Strona 82 z 311 PierwszyPierwszy ... 32727374757677787980818283848586878889909192132182 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 811 do 820 z 3101

Temat: Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Nie przejdzie, miejmy nadzieję, że nowa 166 będzie w końcu RWD
    Na razie to ta 169 jest wyczekiwana jak Duke Nukem Forever. Wszyscy widzieli zapowiedzi, spy shoty jakieś fotomontaże a konkretów jakichkolwiek dalej brak. Podejrzewam, że na powrót takiej 169 będzie potrzebna mocna kampania reklamowa.

Przy okazji kłótni która się tu wywiązała o Mito i inne tego typu wozy- żaden samochód idealny nie będzie- nigdy i nigdzie. Audi nie kupi zwolennik RWD, BMW nie kupi zwolennik FWD, Alfy Giulietta nie kupi zwolennik sedanów, a nawet i jeśli będzie fanem hatchów to ma prawo nie kupić Giulietty bo mu się zwyczajnie nie podoba, tak samo jak ktoś ma prawo pałać miłością do tego wozu już od pierwszych spyshotów. Koniec kropka. Nam już nic do tego- rynek zweryfikuje czy Marchionne jest dobry od masówek.

A płakać nad unifikacją nie ma co, bo to i tak nic nie da (motoryzacja światowa na unifikacjach wszelakich teraz stoi, do czego dążyła od ery Forda T) Każdy wyraził już tu swoje zdanie na ten temat więc pingwin, z całym szacunkiem, ale już nie szarp się bo wiadomo że nic nowego nie napiszesz- chyba że zmienisz zdanie że Giulietta Cię urzekła swoim pięknem i zamierzasz wydać ostatnie pieniądze na nią aby ją posiąść. Ja zdania nie zmieniłem- ten pojazd zwyczajnie mi się nie podoba. A osiągi? Panowie- nowa Subaru Impreza też imponuje osiągami, ale z pewnych przyczyn ... można się zawahać i pójść do śmiertelnej konkurencji "Plejady"- Mitsubishi.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

BMW wypuściło, albo zamierza wypuścić FWD - widziałem tylko wstępu newsów więc nie jestem pewien o co chodzi. Ma to nastąpić w najmniejszym BMW, chyba wielkości Mini.

Tak więc plebejstwo, masówkarstwo, marketingowcy i hyudaistwo wkradło się też do BMW Jak ktoś chce prawdziwe auto to niech kupi Alfę 75 Od nowych aut nie można niczego wymagać, wszystkie są zwyczajne. Mnie cieszy fakt, że Giulietta nie odstaje od konkurencji - tyle

Update
    Jest nowy filmik, oglądałem ze 3 razy, nie interesuję się Kią czy Hyundaiem, ale nie przypomina mi to niczego co jeździ obecnie po drodze. I widać sport w tym nadwoziu
    http://www.youtube.com/watch?v=vhnQRhCVlFY
    Ostatnio edytowane przez Tuti ; 21-03-2010 o 00:55

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti Zobacz post
    BMW wypuściło, albo zamierza wypuścić FWD - widziałem tylko wstępu newsów więc nie jestem pewien o co chodzi. Ma to nastąpić w najmniejszym BMW, chyba wielkości Mini.

Tak więc plebejstwo, masówkarstwo, marketingowcy i hyudaistwo wkradło się też do BMW Jak ktoś chce prawdziwe auto to niech kupi Alfę 75
    Wszystko to napisałem w moim długim poście, z tą różnicą, że to BMW ma być mniejsze od 1, a większe od Mini - sens produkowania tego auta jest dla mnie niezbyt jasny, skoro "1" ciężko jedzie się w 4 osoby, o bagażach nie wspominając...

Filmik jest świetny, tylko niezrozumiały jest dla mnie upór AR w katowaniu nas białą wersją, skoro Alfa powinna być czerwona... Czyżby to był szklany dach? Bo połysk zdradza, że to chyba nie malowanie.

Rozmowy nt. innych aut fajnie podsumował kiedyś ktoś na anglojęzycznym forum Alfy:

"It's nice, but it's not an Alfa"
    Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 21-03-2010 o 08:41

Użytkownik Znawca Avatar kobe83
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    AR 159 2.0 JTDM 170KM/ 156 1.9 JTD115KM była

Domyślnie

Specjalnie nie brałem wcześniej udziału w sporach w tym wątku. Ale po obejrzeniu filmiku promującego z Alfanews (sam filmik bardzo fajnie zrobiony).
    Odnoszę wrażenie, że Alfa trochę inaczej podeszła do tego modelu niż za starych lat.
    Np. chwalą się małym promieniem skrętu, dużym wnętrzem i pojemnym bagażnikiem o regularnych kształtach. Kto by się kiedyś przejmował w Alfie takimi rzeczami. Tym bardziej dla Alfisti nie miało to znaczenia.
    Auto jest nastawione na sprzedaż, dobrze zaprojektowane, przemyślane.
    "New generation Alfa" jak na końcu filmiku.
    Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti Zobacz post
    Tak więc plebejstwo, masówkarstwo, marketingowcy i hyudaistwo wkradło się też do BMW
    Zostało jeszcze USA- benzynowe V8, RWD i konkretne kalibry samochodów. Ale też tandeta niestety, chociaż jak się słyszy HEMI to jakoś to nie przeszkadza.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

plancior
    Gość

Domyślnie

Dawno mnie w tym wątku nie było, a widzę, że dalej kręcicie się wokół jednego tematu.
    Najlepiej by było zamknąć ten wątek, bo nic nowego i ciekawego już się tu dowiedzieć nie można

Pingwin
    Gość

Domyślnie

Plancior ma racje. Niemniej, martwi mnie postawa wielu z Was: godzicie sie praktycznie na wszystko i jak mantrę powtarzacie slogany płynące z firm motoryzacyjnych: ze globalizacja, że zyski, że sprzedaż. Co Wam wcisną, bierzecie jako swoje. Boczki brzydkie? No ale przecież trzeba oszczędzać. Kształt jak sto innych aut? No ale zyski, trzeba trafić do klienta. Opony w reklamówkach za duże? No co ty Pingwin wymyślasz. I tak dalej.
    Jakby Wam zaproponować wóz drabiniasty z logo AR, też byście to kupili. No bo przecież... (i tutaj lecą argumenty żywcem wzięte z wypowiedzi szefów koncernów moto).

Ludzie. Rence opadajom))

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Filmik jest świetny, tylko niezrozumiały jest dla mnie upór AR w katowaniu nas białą wersją, skoro Alfa powinna być czerwona... Czyżby to był szklany dach? Bo połysk zdradza, że to chyba nie malowanie.
    Moda od Arabów. W Niemczech na białego Mercedesa z salonu się czeka ponoć... nie wiem ile, ale długo

Pingwin - Alfisti nie myślą Ty też nie musisz

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał Pingwin Zobacz post
    Plancior ma racje. Niemniej, martwi mnie postawa wielu z Was: godzicie sie praktycznie na wszystko i jak mantrę powtarzacie slogany płynące z firm motoryzacyjnych: ze globalizacja, że zyski, że sprzedaż. Co Wam wcisną, bierzecie jako swoje. Boczki brzydkie? No ale przecież trzeba oszczędzać. Kształt jak sto innych aut? No ale zyski, trzeba trafić do klienta. Opony w reklamówkach za duże? No co ty Pingwin wymyślasz. I tak dalej.
    Jakby Wam zaproponować wóz drabiniasty z logo AR, też byście to kupili. No bo przecież... (i tutaj lecą argumenty żywcem wzięte z wypowiedzi szefów koncernów moto).

Ludzie. Rence opadajom))
    Pisałem wcześniej - kup Alfę 75 i o nią dbaj .

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Przy okazji dyskusji o estetyce swiateł w nowych AR-tutaj jest Mito QV z czarnymi Mam nadzieję że włascieil galerii nie obrazi sie za linka bo autko warte zobaczenia
    http://picasaweb.google.com/marcin.mieszczak/Alfa#