Jeśli Alfa chce tu troche ugrac pewnie zaproponuje lepsze wyposażenie w podstawowej wersji podobnie jak w Mito.W wersji dla biedaka jest klima radio 6 poduch, aktywne zagłówki, klima, ESP, Hill Holder, EQ2. O ile w Astrze kontrolę trakcji znajdziemy (wg wstępnej konfiguracji jaka czytałem) w wersji podstawowej to kolejne klocki w werjach drozszych (bez blokady mechanizmu różnicowego). A dwa bezpłatne kolory w Astrze to biały i równie obrzydliwy granat (jest tyle innych bardziej popularnych więc nie wiem czemu zdecydowali się na te).
Giulietta mogłaby konkurować z Astrą ale tego musiałby naprawdę chcieć koncern Fiata. Utrwalone stereotypy są jednak trudne do przezwyciężenia i wiele osób nawet do niej nie wsiądzie i kupi co innego choćby prowadziła się o wiele lepiej. Ciekaw jestem tylko czemu czekają z premierą. Może już Fiat kupili parę Astr i ich inżynierowie ogladają to dziwo.
Ja w temacie tych dwóch marek mam tylko tyle do powiedzenia że kumpel jeżdżący Astrą III w ostatnie śnieżne dni wsiadł do mojego gówienka i wysiadł pod wrażeniem prowadzenia się tegoż.