Nie kupuje tej dresiarskiej gazety. To chyba najbardziej "antywłoski" tytuł na rynku. Jaki silnik testowali ? Jeśli TB 120KM to zapomnieli napisać, że jest dużo bardziej elastyczny ni TSI 120 KM.
Testowali wersję 1.4 170 KM, Golf 1.4 TSI 160 KM i Astrę 1.6 Turbo 180KM
Ja czasem kupuje, bo można się pośmiać czytając niektóre głupoty które tam wypisują :p
Wolałbyś żeby ciemny ludek Alfą jeździł ?
Panowie.... mówi się tak: jak kupujesz auto sercem, duszą to wybierasz Alfę. Jak kupujesz auto ze strachu, kupujesz Golfa.
Ale tego już tygodnik "Motor" nie napisze. Nigdy![]()
nie wiem czy bym wolał nie zastanawiałem sie nad tym
wolał bym nie wysłuchiwać głupot: że niemieckie = najlepsze lub w podsumowaniu testu: bardzo dobre auto ale do vw jeszcze mu brakuje
---------- Post dodany o godzinie 22:03 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:02 ----------
ale napisze kolejne "obiektywne" testy![]()
Ad 1. Ale właśnie o to mi chodzi że to nie reguła i czasem jest odwrotnie- w fiacie znależć można coś nowszego lub mocniej zestrojonego niż AR/Lancii. A co ciekawe AR czasem może być tańsza od analogicznego fiata i od większości konkurencji w segmencie. To twierdzenie opieram na wolnossącym mito. Niby na pierwszy rzut oka jest drożej ale wystarczy skonfigurować to i owo i widać za co trzeba dopłacać gdzie indziej a tu jest w standardzie.
Ad 2. No tak ale to konsekewncja tego że Bravo ma cięższą budę.
---------- Post dodany o godzinie 22:53 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:43 ----------
Właśnie wczoraj znów jakis odgrzewany test czytałem. Tytuł był że "włoszka piękna ale kapryśna". A w treści ani słowa o problemach z autem na co wskazywałoby słowo "kapryśna". Pan redaktor miał za złe że komputer pokładowy był po włosku (jak widac cymbał nie umiał przestawić na angielski) i przy nawigacji też sa problemy językowe.
Ale nie takich sposobów się używa aby manipulować ludźmi i wyciągać z nich kasę. Czasami dużą kasę i załatwić ich na kilka lat albo reszte życia. Choć nie każdy jest specem od technologii i materiałoznawstwa ale kupując jakikolwiek przedmiot trzeba obejrzeć,przetestować i mieć własny rozum.
Ostatnio edytowane przez metan ; 13-07-2010 o 21:59
Mnie się przód w nowych Alfach nie podoba. Mimo wszystko jakbym miał te 100-150 tys to nie zachowałbym się jak Alfista, za którego i tak nigdy się nie uważałem. Ale na pewno nie kupiłbym Golfa.... litości. A nowa Astra? Cóż, też mi się nie podoba. Raczej na pewno nie brałbym pod uwagę kompaktów w ogóle.
Już samo to, że AR nie ma porządnego sedana w ofercie. Ma tylko Alfę-Opla 159, która w sumie dopiero od silnika 1750 zaczyna byc interesująca, a nie "Wir Leben Bellazza".
Po za tym Panowie- Giulietta ma wyjąc z opresji markę. Ma się sprzedawac w niebotycznych ilościach. A coś czuję, że sprzedawac to ona się będzie- na rodzimym rynku i we Francji. Bo Niemcy z patriotycznego obowiązku raczej tego auta nie przyjmą, a Polacy z patr.... eeee..... z przyzwyczajenia chciałem napisac, kupią VW bo 25 lat temu Passat i Golf Mk2 się nie psuł, a części były tańsze niż do E30/36 kolegi, które zarzucało zimą.
Tym samym podejściem sprzed epoki lodowcowej MY możemy nie kupowac VW, bo ma silnik z tyłu i zarzuca na śliskim.
Ad 2. No tak ale to konsekewncja tego że Bravo ma cięższą budę.
[/QUOTE]
W Fiacie raczej nie ma nic mocniejszego niż w odpowiedniku AR i z reguły AR jest droższe. Jedynym wyjątkiem jest podstawowe Mito - słabsze że wzgledów przepisów we Włoszech odnośnie młodych kierowców i tańsze ze wzgledów marketingowych - bo jest to podstawowy model Alfy. Ten wyjątek potwierdza tylko regułę![]()
Jesli chodzi o różnicę w jeżdzie Mito i Bravo to uwierz mi ,że nie jest to tylko kwestia wagi. Są tam całkiem różne skrzynie i na pewno całkiem inna elektronika steruje silnikiem. I razem robi to dużą różnicę
Kupiłem Motor i ta gazeta mnie po prostu rozwala - jakies pół roku temu testowali Astrę, Lancię i Seata. Astra była w tej samej wersji, ba nawet w tym samam kolorze co w ostatnim teście z Alfą. I wtedy wycisneli nią 9.3 sekundy do setki a teraz 8.3 sekundy !!! Poniżej wartości fabrycznych !!! W golfie tak samoCzytałem wiele testów Golfa ale nigdy nie miał lepszych parametrów niz w papierach i taka jest reguła że w testach samochód ma od 0.3 do 0.8 s gorsze parametry niz fabryczne. Alfa faktycznie takie miała - wyrobiła 8.2 do setki.
Czyżby więc w teście motoru niemieckie samochody jakos cudownie dostają wigoru?Albo specjalnie przekłamują dane albo do testów dali świeżą Alfę i dobrze dotarte niemieckie wozy żeby mocno nie zostały z tyłu
. Ta gazeta to kpina.
większosc gazet moto to kpina, z niemieckim w dodatku właścicielem.
Właśnie ja przez ostanie kilka lat jeszcze nie trafiłem na gazetę w której byłoby napisane interesująco i DOKŁADNIE!
Kiedyś kupowałem gazetę GT, była naprawdę ciekawa, nie to co teraz, niedawno nie odróżnili silnika 20VT od 16VT, w ogóle żenada, piszą te opisy/testy chyba w drodze do pracy w pks'ach...
No cóż, jedynie fifth gear i top gear (seriale tv) testują tak jak się powinno (i do tego można się pośmiać).