No widzisz... A na forum są aktualni użytkownicy Corolli (), którzy chcą zostać Alfistami, kupując "ostatnią prawdziwą Alfę Romeo", czyli 159
.
No widzisz... A na forum są aktualni użytkownicy Corolli (), którzy chcą zostać Alfistami, kupując "ostatnią prawdziwą Alfę Romeo", czyli 159
.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Co nie zmiania faktu że osobiście za wzór kompaktu pod względem prowadzenia jak i wykonania uważam idealnie wyważone E87 (może tez już leciwe jak na dzisiejsze czasy ale dobrze zachowało się przez tyle lat i potrafi się bez wstydu równać z dzisiejszymi produkcjami konkurencji - choć prawda że deskę rozdzielczą trzeba wcześniej czy później zdemontować i podkleić filc tu i ówdzie jeśli ma się chorobę natręctw jak ja)
Ale to tylko moja opinia wynikająca z mojego bagażu doświadczeń
![]()
Ostatnio edytowane przez tygrysio ; 01-07-2011 o 14:10
Pamietam, jak dawno temu przegladalem to forum i w stosunku do 159 mówiono, ze to nie jest już prawdziwa Alfa. Teraz już jest - miano nieprawdziwej alfy spadło na Julke. Na szczęście idac tym tokiem myślenia jak wyjdzie jakiś nowy model to wtedy pewnie Julka będzie uważana za ostatnia prawdziwa alfe :-) Jest wiec światełko w tunelu :-)
Cóż, siostra ma E87. Bardzo fajnie zestrojone autko, ale jazda nim zimą to okrutna udręka... A jak u nas działają służby drogowe, wie każdy. W związku z czym przez prawie pół roku jest to samochód mało praktyczny
. W kwestii estetyki się łaskawie nie wypowiadam
. Chociaż jakiekolwiek porównania do A3 uważam za wybitnie niestosowne.
kgv166, myślę, że w tym, co piszesz jest jakieś 99% prawdy. Jeden procent zostawmy fanklubowi "75 była ostatnią prawdziwą Alfą Romeo"
.
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Ale jaka daje radość gdy że tak powiem "nauczysz się go" uwierz
Troszkę odstawała od starszych braci - w F20 będzie sporo lepiej ... choć oczywiście trzeba "lubić" design by BMW
Też uważam to za obrazę E87Nie porównamy tego auta do Golfa... nawet pod płaszczem z Ingolstadt
Koniec OT bo nas moderator op....li![]()
Ostatnio edytowane przez tygrysio ; 01-07-2011 o 14:22
Podobno w lutym nowy facelift Giulietty - raczej kosmetyczny, czyli nowy grill + nowy znaczek, może też dadzą jakiś nowy Uconnect, bo w porównaniu z tym, co jest w USA, ten alfowski to jakaś kpina, ale cudów bym się nie spodziewał... Ważniejsza informacja jest taka, że nie będzie już wersji QV - która ma zostać tylko dla "kos" takich jak Giulia. Nowa wersja ma się nazywać niby Veloce, ale Veloce to już odpowiednik Distinctive na rynek UK, więc może będzie jakoś inaczej.
Tak więc, jeśli ktoś chce QV-kę, to szybko kupować to, co stoi u dilerów. W UK podobno zamknęli już zamówienia na nowe i mają sprzedawać to, co stoi na placach.
Jeśli pozostawią silnik 1.75 a tylko zmienią nazwę to bardzo dobrze -nazwa QV nie pasowała do obecnej wersji - była za grzeczna i za słaba.
Być może chcą wprowadzić nową QV-kę z nowym silnikiem 2.0 z Giulii o wyższej mocy a ta obecna będzie się inaczej nazywać - miało by to sens.
W tym liftingu zmienią pewnie też zegary z komputerem pokładowym - dostosują się bardziej do wyglądu tych z Giulii, takie są moje domysły. Z multimediami też coś muszą zrobić bo nawet w głupim Tipo hatchback testują nowy system o sporym ekranie także Alfa chyba nie zostanie z tyłu.