Strona 52 z 311 PierwszyPierwszy ... 2424344454647484950515253545556575859606162102152 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 511 do 520 z 3101

Temat: Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Jeśli Alfa chce tu troche ugrac pewnie zaproponuje lepsze wyposażenie w podstawowej wersji podobnie jak w Mito.W wersji dla biedaka jest klima radio 6 poduch, aktywne zagłówki, klima, ESP, Hill Holder, EQ2. O ile w Astrze kontrolę trakcji znajdziemy (wg wstępnej konfiguracji jaka czytałem) w wersji podstawowej to kolejne klocki w werjach drozszych (bez blokady mechanizmu różnicowego). A dwa bezpłatne kolory w Astrze to biały i równie obrzydliwy granat (jest tyle innych bardziej popularnych więc nie wiem czemu zdecydowali się na te).
    Giulietta mogłaby konkurować z Astrą ale tego musiałby naprawdę chcieć koncern Fiata. Utrwalone stereotypy są jednak trudne do przezwyciężenia i wiele osób nawet do niej nie wsiądzie i kupi co innego choćby prowadziła się o wiele lepiej. Ciekaw jestem tylko czemu czekają z premierą. Może już Fiat kupili parę Astr i ich inżynierowie ogladają to dziwo.
    Ja w temacie tych dwóch marek mam tylko tyle do powiedzenia że kumpel jeżdżący Astrą III w ostatnie śnieżne dni wsiadł do mojego gówienka i wysiadł pod wrażeniem prowadzenia się tegoż.
    Ostatnio edytowane przez metan ; 26-12-2009 o 23:44

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti Zobacz post

Dla mnie Brera różni się tylko tym, że ma parę drzwi mniej Mowa o wersji produkcyjnej. W Giuliettcie nawet tylna klapa jest już bardziej pozioma niż w 147, 145 i Golfie

Porównanie wymiarów
    Po lewej Giulietta, po prawej Brera:
    Rozstaw osi: 263 / 252 | +11
    Długość: 435 / 441 | - 6
    Szerokość: 180 / 182,8 | -2,8
    Wysokość: 143 / 142 | + 1
    Wszystko w centymetrach
    Te Twoje dane troszkę się nie zgadzają z rzeczywistością...
    Giulietta / Brera:
    Długość: 435 / 441 | - 6
    Szerokość: 180 / 183| - 3
    Wysokość: 146 / 134| + 12

Wymiary Brery pochodzą ze strony alfaromeo.pl a Giulietty ze strony onet.pl.
    Jak widać różnica jest ogromna jeśli chodzi o wysokość obu aut, i właśnie to ma ogromny wpływ na wygląd Brery... Brera jest dłuższa, szersza i dużo niższa - i między innymi dlatego to Brera wygląda tak kapitalnie, a Giulietta tylko dobrze.

Ciekawi mnie jeszcze, że widzisz tak ogromną różnicę między konceptem Brery, a wersją produkcyjną, a w zasadzie nie widzisz różnicy między Brerą a Giuliettą. Naprawdę uważasz, że gdyby pokazć komuś fotki Brery konceptu, wersji produkcyjnej i Giulietty, i gdyby kazać wybrać z tych 3 fotek 2 najbardziej podobne to ktoś mógłby wskazać Brerę produkcyjną i Giuliette? Niewiarygodne!
    I jeszcze jedno - dosyć niefortunnie wybrałeś też do porównania zdjęcia konceptu (profesjonalna fotka), a wersji produkcyjnej (niczym z otomoto)...

Użytkownik Ogier Avatar Fistasz
    Mieszka w
    Znin
    Auto
    159 SW 1.9 JTDm

Domyślnie

Czemu ma służyć porównanie Brery i Gulietty? Przecież to całkowicie inny segment aut. Porównujcie Guliette z jej konkurentami wtedy zobaczymy jak sie plasuje w swojej klasie.

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

pafka jeśli jeździsz Brerą i Cię uraziłem to przepraszam. Porównanie miało służyć podkreśleniu tego, że mimo podobieństw do innych hatchbacków Giulietta i tak będzie wyróżniać się na tle konkurencji dzięki proporcją i bryle zbliżonym do coupe.

Te zdjęcia, które wkleiłeś to koncept - wklej wersję produkcyjną i identyczny kąt Giulietty. Moim zdaniem proporcje konceptu, a Giulietty są kolosaaaaaaaaaalnie inne.

Tutaj nie chodziło o to, które auto jest ładniejsze, więc zdjęcia z otomoto - wszystko jedno.

Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

pafka jeśli jeździsz Brerą i Cię uraziłem to przepraszam.
    niestety jak na razie Brera pozostaje tylko w sferze marzeń, a przepraszać nie masz za co - po prostu wyrażamy tutaj swoje zdanie :-)
    Porównanie miało służyć podkreśleniu tego, że mimo podobieństw do innych hatchbacków Giulietta i tak będzie wyróżniać się na tle konkurencji dzięki proporcją i bryle zbliżonym do coupe.
    Z tym się zgadzam, na tle innych hatchbacków Giulietta wypada naprawdę dobrze, a gdyby nie ten przód to by było jeszcze lepiej...
    Te zdjęcia, które wkleiłeś to koncept - wklej wersję produkcyjną i identyczny kąt Giulietty. Moim zdaniem proporcje konceptu, a Giulietty są kolosaaaaaaaaaalnie inne.
    Tutaj nie chodziło o to, które auto jest ładniejsze, więc zdjęcia z otomoto - wszystko jedno.
    Czyżbyś Tuti nie zauważył, że pierwsze zdjęcie Brery to koncept a drugie to już wersja produkcyjna? Moim zdaniem (tak jak wcześniej już to zauważył plancior) Giulietta jest bardziej podobna do Pro_Ceeda niż do produkcyjnej Brery - co akurat w tym wypadku (moim skromnym zdaniem) wcale dla Giulietty nie jest ujmą, gdyż uważam Pro_Ceeda za najładniejsze auto z obecnie produkowanych w cenie do 50 tys. PLN.

Pozdr.

Pingwin
    Gość

Domyślnie

Koniec świata... Alfa podobna do Kia i nie jest to ujmą....
    Się dzieje co? nawet sposób myślenia ewoluuje... "no wiecie, ta nowa alfa przypomina mi proceeda! ooo, to super, musi być piękna zatem!"

Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał Pingwin Zobacz post
    Koniec świata... Alfa podobna do Kia i nie jest to ujmą....
    Się dzieje co? nawet sposób myślenia ewoluuje... "no wiecie, ta nowa alfa przypomina mi proceeda! ooo, to super, musi być piękna zatem!"
    hehe, na pocieszenie to jest najładniejsza Kia... A poza tym, trudno liczyć, że w klasie kompaktowych hatchbacków da się wymyślić coś, co by zwaliło z nóg - zwłaszcza jeżeli to auto ma być jak najbardziej praktyczne, a jak wiadomo praktyczność i Alfa nie za bardzo idą ze sobą w parze, i tak właśnie wygląda kompromis - który się nazywa Giulietta :-)

plancior
    Gość

Domyślnie

Dzięki za wymiary pafka, nie miałem jakoś czasu żeby to samemu sprawdzić, a mówiąc szczerze to mi nie podpasowało trochę te porównanie Tutiego.
    Teraz już zdecydowanie widać, że nie ma jak porównywać Brery do Giulietty.

Co pro_ceed'a, to naprawdę niezłe autko. Moja znajoma się czymś takim buja, szacun dla takiej marki jak Kia, za zbudowanie dobrego samochodu

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał plancior Zobacz post
    Co pro_ceed'a, to naprawdę niezłe autko
    Sąsiad ma i przerobił już 3 akumulatory. Radio daje zware na baterię. A gwarancja się skończyła, gdyż może i jest na 7 lat, ale nikt w reklamie nie mówił o limicie kilometrów do 150 tys.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Gdyby Pro_Ceed miał jakiś fajny silniczek benzynowy turbo (np. 1.4 155 KM z Mito, albo jeszcze lepiej 1.8 TBi ), to możliwe, że byłby to mój następny samochód.
    A co do tego, że porównujemy Kie do Alfy... Niestety praktycznie wszystkie auta są coraz bardziej do siebie podobne, i raczej lepiej pod tym względem nie będzie (obym się mylił...), i nie jest to tylko problem Alfy - szczerze, to boję się, jak będą wyglądały następne modele Alfy... Pocieszające jest to, że porównujemy najładniejszą Kie z najbrzydszą (oczywiście wg mnie) Alfą, bo reszta modeli Alfy (przynajmniej jak na razie), bije na głowę większość konkurencji.

---------- Post dodany o godzinie 17:33 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:29 ----------

Cytat Napisał fiergloo Zobacz post
    Sąsiad ma i przerobił już 3 akumulatory. Radio daje zware na baterię. A gwarancja się skończyła, gdyż może i jest na 7 lat, ale nikt w reklamie nie mówił o limicie kilometrów do 150 tys.
    Kia ma podobny problem jak Alfa (a może nawet jeszcze większy) - beznadziejny poziom prezentowany przez ASO...