No właśnie - za to można mieć TomToma z Real HD Traffic i abonamentem na aktualizacje na jakieś 5 lat.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Alfa robi sie cukierkowa.
Ceniłem ich za to ze nie montowali telewizorów itp na desce
Mam po lifcie z 2014 i uwazam ze jest nie smaczne w porónaniu z przed liftingu.
Mówie oczywiscie o desce. bo fotele to spory plus i kierownica.
Wiem że postęp postempem ale powoli zatraca tozszamość.
Ostatnio edytowane przez dziadzia82 ; 07-02-2016 o 19:35
mi jakoś ten ekran pasuje ale ma wadę, że nie ściemnia się oddzielnie niż zegary. a tak obsługa banalna i intuicyjna - do przeżycia. Tu jak zwykle gust.
Wezcie dodatkowo pod uwage, ze wyzsze wersje maja metalowa blende na konsoli, a nie plastikowa. Metalowa raz ze oblednie wyglada, dwa ze jest bardzo ciezka po porysowania. Moja juz kilka razy oberwala aluminiowym telefonem, ktory odpadal wraz z uchytem i nie ma po tym zadnego sladu. Deska w Julce przedliftowej podoba mi sie tak samo po 4 latach uzywania jak w momencie gdy ja kupowalem. Jej wzornictwo dla mnie jest ponadczasowe i stanowi piekna kontynuacje (ale nie kopie!) innych ponadczasowych projektow wnetrza grupy Fiata jak chocby Fiata Coupe. Poza tym dzieki zawieszeniu konsoli niejako w powietrzu Julka ma gigantyczna zalete pod wzgledem ergonomii - nawet bardzo wysoka osoba usiadze w nim wygodnie, bez obijania kolan i goleni o konsole.
Dla mnie Julka jest bardzo uczciwie wyceniona, swietnie sie prowadzi i jest wizualnie indywidualnym, spojnym i skonczonym projektem, a nie jakas kopia pieciu wczesniejszych modeli koncernu. Inne kompakty klasy premium typu BMW czy Audio z analogicznym wyposazeniem kosztuja 30 tys wiecej. Dla mnie przyrost jakosci w ich przypadku jest, ale dla nie jest wart przyrostu ceny. Ale to juz kazdego osobista decyzja i kalkulacja.
Dla mnie w obecnej chwili ciagle nie ma kompaktu, ktory wizualnie mogl rownac sie z Giulietta. Polka wezej jest CLS czy Mazda 6 ale za dodatkowe 60 tys zlotych.
Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale