Taaaaa, przyznany przez włoskich dziennikarzy.
Taaaaa, przyznany przez włoskich dziennikarzy.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
ja natomiast nie rozumiem, co wynika z twojego postu. Moze jakis logiczny rozbiór zdań by sie tutaj przydał?
Jedno powinieneś zrozumieć: jak nie będzie zamierzonej sprzedaży to nie będzie już marki alfa romeo.
Co ma jednak do tego passus o samochodach elektrycznych? a propos: czemu zakładasz, ze wszystkie będa elektryczne? Nic raczej na to dziś nie wskazuje...
Nie wiem, przez ile lat. Przez tyle, ile lat silne będzie lobby paliwowe a ono jest wciąż silne. To decydujący czynnik, masa ludzi zarabia na tym niewyobrażalne pieniądze, całe kraje, firmy, korporacje. Na ropie własnie.
Poza tym, dlaczego elektryczne? One się nie sprawdzają totalnie. szuka sie rozmaitych napędów: elektryczny to jeden z nich.
Panowie a widział ktoś kierownicę w maserati quattroporte?
Nie przypomina wam czegoś?? Bravo/mito/julka??http://www.carpages.co.uk/maserati/m...4-17-03-09.asp
http://www.carpages.co.uk/alfa_romeo...4-09-07-10.asp
Lubisz wydawać autorytatywne osądy - elektryczne się nie sprawdzają z jakiego powodu ? Zasięgu po mieście wystarczy, a za miasto są ogniwa paliwowe więc w czym problem ?
Koszta spadną, jak zawsze - ja bym pojeździł elektrycznym na starość.
Ale już zupełnie na serio temat jest o czymś innym i nasze wynurzenia co może być a co nie będzie są tutaj nie na miejscu więc odpuść jako i ja odpuszczam(chodzi mi o ten temat - gdybyś miał trudności z załapaniem niuansu zastosowania tego właśnie cytatu
)
eklektryczne sie nie sprawdzają, zamierzasz wozić w bagażniku ogniwa i co 60 km wymieniać? a co ze srodowiskiem? a co z rozruchem? te auta odpalają na benzynę. zadna firma poza toyotą nie wprowadziła na rynek na serio elektrycznego auta o normalnych parametrach. Itd.
Nie wypowiadam sie autorytatywne: duzo czytam bo się interesuję swiatem. Co i Tobie polecam. Nie samymi grami internetowymi człowiek żyje.
Nie, nie przypomina, przypomina te z ferrari - pamiętaj że maserati korzysta z techniki ferrari ale np dżwigienki kierunkowskazów są podobno z 159
---------- Post dodany o godzinie 20:02 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:51 ----------
Cóż ja myślałem że ogniwo paliwowe przetwarza metanol na prąd a ty potrzebujesz jeszcze benzynę
Chyba piszesz o hybrydach o których ja nie piszę - hybrydy to wtopa.
Jeszcze raz powtarzam nie ciągnij tej dyskusji to co przeczytałeś nie ma tej objętości moich lektur wierz mi, ja pochodzę z czasów kiedy nie było google
Pozdr.
nie wiem skąd pochodzisz i niewiele mnie to interesuje: ważniejsze co wiesz a wiesz jak widać niewiele. Nie ma żadnych absolutnie prognoz czy wskazówek, pokazującycnh ze do silnikow elektrycznych należy przyszłość.
Póki jest ropa będą silniki spalinowe a jak tego nie rozumiesz to znaczy, ze niewiele w ogóle ze świata rozumiesz.