[Giulietta] Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

• Autor wątku Autor wątku Emenems
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jest tez orientacyjna cena, okolo 22000 euro

Wygląda na pewno lepiej niż na tych spy shotach z fabryki w Cassino. Dla mnie co najmniej dziwne wydaje się to, że Fiat pozwolił, żeby najpierw światło dzienne ujrzały zdjęcia robione komórka z fabryki, a dopiero pół roku później publikuje oficjalne, reklamowe zdjęcia.
To jest identyczne auto, jak się dłuższej przeanalizuje szczegóły, tylko sfotografowane w reklamowym świetle i pewnie poprawione jeszcze w photoshopie.

PS
Sprawdźcie exif zdjęcia http://www.alfanews.pl/2009/12/02/oficjalne-zdjecia-alfa-romeo-milano/
Zapomnieli skasować :D

Zdjęcia firmowe przeważnie są ładne, ale trzeba przyznać, że robi trochę lepsze wrażenie niż te zdjęcia z fabryki. Wyposażeniem mają ponoć przebić swój segment i sam fakt montażu Q2 seryjnie pozwala sądzić, że z prowadzeniem też będzie ok.

Wygląda na pewno lepiej niż na tych spy shotach z fabryki w Cassino. Dla mnie co najmniej dziwne wydaje się to, że Fiat pozwolił, żeby najpierw światło dzienne ujrzały zdjęcia robione komórka z fabryki, a dopiero pół roku później publikuje oficjalne, reklamowe zdjęcia.
To jest identyczne auto, jak się dłuższej przeanalizuje szczegóły, tylko sfotografowane w reklamowym świetle i pewnie poprawione jeszcze w photoshopie.

PS
Sprawdźcie exif zdjęcia http://www.alfanews.pl/2009/12/02/oficjalne-zdjecia-alfa-romeo-milano/
Zapomnieli skasować :D

Nie widze żeby było exif przy zdjeciu. Podaj moze bezposredni link.

Moim zdaniem jeśli chodzi o moc, a konkretnie w przypadku Giulietty "tylko" 235KM, to konkurencja niestety ucieka. Alfiści będą podniecali się mocą Alfy, a VW Golf R ileś tam dysponuje w tym momencie 265 konikami. Pomijam inne modele: Audi S3, Leon Cupra też 265KM, Fort Focus RS 305KM, czy BMW 130i (265KM) i 135i (306KM). Podejrzewam, że topowa wersja Alfy bedzie kosztowała powyzej 100tyś PLN, a w takiej sytuacji Alfa Giuletta pozostaje cieniem dla mocniejszych modeli w segmencie.

Oficjalne zdjęcia wyglądają naprawdę bardzo dobrze, ale ja wolę nie pisać że jest ładna... Pamiętam jak pierwszy raz zobaczyłem Fiat Panda na zdjęciach, też wyglądał nieźle, ale jak później zobaczyłem go na ulicy to już było "nieco" gorzej ;)
(Photoshop może pomóc każdej urodzie w mniejszym lub większym stopniu :))
Mam nadzieję że będzie wersja GTA która będzie mogła konkurować np. z Fordem Focusem RS :D
Podoba mi się też że zawieszenie jest urozmaicone (z przodu zawieszenie wielowahaczowe, z tyłu multi-link).

Skrypt alfanews musiał skasować.

Tutaj widać:
alfaromeomilano11299113.jpg

Dopiero po południu pojawiły się zdjęcia z nazwą Giulietta na tablicy.

Jarek te Cupry to chyba coś jak GTA? O GTA na razie wzmianki nie ma. 235 KM będzie miało QV... Poczekamy, zobaczymy.

Skrypt alfanews musiał skasować.

Tutaj widać:

Dopiero po południu pojawiły się zdjęcia z nazwą Giulietta na tablicy.

Jarek te Cupry to chyba coś jak GTA? O GTA na razie wzmianki nie ma. 235 KM będzie miało QV... Poczekamy, zobaczymy.

No rzeczywiście, zacnym sprzedem fotografowali, moglby nową Alfe kupić za te 42000$

Na oficjalnych zdjeciach prezentuje sie nieporownywalnie lepiej, niz na 'szpiegowskich'. Smiem twierdzic, ze nawet lepiej od 147, aczkolwiek co innego fotografie studyjne a co innego widok 'na zywo'.

Tyle, ze QV w tradycji AR oznacza topowa odmiane pod wzgledem wyposazenia i osiagow, w czego konsekwencji dla GTA nie ma juz miejsca :flute:

Tyle, ze QV w tradycji AR oznacza topowa odmiane pod wzgledem wyposazenia i osiagow, w czego konsekwencji dla GTA nie ma juz miejsca
Topowe wyposażenie czyli najcięższa, a GTA to Gran Turismo odelżone. Tradycja pokazuje (Mito), że można w krótkim czasie wypuścić oficjalne QV i planować wypuszczenie GTA :)

Cytuje komentarz jednego Golfholica :

"Hehe... Smieszne, że ktoś w ogóle porównuje to 'auto' do Golfa
wink.gif

Nie ma szans aby było choć troszkę tak dobre jak Golf...
VW jednak potrafi robić auta piękne i niezawodne, a za alfą nigdy nie przepadałem. "

Co takiego ma Golf, co Alfa nie ma ?

Miejmy nadzieję, że będzie GTA z wiekszą mocą, bo szwabskie auta naprawdę mnie wkurzają. Przepraszam, że ubliżam fanom niemieckiej motoryzacji ale jest to niestety wyścig zbrojeń. Jeszcze jedna ważna rzecz, muszą zrobić napęd na 4 koła (co znacznie podwyższy koszty), ponieważ z mocą powyżej 200KM w kompakcie z przednim napędem nie ma żartów.

---------- Post dodany o godzinie 21:25 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:20 ----------

Cytuje komentarz jednego Golfholica :

"Hehe... Smieszne, że ktoś w ogóle porównuje to 'auto' do Golfa

Nie ma szans aby było choć troszkę tak dobre jak Golf...
VW jednak potrafi robić auta piękne i niezawodne, a za alfą nigdy nie przepadałem. "

Dla mnie odp. jest prosta - ma ślepych nabywców :cool:

muszą zrobić napęd na 4 koła (co znacznie podwyższy koszty), ponieważ z mocą powyżej 200KM w kompakcie z przednim napędem nie ma żartów.

---------- Post dodany o godzinie 21:25 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:20 ----------

:cool:

E tam, Focus RS ma 300KM na przedniej osi ;)

Ja sie raczej zastanawiam nad fragmentem o pieknych samochodach VW. VW ktore moglbym okreslic mianem chocby godnych uwagi pojawilo sie w dlugoletniej historii tej marki moze z 5 czy 6. No ale ponoć o gustach sie nie dyskutuje... Jedni je maja, inni nie :P

Amortyzatory
Powrót