3.3 V6 będzie w Giulii, panowie malkontenci.
Co do V6Busso ... człowiek się starzeje i musi się z tym pogodzić, więc dajcie już spokój. Rewelacyjny silnik ale ma też swoje obiektywne wady. Dziś zabytek - chcesz, kup oldtimera, i tyle.
A co do testów ... hmm, jak komu wygodnie to powołuje się na niemieckie nieobiektywne testy, a jak coś piszą nie tak, to już płatny czarny Pr ? Osobiście niemieckich gazet w ogóle nie radziłbym cytować.
Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL
Nie malkontenci tylko realiści... Zanim to V6 wejdzie to chwilę minie a i tak nie będzie to V6 jak za dawnych lat.
Poza tym to nie testowało jakieś tam Auto-Bild tylko poważna redakcja, mocno obiektywnego czasopisma i programu telewizyjnego Auto-Motor und Sport i nie były to odczucia jakiegoś tam Helmuta z jazdy po parkingu tylko profesjonalne testy na torze. Skoro już Niemcy takiego pokroju zauważyli, że 159 jest najlepsza w swojej klasie zarówno ze względu na bezpieczeństwo bierne, jak i prowadzenie to chyba o czymś to świadczy?!
Zresztą jeżdżę często 159 SW i potwierdzam fakt, że w trasie i na krętych drogach można zapomnieć, że jedzie się autem o masie własnej prawie 1600kg.
Swoją drogą, skoro nie przyjmujesz krytyki ani pochwały niemieckich gazet to kto tutaj jest malkontentem...?
Jak masz kasę w kieszeni, to pewnie wyrwiesz gdzieś jeszczeMoże nawet ze sporym rabatem (choć sprzedaż FAP działa czasem wbrew logice)
Niestety we Włoszech też prym wiodą białe, ostatnio chyba na Alfanews było (a jak nie to na Autoscout.it chyba czytałem).
No właśnie miałem to pisać, ciekawe, czy z MultiAirem, jak pisał kiedyś chyba Autobild...
Szkoda, że nie Busso MultiAir, ale to pewnie nie takie proste
A czy 1,75 TBi rzeczywiście ma coś wspólnego z historycznym silnikiem o tej pojemności, czy tylko etykietkę?
Tak w tej całej dyskusji jednak się zastanawiam, co zrobiłbym mając w ręku te 50-60 tys (+możliwości kredytowe), właśnie czy podążać za marzeniem (GT 3.2), czy postawić na nowoczesność i bezpieczeństwo (ale i plastikowość i subiektywnie gorszy styl) Julki... Na szczęście na razie się nad tym nie zastanawiam w praktyceMoże do tego czasu pojawi się jeszcze jakieś coupe na bazie Julki, mimo, e nie jest zapowiadane, ale konkurencja w segmencie jest silna (RCZ, Scirocco, BMW 1 coupe, być może nowe coupe Mercedesa na bazie zapowiadanej zupełnie nowej klasy A)...
Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...
Tyle, że chciałbym przed liftem... Nówka czerwona jeszcze niedawno była na otomoto za 40.000.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Ja akurat do jankeskich widlastych silników zastrzeżeń nie mam- u nich wiąże się z tym pewna tradycja. Alfa przeżyła Nissanowe nadwozie, silnik Opla, silnik z Australii to i Pentastara przeżyje.
Realiści biorą po uwagę realia, a słyszę tu zachcianki typu stare Busso w Giuliettcie.
Auto Motor und Sport poważną redakcją, obiektywne testy ? ... rozbawiłeś mnie.
Nie przyjmuję krytyki ani pochwały ponieważ ich testy nie są obiektywne, powiem więcej, jeśli lubisz miarki i decymetry, to pewnie są ... co ma jedno do drugiego ? Opinia o braku obiektywizmu tej gazety i malkontenctwo ?
A co do pytania o 1750 i połączenie z Giulią ... toż to dinozaur. Te silniki różni _wszystko_ oprócz liczby cylindrów. Polecam historię silników AR na cuoresportivo.pl (jak strona znowu stanie, bo padł dysk).
Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL