Strona 285 z 311 PierwszyPierwszy ... 185235275276277278279280281282283284285286287288289290291292293294295 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,841 do 2,850 z 3101

Temat: Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

Użytkownik Rowerzysta Avatar TILT
    Auto
    Giulia Sprint MY21

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Z tego, co się orientuję, inny hardware.
    W takim razie chciałbym zobaczyć miny osób które dały 6,5 tysiaka za Uconnect 6.5" który teraz okaże się szmelcem. Wydech moim zdaniem ładnie buczy.
    Giulietta 1.4 MA / AR 147 JTDM 16V

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

No właśnie - za to można mieć TomToma z Real HD Traffic i abonamentem na aktualizacje na jakieś 5 lat .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    Ciekawi mnie co konkretnie oznacza "nowe wykończenia wnętrza". Mogą być to tylko nowe tapicerki ale zmiany w środku pewnie pójdą dalej.
    Co oni tam grzebią przy wydechu? Może poprawi się brzmienie....
    Nie miej nadziei, jedynie nowe kolory, może materiały tapicerki

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Po podłączeniu telefonu są w Uconnect'cie informacje drogowe, twittery, fejsbuczki itp.
    Z tego, co się orientuję, inny hardware.

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
    pchają to już chwilę do 500X

Użytkownik Znawca Avatar dziadzia82
    Mieszka w
    Będzin
    Auto
    Julka 2018 150Mair Veloce . Stelvio Sprint 2020

Domyślnie

Alfa robi sie cukierkowa.
    Ceniłem ich za to ze nie montowali telewizorów itp na desce
    Mam po lifcie z 2014 i uwazam ze jest nie smaczne w porónaniu z przed liftingu.
    Mówie oczywiscie o desce. bo fotele to spory plus i kierownica.
    Wiem że postęp postempem ale powoli zatraca tozszamość.
    Ostatnio edytowane przez dziadzia82 ; 07-02-2016 o 19:35

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

mi jakoś ten ekran pasuje ale ma wadę, że nie ściemnia się oddzielnie niż zegary. a tak obsługa banalna i intuicyjna - do przeżycia. Tu jak zwykle gust.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Giulietta 1.4TB Distinctive/Sport/Premium/Dach

Domyślnie

Wezcie dodatkowo pod uwage, ze wyzsze wersje maja metalowa blende na konsoli, a nie plastikowa. Metalowa raz ze oblednie wyglada, dwa ze jest bardzo ciezka po porysowania. Moja juz kilka razy oberwala aluminiowym telefonem, ktory odpadal wraz z uchytem i nie ma po tym zadnego sladu. Deska w Julce przedliftowej podoba mi sie tak samo po 4 latach uzywania jak w momencie gdy ja kupowalem. Jej wzornictwo dla mnie jest ponadczasowe i stanowi piekna kontynuacje (ale nie kopie!) innych ponadczasowych projektow wnetrza grupy Fiata jak chocby Fiata Coupe. Poza tym dzieki zawieszeniu konsoli niejako w powietrzu Julka ma gigantyczna zalete pod wzgledem ergonomii - nawet bardzo wysoka osoba usiadze w nim wygodnie, bez obijania kolan i goleni o konsole.

Dla mnie Julka jest bardzo uczciwie wyceniona, swietnie sie prowadzi i jest wizualnie indywidualnym, spojnym i skonczonym projektem, a nie jakas kopia pieciu wczesniejszych modeli koncernu. Inne kompakty klasy premium typu BMW czy Audio z analogicznym wyposazeniem kosztuja 30 tys wiecej. Dla mnie przyrost jakosci w ich przypadku jest, ale dla nie jest wart przyrostu ceny. Ale to juz kazdego osobista decyzja i kalkulacja.

Dla mnie w obecnej chwili ciagle nie ma kompaktu, ktory wizualnie mogl rownac sie z Giulietta. Polka wezej jest CLS czy Mazda 6 ale za dodatkowe 60 tys zlotych.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0JTS; Ford Fiesta ST 3D 200KM, Fiat 500X, była Alfa Romeo Mito i Vespa125

Domyślnie

Cytat Napisał mks Zobacz post
    Jeździłem Bravo i miałem wrażenie, że koła do nadwozia przyczepione są żelkami haribo, a kierownica z kołami połączona makaronem spaghetti... W sumie to prowadzenie można porównać do np. Citroena Berlingo - czyli zero poczucia tego co mówi droga i zero informacji o tym co robią przednie koła.
    Natomiast Julka (mam QV ale jeździłem też zwykłą 170km) prowadzi się świetnie, jak ktoś zauważył - każde twardo zawieszone auto jest lekko nerwowe na nierównościach. Ale wynika to z tego, że potrafią na chwilę oderwać się koła od nawierzchni albo mocno odciążyć i auto nagle gubi boczną przyczepność, po czym przy dociążeniu ją nagle odzyskuje. Stąd poczucie nerwowości i trzeba to korygować lekko kierownicą.
    Wystarczyć przejechać się każdym sportowym autem od Nissana 350Z do Lambo czy Porsche 911 żeby przekonać się, że w każdym przypadku dziury czy hopy wprowadzają nerwowość w prowadzeniu, ale tak naprawdę wbrew pozorom trudno utracić przyczepność w takich warunkach.
    Natomiast miękkie auto na nierównej drodze płynnie gubi tor jazdy, nie odzyskuje przyczepności bo jej zwyczajnie nie ma takiej jak w sztywno zestrojonym aucie. Dlatego poczucie jest takie, ze ponton przepływa bez wzruszenia i szarpania przez dziury czy garby na łuku. Ale jakbyś jechał Bravo za nerwową Julką podskakującą na dziurach to byś był zaskoczony że ten sam dziurawy zakręt pokonuje tak szybko i nie wypada z drogi.
    Twardość zawieszenia, a trzymanie się drogi to dwie różne rzeczy. Przykładowo Ford robi bardziej harmonijne zawieszenia. Choć nie mam przyjemności z jazdy Fiestą, w zakręt wejdę z większą prędkością niż Alfą, pomimo przechyłu.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pitero
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Giulietta Sprint

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzej_Kolbudy Zobacz post
    Twardość zawieszenia, a trzymanie się drogi to dwie różne rzeczy. Przykładowo Ford robi bardziej harmonijne zawieszenia. Choć nie mam przyjemności z jazdy Fiestą, w zakręt wejdę z większą prędkością niż Alfą, pomimo przechyłu.
    Rozumiem ze masz na mysli Fieste ST?
    Bo jesli jakąkolwiek inna to piszesz czyste herezje..
    Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

Cytat Napisał Pitero Zobacz post
    Rozumiem ze masz na mysli Fieste ST?
    Bo jesli jakąkolwiek inna to piszesz czyste herezje..
    ale dobrze , napisał tylko że "wejdzie" w zakręt a nie że z niego "wyjdzie" a to zmienia postać rzeczy
    Ostatnio edytowane przez tx555 ; 08-02-2016 o 01:11