Strona 22 z 311 PierwszyPierwszy ... 12131415161718192021222324252627282930313272122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 3101

Temat: Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    WA
    Auto
    166 3.2 V6 TI

Domyślnie

Kwestia gustu. O gustach się nie dyskutuje.
    Myślę, że nowe/odnowione modele po części przypominają 8C bo właśnie o to chodziło projektantom.

Mnie się osobiście podoba. Na pewno odświeży się trochę wygląd serii 14X.

To, że komuś podoba się nowa meganka, to niech spojrzy trochę bardziej obiektywnie. Kiedyś te auta nie były tak ładnie nakreślone linią jak AR w tym samym czasie. Teraz, dopiero Opel (insignia/corsa), Ford (ka), renault (megane, clio) zaczynają nakreślać linię bardziej zbliżoną do spokojnych łuków, jak to jest bardziej widoczne w Alfach od bardzo długiego czasu. Chcą, żeby auto wyglądało pięknie, o czym włosi pomyśleli ponad 10 lat temu....

Część z Was jak zobaczy to auto na żywo, na pewno zmieni zdanie na pozytywne
    Alfa Romeo 166 3.2 V6 TI

/Grzesiek

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał cin_ek Zobacz post
    porównanie z bravo i niestety bravo lepiej wypada

Też się obawiam, że konfrontacja tych dwóch aut na żywo może wypaść na korzyść fiata...

Pingwin
    Gość

Domyślnie

albo Hyundai... albo pięć innych marek.. Linia sztampowa, tył sztampowy, przód brzydki. Nic ciekawego. 145 była niesamowita, 147 do czasu liftingu ciekawa, 149 to kaszana podobna do stu innych aut.

cin_ek
    Gość

Domyślnie

prześledźmy rozwój tej linii zaczynając od:

Alfasud

przez Alfę 33

Alfę 145

i 147

dochodzimy do Milano

coraz mniej "agresji" w tym wszystkim i niepowtarzalności

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał Emenems Zobacz post
    No jak widać, premiera Alfy 149 zbliża się wielkimi krokami. Z tego co widać stylistycznie będzie czerpać całymi garściami z prototypu 8C Competizione.
    Co sądzicie o tym samochodzie. Bo ja jak narazie to stwierdzam że powinniśmy poczekać na oficjalne fotki.
    ale pasztet , kolejny wystraszony szczurek (tył nawet fajny)

gdzie są alfy pokroju 156 , 159 , gdzie ta drapieżność , dobrze że jeszcze fiat robi normalne z wyglądu auta , nawiasem mówiac na autokąciku ładnie ta alfę 'zjechaliśmy'
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

Użytkownik Świeżak Avatar Kotlet
    Mieszka w
    Bieruń
    Auto
    najszybszy we wsi

Domyślnie

Cytat Napisał grzgar Zobacz post
    Kwestia gustu. O gustach się nie dyskutuje.
    Myślę, że nowe/odnowione modele po części przypominają 8C bo właśnie o to chodziło projektantom.

Mnie się osobiście podoba. Na pewno odświeży się trochę wygląd serii 14X.

To, że komuś podoba się nowa meganka, to niech spojrzy trochę bardziej obiektywnie. Kiedyś te auta nie były tak ładnie nakreślone linią jak AR w tym samym czasie. Teraz, dopiero Opel (insignia/corsa), Ford (ka), renault (megane, clio) zaczynają nakreślać linię bardziej zbliżoną do spokojnych łuków, jak to jest bardziej widoczne w Alfach od bardzo długiego czasu. Chcą, żeby auto wyglądało pięknie, o czym włosi pomyśleli ponad 10 lat temu....

Część z Was jak zobaczy to auto na żywo, na pewno zmieni zdanie na pozytywne
    Chyba na odwrót od 10 lat włosi starają się żeby auto NIE wyglądało pięknie.

Chociaż po 159 myślałem, że powstanie coś ciekawego, ale jak widać myliłem się.

Addicted
    Gość

Domyślnie

uu.. słabiutko

cin_ek
    Gość

Domyślnie

ktoś się pobawił i wkleił Milano w "życie uliczne"

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar DJ_Pablo
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    AR 147 1.6 TS / AR 156 SW 1.9 JTD / BMW E91 318i

Domyślnie

Kurka wodna, sam nie wiem co o tym myśleć. Dla mnie skandalem jest też to, że marka o aspiracjach sportowych, jaką jest Alfa Romeo, nie ma w swojej ofercie kompaktu 3-drzwiowego, przecież to paranoja. Wiadomo, że 5-drzwiowe nadwozie nigdy nie będzie tak samo sportowe i agresywne, porównajcie sobie 147 w wersji 3d i 5d, wiadomo że 3-drzwiowa wersja jest o niebo ładniejsza i ukryta klamka nic tu nie pomoże.

biedziak
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał cin_ek Zobacz post

ktoś się pobawił i wkleił Milano w "życie uliczne"
    na tym ostatnim zdjeciu wyglada juz duzo lepiej, juz cos z tej agresji widac. moze faktycznie zbyt przyzwyczailismy sie do tej znanej stylistyki i wszelka zmiana w tym wizerunku jest krytykowana. juz pisalem kiedys ze 8c na poczatku ni cholery mi sie nie podobalo. teraz to ideal. jak narazie nie podoba mi sie, zobacze na zywo, przejde obok, zobacze z jaka lekkoscia kazda linia przechodzi w druga i po czasie stwierdze, ze jednak jest piekna. to bedzie znaczylo chyba tylko tyle ze wirus alfa ciagle mutuje;]
    Ostatnio edytowane przez biedziak ; 07-07-2009 o 18:56 Powód: ciecie linek.