrząc na moją 159 i Giuliettę
    Chłopak wysiadać z Julki nie chciał
    Nawet ta cała "kierownica Pingwina" mi się podobała.
    Przełączniki również ok, nawet próbowałem drapać bo pani sobie poszła
    Moim zdaniem jakość wykonania jest bardzo dobra.

Poniżej kilka zdjęć, wybaczcie za jakość ale nie miałem konkretnego sprzętu pod ręką, jedynie mojego ajfona.

Pingwin
    Gość

Domyślnie

To Ty za kierownicą czy ten kolega golfiarz? a to drapanie... masz pewnie obcięte pazury, było poprosić tę panią z salonu, żeby podrapała...
    Może by, przy okazji, coś zaiskrzyło.......?
    Ostatnio edytowane przez Pingwin ; 03-06-2010 o 15:28

plancior
    Gość

Domyślnie

To kolega golfiarz za kierownicą
    A na panią? Ciekawe co by moja pani powiedziała

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Plancior widzieliśmy ten sam egzemplarz. Fajna ta skóra.
    Na Twoim zdjęciu widać że na konsoli jest plastik nie alu. To jest chyba jedyna rzecz którą bym zmienił.
    Ktos pisał że srebrna kierownica jest w opcji. Złotówki bym za to nie zapłacił.
    Ale że ci dali odpalić.
    Nie wiem co za pani tam była ale jak ta z przerwą na papierosa to byłoby kiepskie losowanie.
    A z praktycznych rzeczy-wyciągnięcie radia np. żeby zestaw głosnomówiący podłączyć wydaje się nie być najłatwiejsze. Za to nie ma tych dziur do odblokowywania
    Ostatnio edytowane przez metan ; 03-06-2010 o 21:27

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Czy ten przycisk w lewym dolnym rogu ma logo Windowsa?!
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Czy ten przycisk w lewym dolnym rogu ma logo Windowsa?!
    Nie widzę tego loga, ale Alfa się lansowała, że Blue&Me było zaprojektowane przy współpracy z Microsoftem Tylko ja nie wiem czy tu jest się czym chwalić

Mnie ciekawi co dokładniej spodobało się Panu w Golfie?

plancior
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał metan Zobacz post
    Plancior widzieliśmy ten sam egzemplarz. Fajna ta skóra.
    Na Twoim zdjęciu widać że na konsoli jest plastik nie alu. To jest chyba jedyna rzecz którą bym zmienił.
    Ktos pisał że srebrna kierownica jest w opcji. Złotówki bym za to nie zapłacił.
    Ale że ci dali odpalić.
    Nie wiem co za pani tam była ale jak ta z przerwą na papierosa to byłoby kiepskie losowanie.
    A z praktycznych rzeczy-wyciągnięcie radia np. żeby zestaw głosnomówiący podłączyć wydaje się nie być najłatwiejsze. Za to nie ma tych dziur do odblokowywania

Skóra jest świetna! W ogóle fotele są mega wypas. 100 razy lepsze niż w mojej 159.
    Co do konsoli, to faktycznie plastik, ale trzeba przyznać, że to nie jakaś tandeta a naprawdę fajnie to zrobione.
    Kierownica jak już pisałem jest dla mnie ok, nie można się przyczepić. Ergonomiczna i same przyciski dobrze rozmieszczone.

Co do pani... no cóż nie po to tam szedłem aby się paniom przyglądać poza tym Giulietta była o wiele ładniejszym "eksponatem"

Jutro chcę się tam wybrać jeszcze raz. Tym razem z konkretnym aparatem. Mam nadzieję, że znajdę na to czas.