Strona 30 z 311 PierwszyPierwszy ... 20212223242526272829303132333435363738394080130 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 3101

Temat: Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzej_Kolbudy Zobacz post
    myśle, że musisz sobie przyznać ostrzeżenie i 8 pkt za wulgaryzm "gó***".
    Górnik nie jest wulgaryzmem. Nie żebym robił z Ciebie głupka, ale z jakiś względów jest to wygwiazdkowane. Ja tu osobiście wulgaryzmów nie widzę.

Alfa jest dla pasjonatów i nie mam ku temu wątpliwości, Golf jest autem dla mas. Tu się zgadzamy, ale stylizacyjnie Alfa już tak bardzo się nie wyróżnia. Na szczęście zostało scudetto- jedyny wyróżnik, który przyłożony do Golfa VI sprawiłby, że całe forum zmieniło by zdanie na temat tegoż niemieckiego auta. No może nie całe. Gdybyśmy się wszyscy zgadzali forum było by nie potrzebne. Wyzbywając się wszelkich sentymentów i zasłaniając znaczek stylizację 149 spuściłbym po brzytwie. Nie podoba mi się.

159 to ostatnia piękna Alfa. Do tego czasu. Mam nadzieje, że mitycznego już nie mal 169 nie zrobią pseudo 8C.

Figaroo - jak byś miał jakiś poziom, to byś się powstrzymał od tych głupawych postów, szczególnie, że jesteś moderatorem.
    kim kolwiek ten Figaroo jest - od takich rzeczy jest PW, a nie ogólny. Skoro tak bardzo razi Cię słowo na g i wypominasz innym brak poziomu to sam daj przykład i nie rób osobistych wycieczek nabijając sobie licznik postów, robiąc tym samym OT.
    Ostatnio edytowane przez fiergloo ; 29-07-2009 o 14:57
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0JTS; Ford Fiesta ST 3D 200KM, Fiat 500X, była Alfa Romeo Mito i Vespa125

Domyślnie

Figaroo - jak byś miał jakiś poziom, to byś się powstrzymał od tych głupawych postów, szczególnie, że jesteś moderatorem.

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Co do VW i AR z przykrością muszę stwierdzić że Scirocco widziane na żywo wcale AR nie ustępuje, zapewne jest porównywalny cenowo, no jeśli wierzyć stereotypom być może bardziej niezawodny choć to wcale nie musi być prawda. Co do 149 najbardziej razi mnie scudetto jakieś takie kanciaste w rogach. Górny zespół odbłysników w reflektorach jest taki sam jak w Mito, tylko że tam są dzienne a tutaj zastępują je diody (IMHO festyn ale tak samo sądze o Audi). Zapewne tam gdzie w Mito są dzienne w 149 będa kierunki. Faktycznie z tym mogli sie troche wysilić. Trochę chyba większa soczewka od swiateł mijania. W środku dużo zapożyczeń z Mito a nawet Grande Punto. Zespół przycisków po lewej stronie kierownicy, przełacznik DNA ( z tego wniosek że tym aucie będzie). Żeby to sie sprzedawało nie może być droższe od Bravo i w ogóle konkurencji podobnie jak Mito a pewnie o to chodzi .A tym samym stanie się autem jednym z wielu. Z jednej strony smutne a z drugiej więcej osób będzie mogło to kupić. Ale jak tak na chłodno patrzę na 147 to też w środku szału ni ma tyle że to już prawie historia.

cin_ek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Pingwin Zobacz post
    ... Przy 159 i brerze to wielki, gamoniowany, wystraszony, pluszowy mumin))))
    chyba nie miałeś na myśli tego aby każda miała przód ( bo tak naprawdę sprawa rozbija się raczej o przód i kształt lamp) jak 159/Brera. Jakiś rozwój musi być. Niestety styliści od fiata widzieli to tak Oby kolejna rodzina, czyli następczynie 159 i 166 pokazały klasę i nowego ducha nie rozciągane 8c. Z okazji 100 lecia mogliby wrócić to jakiegoś klasycznego modelu i na nim oprzeć wygląd, na przykład przód Montrela

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał cin_ek Zobacz post
    na przykład przód Montrela
    Hmmm...ciekawe mogłoby to byc, powrót do okrągłych regularnych reflektorów, do tego jakiś ładny retrostyle. Mogłoby to zdac egzamin, zwłaszcza, że następca 159 ma nosic nazwę Giulia.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

Pingwin
    Gość

Domyślnie

panowie, po pierwsze mam gust jak Górnik Fiergloo po drugie... owszem, mityczna 169 będzie rozciąganym 8C. Od kiedy wszedł limitowany 8C od razu było czuć, ze cele są dwa:
    a) podnieść prestiż samej marki (wiadomo, maserati czy inne lambordżinie puszczają krótkie serie i marka z tego powodu cieszy się estymą
    b) sprawić, ze narody będą chciały mieć namiastkę tego limitowanego cuda, i to od panienki z dobrego domu po opasłego tatę biznesmena.
    I mamy, co mamy... najpierw dla panienki wypuścili MiTo. Potem dla dynamicznego męzczyzny, co robi karierę wypuszczają Milano. Dla taty będzie Gulia, mityczny 169.

Co jest tutaj najbardziej dramatyczne a czego nikt z was nie dostrzegł: każda, literalnie kazda firma robi teraz rodziny samochodów. Mały, sredni, duży, suvek ewentualnie. O suvku alfy już się słyszy, prawda? Oczywiście, będzie to kolejny mumin, klon 8C.
    Ale ja nie o tym... Ja o tym, że alfa poszła tą samą drogą, ktorą wcześniej wydeptali inni. Mamy rodzinę zatem. Kłopot w tym, że dotąd to alfa albo kreowała mody albo stała dumnie z boku, zachowując oryginalność.
    Ale to już koniec zabawy. Mamy kolejną markę na rynku, która będzie starała się dogodzić wszystkim. Od panienki do opasłego taty.

I to mnie do marki, poważnie mówię, w perspektywie przyszłości, zniechęca.

ViP Romeo Avatar puotek
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    156FL Q2

Domyślnie

Ja to sobie tłumaczę kryzysem.
    Minie recesja i ogólnoświatowy strach przed jutrem, to może wróci dawna Alfa Romeo

Alfista92
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał puotek Zobacz post
    Ja to sobie tłumaczę kryzysem.
    Minie recesja i ogólnoświatowy strach przed jutrem, to może wróci dawna Alfa Romeo
    Obawiam się że niestety nie wróci...

Daniel156SW
    Gość

Domyślnie

Pewnie nie wróci niezależna i innowacyjna Alfa z przed lat, ale trzeba być optymistą a nie ciągle narzekać..

Alfista92
    Gość

Domyślnie

Właściwie to nie narzekam, ja z natury jestem optymistą.
    Co prawda taka Alfa jak kiedyś nigdy nie wróci...
    ale za to projekty AR nadal bardzo mi się podobają (co zaznaczyłem wcześniej).
    Brera, Spider, 159, teraz 8c a co za tym idzie MiTo i Milano...
    To wszystko bardzo piękne samochody