Jednym slowem wszedzie gdzie sa?
Jednym slowem wszedzie gdzie sa?
Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale
Nie wiem jak innym ale mnie się stare scudetto bardziej podoba . Nie mówiąc już o tym czarnym spodzie zderzaka który optycznie to auto (i tak fabrycznie dość wysoko zawieszone ) jeszcze bardziej podwyższa. Mam nadzieję że to nie ma z liftem nic wspólnego bo jak dotąd to chyba tylko akcesorium było.
jest ZNACZNIE mniej miejsca, nie rób sobie żartów...
Bierzecie oczywiscie pod uwage ze mozecie roznic sie wzrostem i miejsce z tylu za kierowca jest pojeciem wzglednym?
zmotywowałeś mnie, idę sprawdzić, oba auta ustawię pod siebie jako kierowcę (187cm wzrostu) i sprawdzę jak się wtedy zmieszczę po przejściu na tył. Zaraz wracam...
...
Dobra jestem z powrotem.
Ustawiłem sobie fotel pod siebie w obu autach. Zmierzyłem metrem od pedału sprzęgła(w tej linii, ale wyżej) do dołu oparcia było w obu przypadkach 100cm. przeszedłem na tył, w obu akurat lekko kolanami dotykałem oparcia, ale niebyło niekomfortowo (no może po godzinie jazdy jako pasażer to już bym przeklinał). Zmierzyłem, w 159 70cm, w Giulietcie 69cm.
Pomiary pomiarami, jakaś tam dokładność roboinych na szybciocha jest, ale najważniejsze że w obu przypadkach przy komfortowym ustawieniu przedniego fotela, tyle samo miejsca miałem na nogi na tylnym siedzeniu, co potwierdza co napisałem wcześniej.
Konkluzja, skoro dla ustawienia przedniego fotela w Giulietcie i w 159 dla faceta o wzroście 187cm jest ciągle miejsce (choć dotyka kolanami fotela) gdy przesiądzie się na tył, to jest jakieś tam minimum spełnione - większość kierowców i pasażerów jest niższa, więc będzie lepiej. Szału może nie ma jeśli chodzi o miejsce, ale źle tez nie jest.
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 19-02-2016 o 22:08