Temat: Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Taaaaa, przyznany przez włoskich dziennikarzy .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

BartekMan
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał variatore Zobacz post
    BartekMan - litości skończ już te marudzenie - nie będzie zamierzonej sprzedaży i co z tego ?
    Ktoś kupi inny nie, AR to klasa premium (piszę o moim aucie ) i nic tego nie zmieni. Nie będzie nowych alf i dobrze byłyby elektryczne jak i wszystkie inne samochody będą za ileś tam lat, taki jest świat to po co to narzekanie ? - aby nabijać licznik postów ? Nic konstruktywnego z tego nie wynika...
    Pozdr.
    ja natomiast nie rozumiem, co wynika z twojego postu. Moze jakis logiczny rozbiór zdań by sie tutaj przydał?
    Jedno powinieneś zrozumieć: jak nie będzie zamierzonej sprzedaży to nie będzie już marki alfa romeo.

Co ma jednak do tego passus o samochodach elektrycznych? a propos: czemu zakładasz, ze wszystkie będa elektryczne? Nic raczej na to dziś nie wskazuje...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Maciek, gdzie te zdjęcia?
    Dziś dopiero 19X a pisałem:
    Cytat Napisał Maciek-156 Zobacz post
    Na razie to się dopiero w piatek "urodziła", a w czwartek wyjedzie do Polski. Najwczesniej to się nia pochwalę ok 22X
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    śląsk
    Auto
    Mazda 2 SkyEnergy '19

Domyślnie

Cytat Napisał BartekMan Zobacz post
    ja natomiast nie rozumiem, co wynika z twojego postu. Moze jakis logiczny rozbiór zdań by sie tutaj przydał?
    Jedno powinieneś zrozumieć: jak nie będzie zamierzonej sprzedaży to nie będzie już marki alfa romeo.

Co ma jednak do tego passus o samochodach elektrycznych? a propos: czemu zakładasz, ze wszystkie będa elektryczne? Nic raczej na to dziś nie wskazuje...
    Sądzisz że za trzydzieści lat będą produkować masowo auta z silnikami spalinowymi, nie sądzę .

Co do logiczności mojego poprzedniego postu przeczytaj go ze zrozumieniem

BartekMan
    Gość

Domyślnie

Nie wiem, przez ile lat. Przez tyle, ile lat silne będzie lobby paliwowe a ono jest wciąż silne. To decydujący czynnik, masa ludzi zarabia na tym niewyobrażalne pieniądze, całe kraje, firmy, korporacje. Na ropie własnie.
    Poza tym, dlaczego elektryczne? One się nie sprawdzają totalnie. szuka sie rozmaitych napędów: elektryczny to jeden z nich.

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Panowie a widział ktoś kierownicę w maserati quattroporte?
    Nie przypomina wam czegoś?? Bravo/mito/julka??http://www.carpages.co.uk/maserati/m...4-17-03-09.asp
    http://www.carpages.co.uk/alfa_romeo...4-09-07-10.asp

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    śląsk
    Auto
    Mazda 2 SkyEnergy '19

Domyślnie

Nie wiem, przez ile lat. Przez tyle, ile lat silne będzie lobby paliwowe a ono jest wciąż silne. To decydujący czynnik, masa ludzi zarabia na tym niewyobrażalne pieniądze, całe kraje, firmy, korporacje. Na ropie własnie.
    Poza tym, dlaczego elektryczne? One się nie sprawdzają totalnie. szuka sie rozmaitych napędów: elektryczny to jeden z nich.
    Lubisz wydawać autorytatywne osądy - elektryczne się nie sprawdzają z jakiego powodu ? Zasięgu po mieście wystarczy, a za miasto są ogniwa paliwowe więc w czym problem ?
    Koszta spadną, jak zawsze - ja bym pojeździł elektrycznym na starość.
    Ale już zupełnie na serio temat jest o czymś innym i nasze wynurzenia co może być a co nie będzie są tutaj nie na miejscu więc odpuść jako i ja odpuszczam (chodzi mi o ten temat - gdybyś miał trudności z załapaniem niuansu zastosowania tego właśnie cytatu)

BartekMan
    Gość

Domyślnie

eklektryczne sie nie sprawdzają, zamierzasz wozić w bagażniku ogniwa i co 60 km wymieniać? a co ze srodowiskiem? a co z rozruchem? te auta odpalają na benzynę. zadna firma poza toyotą nie wprowadziła na rynek na serio elektrycznego auta o normalnych parametrach. Itd.
    Nie wypowiadam sie autorytatywne: duzo czytam bo się interesuję swiatem. Co i Tobie polecam. Nie samymi grami internetowymi człowiek żyje.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    śląsk
    Auto
    Mazda 2 SkyEnergy '19

Domyślnie

Cytat Napisał metan Zobacz post
    Panowie a widział ktoś kierownicę w maserati quattroporte?
    Nie przypomina wam czegoś?? Bravo/mito/julka??http://www.carpages.co.uk/maserati/m...4-17-03-09.asp
    http://www.carpages.co.uk/alfa_romeo...4-09-07-10.asp

Nie, nie przypomina, przypomina te z ferrari - pamiętaj że maserati korzysta z techniki ferrari ale np dżwigienki kierunkowskazów są podobno z 159

---------- Post dodany o godzinie 20:02 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:51 ----------

eklektryczne sie nie sprawdzają, zamierzasz wozić w bagażniku ogniwa i co 60 km wymieniać? a co ze srodowiskiem? a co z rozruchem? te auta odpalają na benzynę. zadna firma poza toyotą nie wprowadziła na rynek na serio elektrycznego auta o normalnych parametrach. Itd.
    Nie wypowiadam sie autorytatywne: duzo czytam bo się interesuję swiatem. Co i Tobie polecam. Nie samymi grami internetowymi człowiek żyje.
    Cóż ja myślałem że ogniwo paliwowe przetwarza metanol na prąd a ty potrzebujesz jeszcze benzynę
    Chyba piszesz o hybrydach o których ja nie piszę - hybrydy to wtopa.
    Jeszcze raz powtarzam nie ciągnij tej dyskusji to co przeczytałeś nie ma tej objętości moich lektur wierz mi, ja pochodzę z czasów kiedy nie było google
    Pozdr.

BartekMan
    Gość

Domyślnie

nie wiem skąd pochodzisz i niewiele mnie to interesuje: ważniejsze co wiesz a wiesz jak widać niewiele. Nie ma żadnych absolutnie prognoz czy wskazówek, pokazującycnh ze do silnikow elektrycznych należy przyszłość.

Póki jest ropa będą silniki spalinowe a jak tego nie rozumiesz to znaczy, ze niewiele w ogóle ze świata rozumiesz.