W dzisiejszym Auto Świecie ( 16.08.10) na całych 2 stronach test Giullietty 2.0 JTDM 170 KM wersja Distinctive.
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
BMW 540i G30 ( 2019 -
Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!
Jeździłem niedawno Giulettą z silnikiem benzynowym 120 KM - silnik dość niezły - jednak bardziej pasuje tutaj 170KM. Samochód był na 16 calowych oponach - co niestety odbiło się na jeździe (zbyt duży balon). Jeżeli chodzi o prowadzenie to w trybie dynamic samochodem można nieźle poszaleć - prowadzi się rewelacyjnie i daje dużo frajdy. Wykonanie samochodu na wysokim poziomie - uważam, że nie odbiega od konkurencji, jakość materiałów również. Wygląd samochodu i środka to już indywidualna sprawa - mi osobiście bardzo przypadł do gustu....
Pytanie do obecnych na Zlocie - co to za wersja Julki tam była TB, czy 2.0 JTD? Byłą tylko do oglądania, czy może ktoś jeździł nią po rakietowej i może się podzielić wrażeniami?
Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...
Chłopaki właśnie się umówiłem na sobotę na jazdę próbną Julką...koło południa będę już wiedział czy Julka ma duszę
Liczę że mi dadzą TB a nie klekota żadnego...polatamy...zobaczymy..ocenimy
Pzdr
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Od jutra ten egzemplarz będzie śmigał na pomorzu (235KM),ktoś skonfigurował tak,że jest tam dokładnie wszystko co było możliwe,ponoć to pierwsza Alfa tego klienta ..
![]()
Ostatnio edytowane przez spike ; 19-08-2010 o 18:30
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Hmm miodzio.
Widziałem na żywo czekam na jazdę, mają w Rzeszowie 170koni TB.
Zobaczymy jak jeździ, ale z wyglądu to znowu wyprzedza konkurencję przynajmniej o jedną generację.
Co do zakupu facet ma gest, w sumie to moja GTA też jest pierwszą Alfą jaką kupiłem.
Ciekawe jaka cena końcowa i jaka dokładna konfiguracja.